keskiviikko 8. tammikuuta 2014

tehistreenit!

Vitsi kuin kivaa päästä treeneihin karenssin jälkeen, tais olla Hupunkin mielestä.

Vuorossa koira kerrallaan omaa aikaa. Meillä plän tehdä pa-tarjoomista, ihmisten jaloille seuraamista ja jos ehditään ni vähän ohjattua.

Pa-tarjoomiset alotettiin niin että eka kehään ja liike ja eka palkka kehujen jälkeen seuraavan liikkeen aloitus pa:sta. Tehtiin tasamaanouto, oli oikein skarppina kehääntulossa ja noutamassa. Ei tosin treenattu sitä, mutta kapulaa piti sivulla taas suu auki, näille pitäs tehdä jotain, tai treenata enemmän. Siirtymät tais olla suht ok, assari naksutteli ja meillä oli hektinen liikkuri, sen ekaan kehääntulonki jouduin tekee ihan lennosta ja Hupu oli silti kivasti messissä :) Oli ennen omaa vuoroa katsellut hetken edellisen koiran treenejä. Pari merkin vierestä aloitusta oli huonompia kuin kuin muut, eli treenilistalle lisää merkkien lähistölle asettautumista.

Toisena aiheena "messariseuruu", olin ihan varma että Hupu sluibailis ja väistelis ihmisiä, tehtiin Caritan ehdotuksesta ensin pari ihmistä päin askelia tekemistä yms. paikallakäännöstä irrallaan ja autoin vähän namilla, ja kappas Hupusta olikin ihan ok töniä ihmisiä :) Sitten askelia sun muuta käskytettynä yleisön vieressä. Hupu oli hurjan reipas! Taidettiin mennä melkein jaloillekin. Hyviä huomioita että mulla oli hirvee hoppu palkata Hupu niin että mentiin heti kauemmas ihmisistä, sen sijaan että jäisin siihen palkkaamaan, ja ihmisiä kohti mun askeleet oli lyhyempiä ja poispäin pidempiä, sitten kun tuli jotain supervaikeeta niin rupesin kyttäämään, läpsyttelemään jalkaa ja pidin omaa vasenta jalkaa jotenkin kantapääilmassa niin että Hupu ei päässyt sivulle. Se koiranvärkkäilysyndrooma iski. Mutta hyvä treeni! Pitää tehdä toistekin.

Ehdittiin vielä ohjattua, liikkuroituna niin että liikkuri näytti haettavaa kapulaa, kattoi nyt tosi hyvin jo matkan ja kattoi näytön (ja kattoi kyllä muidenkin kapuloiden viennit) ja käskystä vapautin ja lennosta merkille, semi ok, mutta pitäshän sen mennä kovempaa, kiltisti haki oikeen, oli väliaidan puoleinen ja sillä puolella haukkuvia koiria aidan takana. Merkkiin tuli yks idea mitä pitää testaa vauhditukseen, pitää ehkä tänään vähän testailla, toki tehdään nyt niin että en lähetä sivulta ettei tuu hitaita, mutta jotenki ne vapaamuotoset treenimerkit pitäs kuitenki saada nopeemmiks ja paremmiks.

Olipas kyllä kiva treenailla pitkästä aikaa. Ens viikolla kokeenomaset tehistreeneissä, tauko tais tehdä hyvää, musta on kivaa ku on kokeenomainen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti