keskiviikko 11. joulukuuta 2013

viikkopostaus

Sitten viime viikon tehistreenien ei juuri isompia treenejä. Kotona jotain pientä toki. Lähinnä ollaan kyllä keskitytty lenkkeilyyn. Hupu on opetellut uusia temppuja ja treenannut vanhoja. Sillä on kyllä hassu automaatio rakentunut, jos mennään eteiseen (missä usein tehdään kotitreenejä) & heitän maahan jotain, niin se automaattisesti (=odottamatta käskyä, hyvä jos saa pannasta pidettyä) palauttaa sen mitä heitin sivulle, (osaa jopa peruuttaa sivulle) tosi kivalla ilmeellä ja istuu siinä aina hurjan pätevänä. Paitsi jos heitän lelun, silloin se hakee lähimmän todennäköisen tavaran, esim. kengän ja istuu se suussa hurjan pätevänä. Lelut=häiriöjuttuja?

Maanantaina agia, helppo parin esteen pätkä. Voi että kun oli kivaa ja ois niin paljon kaikkea mitä haluisin oppia. Eniten oppimiselta tuntuu just tämmönen helppo pätkä jossa on se yks ohjausjuttu kerrallaan mitä treenataan.

Tiistaina itseasiassa treenattiin himan ulkopuolella, olin Ikealla kokoustamassa seurajuttuja ja ennen sitä pikatreenit. Sormet meinas jäätyä irti mutta Uupu oli kiva, ei nyt käyty ovilla tekee kontaktitreeniä vaan parkkiksen rauhallisimmassa kohdassa vähä seuruuta, jääviä, noutoja ja kaukoja. Kaukot oli itseasiassa hyvä valinta tonne, motarilta tuli niin kova meteli että ei kuullut käskyjä ihan tosta vaan eikä varmaan hämärässä ja tuulessa ja tuiskussa ehkä nähnytkään niin joutu kovin tsemppaamaan, hyvin teki.

Eilen tehistreeneissä Marin valmennus. Hupulle otin aiheeksi tunnarin->pureskelu palautuksessa ja sitten toivoin jotain kuuntelutreeniä. Aloitettiin tunnarilla. Jäi tosi pahasti kiinni kun edellisen ryhmän ihmiset ja koirat oli kentän reunalla puhumassa, lähinnä varmaan markoa kuunteli. Tuijotteli tunnarin alun taakse ja jouduin pyytämään kuulolle. Näitä pitäs treenaa! Ehkä paristi ylläripalkka kun tuijottelee taakse, se ainakin aikanaan auttoi siihen että piti tuijotella heitettyä kapulaa. Pitäs vaan saada tilanteet lavastetuks. Kun sain kuulolle ja lähetin etsimään niin lähti kyllä hyvin ja unohti häiriöt heti, oma oli toka vasemmalta meni ihan vähän yli ja palasi takaisin ja nappasi oman ja palautti ihan suht ok, pureskelua tuli vasta lähempänä sivulletuloa. Sivulla vähän suu aukeili ja kapula heilui. Marin mielestä oli tosi hyvä kun se alun jumitus ei sitten kuitenkaan siirtynyt siihen varsinaiseen haisteluun yms. Alkuja voisi palkkailla! Pureskeluun saatiin hyviä vinkkejä että voisi pidentää viivettä sivulla kehuen ennemmin kuin pidä-käskyillä tms. ettei liikkeen aiempiin osiin tule epävarmuuksia, tai sitten ottaa pari askelta seuruuta ja palkkailla lennosta. Tehdään nyt niitä molempia ja yritän ehkä vähän vähentää vauhdista palkattujen tunnarien määrää.

Kuuntelutreeniin toivoin että mäkin olen mukana, kun ne juokse kaukana itseksesi ja kuuntele käskyjä-tyyppiset on Hupulle niitä helpoimpia, ja jotenkin mä aina päädyn juuri niitä tekemään. Hyvä muistutus että nääkin pitäis miettiä niin että mitä haluaa vahvistaa= mistä haluaa palkata, mähän palkkaan varmaan 80% jostain kapulannostosta, mistä lie alitajunnasta tulee..

Tehtiin kuuntelutreenit niin että en tiennyt mitä tulee seuraavaks, olipas hyvä! Tuli ihan kisamainen olo :) Ja se näkyi heti Hupussa. Näitä vois tehdä lisää, niin että palaset on itsessään suht helppoja, mutta vaikeus on se epävarma ohjaaja.

Eka pätkässä tehtiin hyppynouto, siitä käännös vasempaan liike seis, sitten liikkeestä maahanmeno, matkan päässä kaukoja, ihmiset oli just hyvin Hupun ympärillä, mietin hetken että uskaltaako se tehdä mutta tekihän se, vähän normia jähmeempiä. S-i tais olla normitreeniversiota parempi, tai sitten se m-s on jo parantunut parin viikon treenillä-ei kai niin nopee? siitä viereen, seuruulla takas hyppynoudon paikkaan ja noutamaan. Hupu teki aika kivalla asenteella, hyppynoudon alussa se tais jopa nykiä, ohops.

Toisessa setissä oli ohjattu, oikeelle jäi hyppy jotai oli tehty ja mun selän takana sinne jäänyt kapula. Eka merkki suoraan perusasennosta oli ihan järkky, meni mutkitellen ravia, kapulalle ei osannut lähteä kun nenän eessä oli hyppy ja sen takana kapula, haki sen, näitä pitää treenaa! Jollain uusinnalla osas kun näytin käsimerkin kohti kapulaa enkä suoraan sivulle. (ja se toinen kapula oli pois) näitä pitäs treenaa! Ainiin merkillä tehtiin kaukoja, meni vinoks kun väisti merkkiä.

Tästä tulikin hyvä muistutus että ne kaikki treeneissä tehtävät merkit (ja päteehän tää vaikka mihin muuhunkin) aina autettuja niin että ne näyttää siltä miltä haluan, ettei tule toistoja noista huonoista ja ne huonot vahvistu! Nyt tehtiin se mitä mari aiemmin neuvonutkin että liikkurin vietyä kapulat vapautan ja lennosta merkille. Täytyy nyt muistaa nää, ja tehdä sitä merkkiä! Ja tässä myös palautus niin että pari askelta seuruuta eteen ja lennosta palkka. Nääkin pitää muistaa, selkeesti ku tullut jo mielikuva että noudot loppuu sivulle ja kapula otetaan pois.

Muittenki treeneistä tuli kirjoteltua paljon "muista,treenaa,muista treenaa"-listaa. Lähinnä tietty se että niitä perusasioitakin pitäs muistaa tehdä. Pitäs varmaan ottaa pari viikonpäivää jotka ois perusasidoiden treenauspäivät ni en unohtas. Ja vieläkin enempi voisin kyllä pyrkiä siihen että treeneissä tehtävät toistot näyttäs siltä miltä haluan ko. palasen liikkeessä sitten näyttävän.

Oli muuten supertylsää hipsutella lenkit pitkin peilijäisiä kävelyteitä, ei paljon kuntoilun puolelle päässyt menemään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti