sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Oilin koulutus

Parin viikon treenejä ei oo juurikaan kirjailtu, ollaan tehty keppejä, jiihaa 12 menee jo suorana :) Vähän muuta aksaa (en oo muuttunut nopeeks ja sulavaks ohjaajaks vaikka ostin ihan agilitykengät, pitää vissiin vaan treenata), tokoakin on treenailtu ja Hupu on ollut pääsääntöisesti kovin kivana. Perjantaina oltiin tiimiporukalla Lempäälässä, on kyllä mahtavia tämmöiset mahdollisuudet. Hupun kanssa oltiin suunniteltu treenit lähinnä sen mukaan mitä asioita haluaisin sille vahvistaa kun olla vieraassa hallissa: kehääntulot, aloitukset, jätöt, irtoaminen ruutuun ja ohjatun kapulalle, kaukojen ekat nousut, vieras hyppyeste. Ehdittiin tehdä vähän muutakin kun oli niin paljon aikaa.

Eilen oli Oili kouluttamassa seuralla, ekana oli yllärikisa, ennakkotietojen perusteella arvottu neljä liikettä, hauskaa, ei oltu kerrankin ekoina. Jännitti ihan sikana, jotenkin rivi koulutuspäivän katselijoita oli paljon pahempi jännittyksen aiheuttaja kuin esim. kisayleisö pari viikkoa takaperin. Henki ei meinannut kulkea enkä ollut kovin rento, vähän se näkyi Hupussa mutta kivasti teki kuitenkin. Kaikista liikkeistä saatiin Oilin kirjalliset kommentit ja yleisöltä yhteinen lappu. Hupun liikkeet oli luoksetulo, zeta, ohjattu, kaukot, huu, vaikeita ja eniten kesken olevia liikkeitä :D (tosin ikuinen inh..lempparini seuruu onneksi puuttui)

Laitetaan ne kommentit tähänkin

Luoksari
Oili: alussa koira vähän haistelee, hyvin alas, jätettäessä levoton, haistelee ->parani, hyvin liikkeelle, tahmea seiso hyvä maahan, viim. väli hidastui, vastasi hyvin kehuihin
yleisö: haistelee jätettäessä, mutta sitten keskittyy, hyvät stopit, vähän vinot koska juoksee vähän vinoon
Sanna: otin aika lennosta kehään, luoksarin jättö selkä yleisöön päin, toki haistelee..stopit oli hitaat ja loppupätkä lähelle seinää tietty hidas, kaarrastus oli aikamoinen

Zeta
Oili: hyvin liikkeelle, hyvä seiso hyvin maahan, vähän pomppii seuruussa, ok, ei niin hyvä, väljä, hyvä istu, mutta liikuttaa tassu. iloinen liike, energisen näk. seuruu ei täsmällistä, jäävät hyvät
yleisö: s hyvä, m hyvä, i hyvä, katse kääntyy ohjaajan mukana, pomppaava seuruu
Sanna: tuntui kivalta, luulin että oli istunut seisomisen ja yllätyin iloisesti kun seisoi, kun kävelin seisomisessa taakse mietin että kohta kääntyy mukana ja ei silti kääntynyt, toka suora kohti seinää ja käännöstä oikealle merkille en osannut kävellä ja himmailin ja kattelin alas, levis aika pahasti

Ohjattu
Oili: katselee ympärille alussa, muuten fokus liikkurissa, katsoi taakse juuri ennen käskyä. meni keskimmäiselle, ohjaaja korjasi hyvin. tuli pompotellen takaisin, voisi tulla lujempaa ja suoremmin. fokus? kapulanpito vähän levoton (pää heiluu) ei liikuttanut?
yleisö: hyvä merkki, lähtee keskelle mutta ohjaaja saa hyvin korjattua, kuuntelee hyvin käskyjä, palauttaessa juoksee vinoon, luovutus ok!
Sanna: merkillä taas otti pari askelta stopin jälkeen ja olisi voinut mennä kovempaa ja määrätietoisemmin ja stopata paremmin, alussa katseli ihan sikana kaikkialle, taas yleisö seläntakana. Oikean takana ruutu, väistikö sitä kun päätyi keskelle? Stoppasi tosi kivalla ilmeellä ja kilttinä :) Palautus oli jotenkin outo, jännäskö yleisöä mun takana?

Kaukot
Oili: maassa haistelee, liikutti etujalkaa, vajaasti ylös. s-i tekniikka pettää, viimeinen maahanmeno vinoon, nousi hyvin, mutta oik. ej jäi ilmaan, fokus hajosi
yleisö: i vajaa istu alkuun, s-i pieni siirtymä
Sanna: juu ei osaa niitä mitä ei osaa ja tolle maahanjättöhaistelulle aiotaan nyt tehdä ihan kohta just jotain..nous hyvin sivulle. Niin ja tässä ihan superouto fiba, teki ekan istumaan nousun vajaana, korjasin tuplakäskyllä.

Oili oli vielä laittanut kok. vaikutuksesta että Yleisilme tosi iloinen ja reipas, fokus pettää, yhteistyö hyvää!

Tuli ihan hyvä mieli, vuosi sitten muistan Oilin kommentti lopussa lukeneen että yhteistyö vielä kovin hakusessa :)

Omalla vuorolla tehtiin seuruuta ja zetaa ja saatiinkiin niihin hyviä neuvoja, ajatuksia, treenivinkkejä ja testailtavaa. Hupun kanssa toko on ollut taas ihan superkivaa :)

Muittenkin treeneistä tuli jälleen kerran paljon ajatuksia oli ihan superkiva ja opettavainen päivä :) Ainiin, paikallaolot tehtiin myös kahdessa rivissä, olipas hauska, Hupu ei ihan kauheesti ollut moksiskaan tästä muodostelmasta, istumisessa pari koiraa käytiin korjaamassa maasta ylös, kehuin aina. Varastin Karhulan Tiinan blogista tämän kuvan paikkaistujista :)



Loppuun vielä keppivideo, nyt niitä tosiaan on se 12 :) ja joo pitäs vahvistella kontakteja, rengasta jne. muitakin esteitä, ja tietty harjotella ihan sitä ohjaamista, vahvistella koiralle ohjauksia, lähdössä pysymistäkin pitäs treenaa jnejne..

Tänään agikisoja kattomassa ja Hupu oli reipas ja hyväkäytöksinen hengailija, tyhjällä aukiolla tehtiin vähän tokoa, on siinä vielä jokseenkin jännittynyt tai jotenki ei niin rento, toki muakin jännittää että joku kattoo ja Hupu ei nyt olekaan rento tai hyvä (ihan ku ne ihmisten tietäs miltä sen pitäs näyttää.. tai ihan ku niitä vois ketään ees kiinnostaa) tekee kyllä. Toisessa setissä päätin että en saa antaa sille namia ennen ku leikkii rennosti, ja leikkihän se sitten kun mäkin olin rennosti ja unohdin että on ihmisiä ympärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti