maanantai 13. tammikuuta 2014

viikon loppua ja viikonloppua

Torstaina oli illalla hallituksen kokous ni lähdin töistä ajoissa ja suunnattiin mustien kanssa hallille. Hupulle ensin keppejä, oon tullut siihen tulokseen että nää kandee tehä aina heti ekana, Hupun pää kuitenkin väsyy tosi nopee, ja draivikin helposti laantuu jos tekee pari treenisettiä. Otin parin esteen kautta, taisin vahingossa vähän ohjatakin vaikka pitäs vaan tarjoo, no mutta sai kivasti vauhtia ja se tuntui helpottavan keppejä. Ollaan nyt tehty 1-7 asennosta vielä tiivimpää, ja siitä saatiin kuin saatiinkin kepit myös suorituksi. Tulipas hihkuttua hyvää pentua. En muista ihan pariin vuoteen kokeeni tämmöistä onnistumisen iloa: olen osannut opettaa koiralle jotakin :D Ihan vaikeimmista kulmista ei näitä yritetty vaikka yleensä mulla onkin tapana ahnehtia liikaa.

Väliin vähän lämppä/jäähkää ja sitten kentän vaihto ja rakensin kehää ja kantelin esteitä ja sitten Ulpulle tokosetti. Vinoa ruutua ainakin, ja vauhditettiin merkkiä niin että merkiltä pääsi lennosta puomille kiipeemään (puomi on jotenki maailman siistein juttu Hupusta, varmaan ku se oli joskus jännää ja sit oppi ni sille on käyny niiku Saran betoniporsaalle, jännästä tulee kaikista siistein temppu :) tosin nykysin myös Hups vetää jo puolesta välistä koulunpihaa että pääsee kiipeemään betoniporsaan päälle..) ja sitten kun oli päässyt sinne puomille niin vauhti merkillekin kasvoi. En kyllä tajua miksei vastaavasti tapahtuis ruudun tai kapulan kanssa, kun ne on kuitenkin myös kivoja juttuja, mutta päinvastoin ne hidastaa entisestään. Kuunteluna että mennäänkö ruutuun vai puomille, hyvinhän se kuulee :) Jotain tunnaria yms. Sain putkihetseillä aikaan että nappas väärääkin, ohops, toinen hassu seuraus, että ei enää mennyt tunnarien yli putkeen yhdellä käskyllä. Paikallaolot yksin, oli tietty tosi hienosti eikä edes haistellut, heitin sitten nameja maahan niin ettei muka nähnyt ja mentiin siihen kohti tekemään jättö, joo ei haistellut kun ryömi suoraan syömään namit, onneks oli kyseessä paikallaolo josta vaan ei_saa_lähteä niin sanoin sitten Ulpulle asiasta ja seuraavalla toistolla ei sitten vilkaissutkaan nameja.

Saran kanssa myös tokoa, vein sen hihnassa ja kehään ja tehtin seuruuta, tuli muistaakseni yksi haukkukeskustelu ja useampi kellimisestä (just ennen treenejä laitettu ponnari) mutta kaikki väleissä, tekemiset meni oikein kivasti. Hihnassa pito toimii hyvin, oon luottavaisempi. Tehtiin aineski metskua, seuruuta, jääviä ja ruutua. Kiva asenne sillä on tällä vähemmällä treenillä, juurikin se että kesken liikkeiden ei juurikaan tuu häröjä, pitäs saada sama asenne väleihin yms. takas.

Sitten taas lenkkeiltiin ja myöhemmin marko ja jay tuli bussilla hallille niin vielä pienet agitreenit. Opin ainakin että Hupu ei mee putkeen jos sille huutaa läpi ja lähtee itte toiseen suuntaan, se pitää ohjaa sinne. Muuten mulla tuntu olevan teemana tuossa treenissä ajautua paikkoihin jonne en ollut menossa :) Tuota, oisko ehkä välistäveto hinkattiin aika pitkään. Se on mulle tosi vaikeeta, yritän peruuttaa ja vetää koukkukädellä, ja se on myös vaikeeta Hupsille poimia vino hyppy mun suuntaan jos vois kaarratta ohi. Jäi muuten treenattavaa jatkoonkin ei saatu vissiin kertaakaan kunnolla, välillä vähän sinnepäin. Tämmönen sählinkipätkä treeneistä. Luulin jakaneeni sen facessa siks että se on hauska ja sitten ihmiset tsemppaa että eiku kisoihin vaan, no mut ehkä ykkösissä saakin olla hauska. Me kyllä haluttas nollia ennemmin. Ja haluisin ohjata sulavasti ja liikkua nopsaan, in my dreams.

Perjantaina kouluttajien vapari, treenasin pelkän Hupun. Kaukoja, ruutuu vähän liikkuroitua seuruuta ku j oli tauolla, oli aika järkkyy. Paikallaolot kans Hildan ja Jayn välissä. Jay meni maahan istumisesta ja Hupua ahisti, ilme oli surkee, kai se joskus aivopeseytyy jos palkkaan aina vaan sitkeesti muitten mokat. Toki se enemmän otti siitä ku marko korjas jayn istumaan ku siitä että ois huomannut jayn maahanmenemisen.

Lauantaina Ke-hu ostoksia odotellessa pieni treeni hallissa, kaukoja niin että kenttää raksaavat ihmiset käveli näkökentässä, jestas että oli vaikee. Muuten hupu hengaili tosi kiltisti, seiso narunpäässä vaan ja katteli :)

Illalla kolmosia kattomaan markoa hakemaan ja kun marko rakens kisojen jälkee jonku radan valmiiks ni tehtiin kolmosten vikaa rataa jonka muistin, ihan "omilla" ohjauksilla päästiin nollana kepeille ja kepeiltä maaliin, toki oli kaarrosta ja ei varmasti kovin hienoja ja parhaita mahdollisia valintoja ja reittejä mutta kuiteski. Suoralle johon tultiin takaakierrosta ja edessä oli pituus ja puomi Hupu lähti kyllä ihan törkeen kovaa :) Vielä vähän toisella radalla treeniä, en osannut leikkaa takaa, ja se tuntuu epäluontevalta, mut sit ku teen ni onki koiralle ihan helppo. Pyöritys oli ihan tosi tyhmä, ja myös hidas, Hupu hidastaa vauhtia mun vauhdin mukaan. Miten näitä treenataan? Palkataan kun se pyörii kovaa? Mut miten saadaan pyörimään kovaa? En oo kyl tämmösii kohtii nähnyt usein kisois.

Sunnuntaina nuorten koirien tokoringin koulutuspäivä, kouluttamassa oli Heidi. En keksinyt oikeen aiheita kun kaikki on vaan kesken, ja hyvä niin, sain itsestäni irti valkata aiheista sen kamalammin eli koemaisuute, palkattomuudet ja kokonaisuudet ja tehtiin pikkusetti. Ollaakseen vieraahkossa hallissa jossa yleisöä yms. niin meni ihan kivasti. Hupu oli suht reipas. Outo juttu kun ei halunnut hypätä vierasta tokoestettä vaan kiersi sen, oisko sille kuitenkin jäänyt joku trauma ku kisamaisessa pari kk sitten kolhas hyppyyn aika isosti. Hupulla on matala kynnys tehdä virheitä, ja mun pitäs ehkä suhtautua siihen eri tavalla. Ja oma pää oli kovin huonosti hallinnassa, nään ja kuulen kaiken ympäriltä. Mut jäi silti ihan kiva mieli kokonaisuudesta. Hupu myös oli oikein kivasti koko päivän, kun katoin niin nukkui häkissä.

Illasta vielä hallille ja agia. Kepit tosi tiukoin välein, en kuitenkaan uskaltanut aloittaa niil suoril, yks toisto ja meni ihan tosta vaan, sitten suoraks ja edelleen! Parit niitä ja lisäsin perään kolmannen parin hieman avoina, ja parani vaan! Jotakin tositoja tehtiin sitten jätettiin siihen, ens kerralla pitää muistaa vaihtaa että eka pari on auki ja vika kii. Mut voi vitsit että on kivaa. En malta oottaa että on ne kuus suoraa ja päästään treenaa kaikkii siistei keppihäiriöi ja muuta hauskaa! :) Tätä tahtia tavoite kepit tammikuussa vaikuttas ihan hyvältä. Ja sitä myöten myös maaliskuun alun tavoitekisat!

Jos ei saada tuloksia toko-SM:n ni ei se haittaa, voidaan sitten kisailla agia enempi ja tehdä tokoa rennosti niiku on nytki tehty, se tuntuu toimivan niin mulle kuin koirallekin paremmin. Hassua että sillä että ei treenaa niin "tosissaan" asiat menee eteenpäin enemmän kuin jos treenais. Ja siis nimenomaan ne asenneasiat, meiän tekniikkajutut on edelleen työnalla. Mutta niinhän se on että kaikki lähtee siitä yhdessä tekemisestä, ohjaajasta ja koirasta, siitä miten yhdessä oltu aika käytetään. Nykysin meillä on onneks vaan kivaa yhdessä kun ei oteta paineita tai stressiä mistään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti