keskiviikko 4. joulukuuta 2013

tehistreenit & naruleluja

Alkuun mainos, tein blogiin oman sivun naruleluille joita toisinaan värkkään.

Sitä on taas tullut treenattua kovin vähäisesti sitten perjantain, viikonloppuna aksakisoja kattomassa, kävin juoksupökän kaa paristi ulkokentällä mutta ei niistä treeneistä mitään mainittavaa. Tai ehkä se että sain hyvän muistutuksen siitä että edistys on helppo hukata jos kovin yrittää. Hups otti lauantaina häiriötä kun huomasi että kasvattajatäti käveli lenkillä kentän ulkopuolella (joo ehkä se nyt on ihan sallittuakin), sen jälkeen mä aloin sitten kyttäilemään ketä menee kentän ulkopuolella ja Hupusta tuli epävarma puolivaloilla tekevä pikkukoira. Ei siinä mitään, mutta sama jatkui myös sunnuntaina, mä kattelin että meneekö nyt jossain jotain joka meitä häiritsee ja Hups katteli että mitä mä kattelen..

Alkuviikko on lähinnä lenkkeilty. Mä en jotenkin nyt saa treenitatsista kiinni, ei oo oikein suunnitelmia, oon ihan lamaantunut ja pasmat sekasin kun aiottu koe meni sivusuun, voi jestas. Onneks lenkkeily on kivaa, ja on siistii kun on koira jonka kaa voi käydä juoksulenkeillä, tosin vetäminenki on ollut aika heikonlaista kun Hupua kiinnostas haistella viiden metrin välein. Ohitukset sen sijaan "eteen" käskyllä toimii tosi hyvin :) Toki jos nään että vastaan tulee räyhiä tai koiria/omistajia jotka näyttää siltä että laskevat koiransa kohti niin otan aina vierelle. Kilttejä koiria ja muita lenkkeilijöitä on nyt kuitenkin ohiteltu Hupu eeltä.

Toisaalta tää hiljaisempi treenitahti ei varmaan haittaa, mä oon tosi huono pitämään suunniteltuja laji- tms. taukoja, joten ehkä ne tulee sitten ihan luonnostaan.

Tehistreeneissä treenattiin kahdessa porukassa, Hupun vuorolla olin Marin parina, oli kivat treenit, tuntui että saatiin paljon hyödyllistä tehtyä ja Hupu oli oikein reippaana ja pätevänä. Vähän sitä juoksupökät haittas, ehkä se oli sitä mieltä että kun hänellä ei enää varsinaisesti oo juoksuja niin ei tarttis niitä tyhmiä housujakaan.

Aloitettiin kehääntulolla ja siirtymillä, Mari naksutteli kontaktista. Palkattiin eka kehääntulo ja sen jälkeen yritettiin saada niihin aloituspaikkoihin vähän viivettä, jos Hupu vilkas muualle niin Mari käskytti meidät seuraavaan aloituspaikkaan ja jos/kun siellä pysyi kontakti niin palkkaa. Näitä voisi muistaa treenailla enemmänkin. Hupu kyllä harhaantuu helposti kattomaan väliaidan toiselle puolelle tai naapurikentälle, oli kyllä aina korjannut itse suht nopee. Oon nyt kuitenkin sitä mieltä että näissä ei palkata korjauksia, en halua sille mielikuvaa että vilkuilu on ok, ei sitä ehkä saa kokonaan pois, mutta jos vähemmäksi.

Siirtymien jälkeen zetan kävelyitä, eka käveltiin läpi käskytyksin, ei reagoinut käskytyksiin ja loppu pa:nkin teki (hyvä huomio Marin & Felixin treenistä että sitäkin voisi muistaa palkata!) mutta käännökset oli ihan kauheet. Tehtiin niitä sitten muutamia erikseen. Vasemmalle käännös oli parempi jo sillä että kävelin itse ajatuksen kanssa ja keskityin, oikeelle käännökseen auttoi etten mee ihan niin lähelle kartiota, musta tuntui että käännyn ihan luonnottoman kaukana, mutta tosiaan, kun katsotaan sen koiran linjaa mun uudella kääntymiskohdalla niin se menee kyllä ihan sopivasta kohdasta kartion vieressä. Näitä pitää kyllä treenailla vielä lisää useempaan otteeseen! Muutenkin oli hyödyllistä kun assari naksutteli ne käännökset enkä kyttäillyt itse koiraa.

Sitten jääviä niin että ympättiin niihin häiriötreeni. Siinä kokonaisuustreenissähän Hups ei pysynyt yhdessäkään jäävässä, halusin ympätä vähän kokonaisempaan liikkeeseen häiriötreenit jotka se on aika hyvin hiffannut erikseen niin saisi ehkä enemmän sellaista "myös odottaminen on tehtävä"-mielikuvaa siihen. Tehtiin vaihtelevia jääviä kohti peiliä niin että aluksi Mari tuli häiriköimään heti kun olin jättänyt koiran, sitten kun olin kävelemässä kohti ja sitten myös kun olin takana. Ihan ekaan häiriöön meni iloisesti ja lähti paikaltaan, tajusi kyllä itse samantien mokansa muttei yhtään lannistunut. Toistoilla saatiin sitten tosi hyvänoloisia pysymisiä joissa Hupu oikeesti näytti siltä että tekee sitä pysymistä eikä vain ole. Eikä mennyt lankaan toiste. Kaikki jäävät tässä treenissä-vaikkei niitä treenattukaan teki oikein, toki saisivat olla kaikki nopeampi. Seisomisessa liikkui toinen etutassu käskyn jälkeen.

Tämän jälkeen tehtiin kaukojen/luoksarin/paikallalon tms. jättöjä maahan ja istumaan niin että Mari naksutti kun ei nuuskinut. No ei tietty nuuskinut yhtään kertaa. Pääsin sitten palkkailemaan erilaisissa kohdissa, ihan hyvä toki. Joku paikallaolon jättö tehtiin niin että poistuin piiloon asti, ei silti nuuskinut. Ei sitten näitä hinkkailtu paljoa kun saatiin monta onnistunutta toistoa.

Kaukoja joissa teemana oli viiveet mutta plän muuttuikin lennosta kun Mari keksi että Hupun saa fokusoitumaan muhun sillä tosi hyvin että käytän vaan käsimerkkejä. Näitähän on tehty paljon kotona, en oo hoksannut tuoda kentälle. Alussa oli vähän pihalla ja katseli muualla, sitten kun hokas että olin näyttänyt jotain ja missas sen niin rupes tsemppaamaan. Niistä viiveistä ei sitten tullut juurikaan palkattua kun innostuin aina niin kun teki hyvän vaihdon pelkällä käsimerkillä. Jossain kohti vähän ahdistui viereisen kentän kovista äänistä, häntä laski ja meni luimun näköiseksi, nollattiin nopsaan, palkkasin pysymisestä ja tehtiin ihan läheltä vaan temppuina, pysty tekemään hoppa-temppua ihan rentona. Hyvä treenitilanne!

Tehtiin vielä viimeiseksi vähän houkutteluja asennoissa, hyvä kun tutut tietää mihin Hupu menee, hiljaa ystävällisesti puhuva namia tarjoava ihminen vaan on niiiin vaikee :D Hyvin kyllä tsemppas, makuussa annoin Hupun mokata kunnolla ja ryömiä vähän paikaltaan, oli jätetty paikallaolokäskyllä ja sanoin kun lähti, ja sen jälkeen kyllä tsemppas niin kovin, käänsi vaan päätä poispäin ihan vieressä lirkuttelevasta Marista. Seisomisessa ja istumisessa tehtiin vähän kevyemmät, oli kyllä kaikenkaikkiaan näissä kovin pätevä, ja reipas!

Lopuksi vielä Felix tuli harkkaamaan juoksu-Hupun kanssa samalle kentälle, tehtiin siinä vielä tunnari kolme kertaa kohti matalaa väliaitaa jonka takana viereisen kentän treenaajat. Laitoin enempi kapuloita ja oman ekana takariviin, joka kerta löysi oman, vikalla meinas olla jo vähän hoppu.. Palkkasin vaihtelevista kohdista, kehu matkalla+ sivulta palkka versio oli kyllä paras. Tehtiin vielä kaukoja kentän leveydeltä pelkällä käsimerkillä, teki siltä matkalta reippaana m-i vaihtoa ihan oikein ykstahtisena! Nopee se hiffaa. Jossain kohti meinas jumittaa viereisen kentän katteluun, yks die-temppu sekaan ja heti oli taas skarppina ja rentona. Vielä peilin edessä vähän sivuaskelia ja käännöksiä avuin, ne tuntuis nyt toimivan, tein askelissa oikeelle yhden ilman apuja autettujen väliin ja yritti siinäkin niinkuin olisin kannustanut.

Kivat ja hyödylliset treenit, saatiin tehtyä tosi paljon kaikkea! :) Kiitos Marille avusta ja huomioista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti