sunnuntai 3. marraskuuta 2013

VOI2, taas, ja muuta treeniä

Aattelin lopettaa koko tokon mutta jos nyt ei kuitenkaan vielä ;) Mutta jestas että harmitti lauantain kokeen jälkeen, oma pää ei vaan pysy kasassa, ajatukset siitä että tehdään yhdessä, Hups on reipas ja olen edes kohtalaisen hyvä ja itsevarman ja luotettavan oloinen ohjaaja valahtaa kyllä poispäästä viimeistään kisakehään astuessa, niiden tilalle tulee nää "se haisteli-maailmanloppu, kaikki meni pilalle, nyt ei voida onnistua enää tässä kokeessa!" ja "jos saatiin nyt tästä tän ja tän verran pisteitä niin sitten ei enää riitä jne". No tärkeintä kaikki, Hupu oli kokeessa jokseenkin reipas ja jos mulla oli huono asenne niin sillä ei. Ihan oikeestihan se on ainoo asia jolla on merkitystä, sen eteen on tehty töitä, (toki tehtävä edelleenkin).

Keskiviikkona oli tehiksen kisatreeni, niin paljon kun kaipaankin tarkkojen silmien huomioita ja muiden ideoita niin päätin tällä kertaa että emme halua kuulla kommentteja, ei hyviä eikä huonoja, ja se oli varmaan aika hyvä ratkaisu, koska ennen koetta ei kuitenkaan oltas ehditty mitään muuttamaan, haettin lähinnä onnistunutta kivaa fiilistä.

Muuten on treenailtu aika kevyesti, joka päivä kuitenkin vähän jotain, myös aamuisin. Meen taas vähän myöhemmin töihin niin saa aloitettua aamun pikkutreenillä. Samalla muutin aamurutiinit niin Hupu saa aamuruuan multa, viikossa 5 ilmaista lyhyttä vaivatonta pikkutreeniä lisää.

Kokeessa oltiin ylläriylläri ekana, eli en taaskaan voinut kattoa liikkeiden aloituspaikkoja yms. Harmi. Paikallaolossa meidän vieressä oli viime vuoden treenikaverin veli, olin kovin luottavainen siis että käyttäytyy kunnolla ja se huoli poistui (voittajassakin kun kuulemma on ollut kaikennäköistä niissä paikallaoloissa..). Hupu odotteli vapaana maassa kehän ulkopuolella aika pitkään, se oli tosi hyvin, olin parin metrin päässä ja aina kun käännyin kattomaan niin se vaan tuijotti mua että mitä ollaan menossa tekemään, voi pientä. Kehäänmennessä vähän juoksi itsekseen eeltä ja yritti napata maasta teipinpalan :D Carina sanoi että ei saa leikkiä :D Hyvä muistutus että kehäänmenoja + tuomarintarkkeja voisi edelleenkin treenata enemmän ja enemmän vaikka niitä on toki otettukin. Liikkuri ei ollut kehässä vaan mentiin itse paikallaoloriviin, en ehkä ollut kovin varma etsiessäni että onko maassa jossain teippiä. Hupu oli hyvin mukana tosin, sivulla tapitti kivasti, välillä katteli muualle, en oikein tiennyt koska alkaa niin otin sitä koko aika kontaktille jos katteli muualle, ehkä välillä vähän turhaa. Kehässä oli meidän sivulla vaan matala väliaita ja koiran etupuolella kehässä aukko niin että näki suoraan viereiseen kehään jossa paikallaolossa Jay ja Jayn vieressä taukoamatta haukkuva koira. Tuli helpotus että oltiin siellä meidän kehässä, Hupua en ois uskaltanut jättää haukkuvan koiran viereen, Jaypollahan toki ei ollut mitään ongelmia.

Paikallamakaaminen-9,5 ihan ok alas, oli vähän haistellut. Videolta katsottuna haisteli jätössä ja kerran myöhemmin, ei mitenkään pahasti mutta sais toki olla haistelematta, nous hyvin sivulle. Yhden kerran kurkotteli tosi kovasti ovelle päin kun ovi kävi ja välillä vilkaisi paristi taakse. Oli ehkä hitusen jännittyneen oloinen kun palasin. Kehuin onneksi vasta kun tuomari meni kentän laidalle niin ei ehkä kuullut kun Hupu murisi kun vapautin ja hyppyytin sen. Kehästä pois ihan nätisti. Vieraiden koirien välistä palkalle menoa vois harjoitella, en oikein tiennyt vapautanko jo heti kentän portilta niinkuin olin aikonut, kun ajattelin että jos Hupu ei uskallakaan juosta palkalle kun vieressä koiria.

Eka kehässä oli vielä toinen paikallaoloryhmä ja sitten päästiin pikkukehään joka oli hallin reunassa, tuomarina Pirkko. Hups tuli suht kivasti yhdessä kehään

Istuminen-9 kivasti mukana, istui ok, vaikkakin taaksepäin, mutta ihan varmasti kun siinäkin on ollut kaikkea, kun jatkoin parin askeleen jälkeen niin haisteli oikeen huolella maata siihen kunnes käännyin. Unohdin kehua liikkeen jälkeen.. Ei ehkä ihan paras mahdollinen aloitus, en ollut kovin reilu koiralle

Kaukot-6,5 tän jälkeen tulikin sitten olo että heippahei ykköstulos, suoritti kaikki vaihdot, istui jo sivulla huonosti, meni maahan huonosti ja ei oikein siitä päässyt oikein istumaan, muuta vaihdot suoritti siten miten osaa, eli liikkui s-m ihan vähän ja s-i vähän enemmän. Väleissä katteli telkkaria ja maassa ollessa haisteli. Kun palasin viereen niin haisteli ja pompsahti sitten itse maasta sivulle reippaana, siitä lähti -2p. Ainiin, taivas että ne 5s vaihtovälit oli pitkät!!

Hyppynouto-8 pakko varmaan harkkaa näitä paksuja puukapuloita vaikkei niitä voittajan jälkeen missään ookaan, joka kokeessa sama juttu, hyppää ihan ihmeellisesti ja loikkii sivulle pää pystyssä kapulaa purren. Nyt kyllä jo meno hyppy oli outo, lähetin kun katsoi muualle. -> pitäs lisää lisää ja lisää noita aloitusten kontaktin tarjoamisia treenata!

Oli iloinen kehuista ja kehästä päästiin kuitenkin pois hyvillä mielin.

Seuraavaksi sitten isompaan kehään, sinne samaan jossa oli paikallaolot takaisin. Sain Hupun tosi kivasti kehään, tykkäsin jopa melkein ite, toki se vois vielä paremmin pitää kontaktia ja olla aktiivisemmin tarjoomassa mukana roikkumista, mutta kun ei olla tässä treeneissäkään vielä erityisen hyviä niin oli kyllä hyvä koesuoritukseks!

Seuraaminen-7, tää on kyllä levähtänyt ihan huolella, mutta en ehkä ees jaksa olla pahoillani, tiedän että Hupulla on olemassa tosi hienoa seuraamista, joku kaunis päivä se tekee sitä ihan koko liikkeen eikä vaan pätkissä :) Ja tuli isoja fiboja ja harhaantumisia, ja se aina palas yrittämään niiden jälkeen (kiitos Carita huomiosta!) vanha Hupu ois lannistunut. Seuruu alkoi peruutuksella, meille aika vaikeaa, en taas osannut ottaa käännöksiin sitä hetken hengähdystä vaan käännyin aina melkein heti käskystä, jossain kohti Hupu jäis seisomana kun kuuli viereisestä kehästä markon käskyn ja sen jälkeen kiersi mut ympäri oikeelle käänöksessä, askelissa vasuriin loikkas jonku kolme metriä ja eksyi ja kiersi mut taas ihan ympäri. Mut ilman noita isoja häröjä oltas voitu varmaan saada kasi, Carinalta, oon itseasiassa ihan tyytyväinen kun tiedän että kyllä se sieltä joskus tulee, treeniä, treeniä, treeniä.

Luoksetulo-9, hyvin alas, ei haistellut jätössä, stoppikin melkein ok, tein eka kertaa kokeessa käsimerkillä ja stoppas! loppupätkä vähän hidas, Ulpu tais omastakin mielestään olla aika pätevä, aineskin sillä oli tosi kiva ilme tässä.

Ruutu-0, kysyin kun lähdettii kävelee että missä ruuruu ja lähti ravailemaan edelle ja pyöri kun ei saanutkaan mennä ruutuun, tosi huono siirtymä, tätä pitäs nyt treenaa niin että kuuntelee mutta ei lähde mihinkään.. Katteli taakse mutta lähetin ja lähti hyvin ja kovaa, stoppasin ehkä vähän myöhään ja meni sinne takanauhalle minne on opetettukin kun on siirretty taaksepäin, mutta meni sitten suoraan maahan, on sen joo tehnyt paristi treeneissä. Halusin käskyttää siitä takas ruutuun, ei osannutkaan korjata eteenpäin kun viereisestä kehästä kuului markon hyppy käsky vaan lähti vähän sen näköisenä että missäs se hyppy on. Korjas kuitenkin ruutuun. Tylsimys laski että jos ois seissyt takanauhalla ja sieltä korjattu (ilma niitä häröjä) niin sillä seiskalla ois saanut sen typerän ykköstuloksen, huoh. Mut makas ruudussa hyvin, ilman haisteluja! Sivulle varasti liikkurin käskystä, hupsis! Pitää treenaa! Tuli kyllä kivalla asenteella!

Metsku-10, pyörittiin vähän kun selvitettiin että liikkeestä istuminen oli jo edellisessä kehässä. Pysyi ok, menovauhti ok, takaisin vähän hidas, sivulle suora ja piti hyvin. Ei se nyt ihan kymppi oikeesti ollut, otti raville jo pari metriä ennen sivua.

Tunnari-7, pysyi kiltisti sivulla. Hirveen kauan sain sitä kapulaa pidellä, kääntymisessä pysyi kiltistä, tätä ehkä vähän paniikkitreenattiin kotona kun keksi että jos ei nouse seisomaan niin kääntyy mukana. Hyvin kapuloille, aloitti haistelun tokasta oikeelta, oma oli kolmas, otti sen varmasti heti kun osui kohdalle ja lähti palauttamaan, tykkäsin kovin. Matkalla ja sivulla sitten ihan julmettua pureskelua, onhan se vähän purrut aina treeneissäkin, mutta nyt oli joku potenssiin kakskyt. Tuomari oli ihan kauhistunut pureskelusta ja käski treenata kuntoon, sanoi että evl:ssä vois joutua nollaamaan jos noin puree :D

Tunnarin jälkeen Hupu oli sitä mieltä että nyt on palkan aika ja nappas kiinni mun hupparin narusta, aika söpö oli<3

Kokonaisvaikutus-8,5, Pirkolta 9 ja Carinalta 8.

Pettymyksestä selvittyäni, musta oli ihan älykivaa kisata isoissa kisoissa, hallissa isossa kehässä. Oon jo pitkään miettinyt että joskus sitten isona kun Hupusta tulee hyvä ja sitten päästään johonki tärkeisiin kisoihin jossa on tuomarina joku Carina, ja nyt päästiin jo vaikka ollaan vielä väärässä luokassa. Ja kun tarkemmin mietin niin uskon kyllä että Hupun palikoista voi ahkeralla treenillä ja sitkeydellä saada vaikka mitä kivaa aikaan. Kaikista hienointa on se, että se oli taas kisatilanteessa vähän enemmän kotonaan kuin edellisellä kerralla, eli se ehkä oppii tsemppaamaan vaikka mä en :)

Pitäs muuten muistaa olla kiitollinen siitä että halusin hiljaisen koiran, ja sain hiljaisen koiran, se ei piippaa eikä hauku kehässä, mitä nyt kehuista saattaa hitusen murista ;) Ja pitäs muistaa olla kiitollinen siitä edistymisestä mitä on tapahtunut ei niinkään liikkeissä vaan siinä kaikessa muussa.

Tässä video kokeesta

Kokeen jälkeen iltapäivästä treenaamassa, ylläri ruutua, Hupu tarjos edelleen suoraan maahanmenoa joten saatiin hyvä treeni. Kaukoja marko ja j häiriöllä, vähän seuraamista, ja ennen kaikkea leikittiin ja pidettiin kivaa. Sen kanssa treenaaminen on niin parasta.

Sara treenas kans, ja meillähän oli kovin kivaa, ruutua, ohjattua yhdellä kapulalla, vähän seuruuta jääviä ja kuuntelupätkää kapula suussa.

Tänään sunnuntaina sitten tehiksen kisaharkka, olin ihan osallistujana mukana. Hups oli taas ekana, meillä ny on vaan tämmönen karma :D

Toki tää kisamaisuus oli erilainen kun palkkasin ja olin ite suunnitellut liikejärkän yms, mutta oli ihan hauska todeta että Hupussa ei juurikaan eroa toisen päivän kisassa, seuraaminen jatkui siitä mihin eilen jäi, ruudussa se oli oppinut tosin yön aikana seisomaan :) Huupulle otin kommentoinnin, Saran kanssa tehtiin vaan ihan omaa settiä.

Hupun liikkeet oli
seuraaminen- jossa oli-kaikkee, välissä myös jopa sitä hyvää
zeta- teki kaikki asennot, maassa haisteli taas huolella ja ihan suunnitellusti sanoin sille että haistelu on kiellettyä, hyppäs pois alta ja palautin paikoilleen, selvisi tästä hengissä ja jatkoi ihan reippaana liikkeen loppuun, taisin palkata aloitussiirtymän
luoksari-tein suoran, tuli reippaasti muttei mitenkään hullun kovaa, sivulta maahan kaks käskyä, hassua, just mietin aloituksessa että sivulta maahanmeno pitäs joskus palkkaa kokonaisuustreenis
ruutu- ruutu oli tosi nurkassa, mutkitteli vähän sinne mennessä eikä mennyt takareunaan, no, ei nyt treenattu sitä vaan sitä että seisoo ja seisoi, seisotin koko kävelyt ja kehuin, loppuosa oli hyvä
metskuhyppy-keskikokoinen kapula, kalisteli vähän noston jälkeen, ohops
kaukot-kaks vaihtoa ja palkkasin viiveestä
tunnari-palkkasin kun lähti tuomaan purematta

Lopussa saatiin tehdä vielä paikallaolot, vähän haistelua mutta mitä kurkin niin asenne näytti hyvältä. Ja pää oli pyörinyt kun hallissa hiljaista ja viereisellä kentällä yksittäisiä ääniä, kaikki yleisö ja ihmiset oli selän takana-pitäis treenata tämmösii! Pääs istumisen jälkeen piiloon palkalle.

Kaiken kaikkiaan oli aika kiva tehdä Hupun kanssa, mua jännitti vähän kisamaisesti mutta ei toki ihan kuin oikeassa kun ei pisteitä jaettu. Meidän pitäs vaan enemmän ja rohkeemmin tehdä myös kisamaisuuksia, nyt kun asennetta on saatu niin parannettua että se jo ehkä kestäis näitä.

Oli kiva kuulla kommentit, osan tietty tiesi itsekin, mutta Merjalla oli mielenkiintoinen havainto siitä kuinka Hupulla on muutama liike joista se silminnähden innostuu ja se on niitä suorittaessaan tosi itsevarma. Mutta juu, onhan se ihan totta, seuraamisessa se on edelleen tosi epävarma, kun siinä on niin paljon kaikenlaisia osia jotka on kesken. Mietin, että ne sen varmat liikkeet on sellaisia joita on tehty paljon kotipihassa (+ruutu) eli lisää vaan kotipihan asennetreeniä kaikkeen?

Sarakin kisaharkkaili. Ollaan treenattu, mutta ollaan treenattu vähemmän. Mulla on nyt pääasiallisena tavoitteena palauttaa Saran asenne sinne missä se oli ennen kun aloin ahdistua ääntelystä. Jos huutaa niin huutakoot..toki, tehtiin kisaharkkaan vähän juoksemista pihalla, niin ettei nyt ihan välttämättä tarttis huutaa. Toinen pääasiallinen tavoite oli että Sarkki ei saa mua mukaansa mihinkään juttuun, sehän on vähän niikun oppinut että jos se kellii ni mä tuun nostelee sitä ylös ja sehän on sen mielestä ilmeisen kannattavaa puuhaa, tai jos se haukkuu niin sitten väitellään yhdessä että kumpi pitää ääntä, tai jos se nuuskii niin kutsun sitä luokse. Nyt ainoa ajatus on että sen pitäisi ihan itse valkata tekeminen ja saada siitä palkkaa, myös vaikeissa kisamaisissa treeneissä. Jätettiin suosiolla pois kaukot joissa on tullut paljon haukkumista, hupsis, ja ohjattu joka on edelleen levällään.

Seuraaminen oli meille tosi vaikee, alko juoksulla, Sarankin seuruu on ihan levällään, mites se nyt näin, molemmilla koirilla, pääsin kuitenkin palkkaamaan pari perusasentoa suunnitelman mukaisesti.
Zeta tehtiin niin että vaan vika suoralla tuli maahanmeno, se ok, seuraaminen muuten aika huonoa ja tökki askeleet
Luoksari, voi plääh, kelli jätön ja juoksi läpi, se kun on nyt oikeesti ollut treenatessa aika hyvä, mutta olin tyytyväinen kun suunnitellusti en puuttunut sihen kellimiseen, kutsuin vaan.
Ruutu, merkille vähän epävarmasti, ruutuun hetsasin vähän, hyvin ruutuun, outo paikka silläkin siellä, loppuosa ihan semi ok. Ja tosiaan, on joka treenissä haukkunut merkiltä lähtiessä ruutuun, koemaisessa kuitenkaan ei, joten aika turha sitäkin haukkua stressaa..
Tunnari, autoin sivulle uudella käskyllä, puri silleen miten se nyt aina puree, tiputin vielä kapulan.
Metskuhyppy, näytin namit ennen liikettä, pieni pysähdys esteen jälkeen ja haki kapulan ja toi kivasti, tää oli mukava :)

Tarttis ehkä vähän aikaa pitkäjänteisyyttä ja kisamaisten tilanteiden uusiksi opettamisen, mutta ehkä vielä joskus?

Molempien koirien seuraamiselle tarttee nyt oikeesti tehdä jotain! Kauhee treeni-into, kokeet ja kisamaiset treenit taitaakin olla itseasiassa aika kivoja, kun niistä tulee vaan hurja into treenata.

Kisaharkan jälkeen treenailtiin vielä vähän Hupun kaa, putkirallistoppeja, teki pari sikahyvää, ruutua, osas hyvin erotella merkin ruudun ja putken, mutta myöhemmin kun testasin kun marko oli tehnyt hyppyä ja se oli ruudun vieressä, niin ei hakenut hyppyä vaan tarjos vaan ruutua, pitäs treenaa! Ja muutenki ku ruutu nyt on aika vahva niin ruutuunpäin tehtäviä asioita. Tänään ei mennyt kertakaan ite maahan siellä ruudussa :) Hyppynouto tunnarilla ja vähän seuruujuttuja peilin edessä. Ainiin, ihan ekana tehtiin marko-häiriöitä seuruussa, marko nauroi ja Hups yritti lähteä mielistelemään, saatiin tosi hyviä treenejä ja se tsemppas kivasti, näitä lisää! Paikallaolot Jaypon kanssa, oli tosi hyvä, ei haistellut yhtään! Istuikin ihan Hups-patsaana.

1 kommentti: