lauantai 30. marraskuuta 2013

juoksu-Hupun kootut treenailut, ja vähän Sarkinkin

Viimeksi kirjoitin kokonaisuustreenistä, se on tosiaan myös videolle, kiitos Mirjamille kuvauksesta.

Video

Tykkäsin:
-useimmat aloitusperusasennot tuli aika itsestään (vaikken ihan malttanutkaan olla läpsyttelemättä jalkaa)
-annoin haistella yms. enkä jäänyt kiinni virheisiin, jatkettiin reippaasti eteenpäin
-merkiltä ruutuun oli parempi vauhti
-paikka ruudussa oli melkein siellä missä pitikin
-ruudusta sivulle kivalla asenteella
-loikki kivasti kehuista
-kivakiva :) Hups on kiva :)
-seuruussa iloinen häntäheiluen loikkimisasenne, kivaa silloin ku seuraa
-zetassa ei masennuttu lukemattomista virheistä. Hups näytti oikeesti kovin tyytyväiseltä melkein koko liikkeen eikä siltä että tuli virheitä, ehkä ku mua nauratti ku mikään ei vaan onnistunut?
-ei kattellut kaukoissa telkkaria vaan oli aika keskittynyt muhun!
-okei näitä kivoja on vähempi, mutta niin monta ku puuttuu niin niin monta kertaa voisin sanoa "aloitusperusasennot" on se oikeesti niin iso juttu että ne toimii jo paremmin! tai Hupsin asenne, se on ehkä vielä isompi juttu.Pitäs saada paremmaksi:
-merkillemeno vauhti, pitäs lähteä hulluna eteenpäin vaikkei merkistä ois ajatustakaan, ehkä vaikeeta Hupsin tyyppiselle koiralle
-ruudun maahanmeno oli hidas
-haistelua siellä sun täällä, osaltaan johtunee ehkä juoksuista
-ennakoi paikkka ruudussa
-kun nyt löytää aloitusperusasentoihin niin vilkuilee niissä paljon, toki edistystä ja pitää muistaa ylläpitää, mutta vois seuraavaks vähän sitä kestoa siihen perusasennossa olemiseen
-ei osaa käännöksiä
-seuruusta puuttuu vieläkin vähän jotain, sais yrittää enemmän? tasaisemmin? seuraaminen aika hetkittäistä
-haisteli myös istumaan jätöissä, se on jo aika tuhmaa
-jäävissä pysyminen ja jäävien tekeminen... :D
-hyppynoudossa kapulan pito sivulla, erikseen treenattu ei tunnu siirtyvän ihan itsekseen kokonaisuuksiin..
-mietin että pitäiskö kaukojen sivultamaahan meno olla inasen lyhyempi, ja videolta ei näy mutta tais jäädä venkulalle mua kohti, vähintään näitä pitäs pentutreenaa
-m-i, taidan haluta sen pienelle pompulle kun toi toinen tassu jää niin helposti jälkeen.. ja ne muut samat vanhat kakevirheet, vikan vaihdon tuplakäsky oli outo, pitäs muistaa niitäki palkkaa.. siis ei tuplakäskyä vaan sitä vikaa maahan-vaihtoa
-pitäs enempi muistaa palkkailla liikkeiden alkuja esim. tunnarissa liikkuri kiertää takaa kapuloiden kanssa jne.
-omat plänit, jos on päättänyt palkkaa siitä ku lähtee tuomaan tunnaria niin oikee hetki ei varmaan oo se kun koira meinaa pysähtyä epävarmana ehkä tajuttuaan että on tuomassa väärää.. (ps. tunnari on sittemmin ollut kyllä taas ihan ok)

Kokonaisuus oli kuitenkin ihan kiva, eteenpäin on menty! Kiva huomata itsekin :)

Torstaina tais olla vp, perjantaina treenasin Hupun ulkokentillä ootellessa kisaduuneihin menoja, tehtiin vissiin sitä jäävissä pysymistä aineskii ja tunnaria, tein jotai hyppynouto/tunnari sekotusta ja siitä tuli ihan villi kapuloiden napsija, hupsis. (ja sittenmmin se tunnari on ollut taas ok)

Lauantaina ois ollut meidän koe, eipä ollut, pöh. Tyhmät juoksut

Su-ma käväisin Heinolassa, tehtiin keppejä pihalla ja parit treenit jossain lenkkimatkojen varrella ja rantapuistossa, Hupu on kyllä mennyt eteenpäin (sanoinko jo) kun sen kanssa pystyy treenaa ihan erilailla kun ennen, voin laskea sen jossain puistossa irti ja se on siellä treenaamassa mun kaa :) Toki puisto on tähän vuoden aikaan eri kuin vaikka kesällä, ehkä ens kesänä pystytään treenaa myös täydessä puistossa. Toki tehtiin lyhyet helpot hauskat treenit ja paljon palkkaa. Nää niin ruokkii toisiaan nykyisin, semmonen positiivinen noidankehä.

Maanantain jatkoks ajeltiin sitten Lentsulle ja sieltä pikapikaa vetämään treenejä Ojankoon. Sarakin treenas, ei ehkä hyvä idea, se ei oikein pystynyt muuta kuin olemaan ylikierroksilla. Siitä sitten vähän sisuuntuneen oon tässä viikolla treenannut taas sen kanssa, varmaan eka kerran sitten nivelrikkotuomion niin että oon lopettanut miettimästä että mikä sattuu ja mikä ei ja keskittynyt ihan siihen tekemiseen, ja ollut selkeempi ja vähän tiukempi, ja nyt tuntuu että se toimii. Hupsan teki kaukoi ja seuruuta ja merkkiä, sen kanssa oli jotenki taas niin helppoa, vaikka kyllä se vaikutti jotenkin (juoksuista?) väsyneeltä tai jotain? Ja oli niin siistiä nähdä kuinka Zelda oli edistynyt kun en oo nähnyt sitä vähän aikaan!

Tiistaina tein puolikkaan etäpäivän, ei taidettu tehdä kuin kotitreeniä.

Keskiviikkona lisää etäpäivää ja käväisin Ojangossa mustien kanssa, en muista enää mitä tekivät mutta olivat päteviä ja oli kivaa. Saran kanssa sain jotenki tosi hyvän asenteen mulle, olin rauhallinen ja päättäväinen ja kerroin että jos käskettiin istua niin istutaan ja ei voi kelliä jos tekee mieli kelliä, eikä voi haukkua jos on käsketty maahan odottelemaan. Olin itekin melkein hämmästynyt siitä kunka hyvin se toimi. Mutta joo, sehän mun ongelma yleensä on että jos yritän "komentaa" Saraa niin se menee semmoiseksi kiukustuneeksi huutamiseksi, mikä sitten vaan innostaa sitä lisää. Sarahan aina toisinaan esim. kokeilee että voinko jäädä parvekkeelle ja olla tulematta sisään, jos marko sanoo sille että "tule sisään" niin se tulee saman tien, mun kanssa se tietää, että aina ei tartte totella.. Tehtiin myös paikallaolot niin että kun aluksi yritti kelliä niin palasin korjaamaan, lopulta vapautin mun luokse piiloon syömään pari namia. Oli ihan hiljaa ja kiltisti. Seuruun käännökset ja kaukot on levinnyt eniten.

Torstaina sitten vapaapäivää viettämässä Ojangossa. Hupu teki putkirallitreenejä, tunnaria ja luoksaria aineskin, ja seuuruun käännöksiä (niitä myös ke). Saran kanssa tehtiin jopa ohjattua yhdellä kapulala, ja kas, ei mitään ongelmia irrota merkiltä.. Paikallaolot edelleen ja zeta, sillä on kyl hienot jäävät, pal nopeemmat ku Hupulla ja hyvä asenne odottaessa, oisin tuomarina antanut varmaan 9,5 siitä :)

Oon pyöritellyt nyt mielessä paljon treeniplänejä Saralle, ehkä se lähtee siitä että se saisi osata liikkeet ulkoa, ja tehdä ne ihan itsekseen, sille sopii se, koska tarttee kisatilanteeseen kuitenkin extravarmuutta. Sen kanssa voi ja pystyy tekemään paljon kokonaisia liikkeitä, se oli parhaimmillaan joskus sillon kun vedettiin joku alokasluokka aina viis kertaa treeneissä putkeen :D (joo ollaan oikeesti joskus treenattu niin..) Ehkä se kaipaa sitä että liikkeet tehdään aina samalla tavalla vaikka onkin kovin näppärä juoksentelu yms. treeneissä, mutta sen kohdalla ne huonontaa niitä liikkeitä, siinä missä Hupsilla ne parantaa sen asennetta ja sitä kautta myös liikkeitä. Ajattelin että tehdään paljon kokonaisia liikkeitä ja yritän kerran pari viikossa tehdä aina useamman putkeen ja katsoa vähän missä kohti palkattomuutta tulee ongelmia ja päästä pienin askelin sen kohdan yli.

Hupsin kanssa myös agia, oli mun aivoille taas liian vaikee pätkä jossa paljon hyppyjä sumpussa ja ei pysty muistaa miten pitäs mennä, tehtiin sitten semmonen iso puolikaari ja jonka päässä puomi niin sai puomin "radalle". Sitten ihan muutaman esteen pätkää jossa päästiin hinkkaamaan takaaleikkausta ja palkkailemaan koiraa siitä että yritti ymmärtää mun ohjausta.

Eilen kouluttajien vaparin eka kerta, meinasin eka myydä markolle vuoron että ei jaksa treenaa, mutta jaksoin sittenkin ja hyvä niin, oli ihan älysiisti treenaa! Sara teki ekana, vissii kerran keskusteltiin siitä voiko kelliä ja toisen kerran siitä voiko istumasta lähteä itsekseen. Muuten treenit meni aika kivasti, ruutuun vähän mutkaa oli kuitenkin reipas, hyppynoutoa vaikeella metskulla, haukkui, mut se oliki vaikee, toi kuitenkin, tunnaria, teki hyvin, vähän siirtymiä, seuruuta ja jääviä.

Hups oli jotenki ihan villinä siitä isosta kentästä, ihan superihana asenne, aloitettiin siirtymillä ja se vaan loikki :) Toisaalta mulla oli myös tosi hyvä mieli treenailla isolla kentällä. Kaukoissa hyödynnettiin kun Koodi teki ruutua ja noutoja ja pääsin palkkailemaan viiveistä tai siitä että malttoi katsoa mua eikä kelpie-telkkaria. Hupu teki kans ruutua ja tunnaria myös. Superihana treenailla, sanoinko jo :) Mulla on muuten ihan eri koira siellä vuorolla kuin viime vuonna, kaukojen viive-treeniä lukuunottamatta Hupua ei yhtään häirinnyt toiset koirat, se ei varonut niitä, katsellut niitä epäillen, tai ylipäätään juurikaan kiinnittänyt huomiota, se oli mun kaa<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti