keskiviikko 20. marraskuuta 2013

tiistai

Ikean pihalla ovien eessä ennen kokousta pikkutreenit. Perusasentoa, kontaktia, vähän helppoja suoria seuruupätkiä, joku jäävä ja kaukoja. Jos näistä tämmöisistä ei muuta hyötyä ole ollut matkan varrella ni aineski multa on kadonnut kokonaan se "emmävoi ku ihmiset kattoo", "tavallisten" ihmisten keskelle kehtaan mennä ihan kaksin kuplassa koiran kanssa huutelemaan "hienoapentua". Vähän mietin aloittaessa että kattookohan ne, sitte sanoin itelleni että ehkäpä lajia tuntemattomien silmiin Hups näyttää vaan osaavalta koiralta ja päästiin kuplaan ihan helpolla. Tokoihmisten seassa sama ei kyl onnistuis :) Mut siis joo, oikeesti Hupskin on aika paljon enempi kotonaan vieraissa paikoissa nykysin, tokihan se häiriötä ottaa ja pää kääntyilee tosi helposti.

Koulunpihalla lenkin ohessa harjoiteltiin oikeelta kiertämistä, tää nyt lähinnä sitä agia varten, mutta aattelin että tokokierrotki sais tehä ihan terveellisyyden vuoks eri käskyllä eri puolilta.Siinä samassa sitte sivulletuloja, olipas hurjana, tuli kerran mun jalkoja kohti suu auki niin vauhdilla että hyppäsin ihan alta pois :D

Kotona on tehty kaukoja ja muuta väkerrystä, tehdään edellee vähän hupailupohjalla niitäkin, pitäs kai otttaa joku semmonen oikea treenisuunnitelma niihin.

Ärsyttää kun ei päästä sinne kokeeseen lauantaina, tietty oisin nyt halunnut mennä ku ei päästä. Jos ei ois juoksuja niin angstaisin varmaan ku ei vieläkään(!) olla muututtu täydelliksiksi. Ja se aginkisaamisen himo ois edelleen ihan kauhee, kun puuttuu se itsekritiikki siinä lajissa vielä kokonaan :)

Ainiin, viikonloppuna huomasin että Hupun voi tyhjällä kentällä lähettää vaan juoksemaan suoraan eteen ja se, noh, juoksee kunnes huikkaa perään jotain. Eli pk:n eteenmeno opetetaan siis sanomalla koiralle "mene tonne" ja sitten se menee? :D ei oo aineskaa tota irtoomisongelmaa.. Epäilen toki että toi ei toimis jos kentällä ois merkkejä tai muuta kivempia vaihtoehtoja, mutta kun niitä ei oo, niin hassu koira sitten juoksee suoraan kunnes toisin käsketään..

Ah, ja pm-videoista löysin jo taas uuden norjalaisen lempparifanitus -koiran, se Aina Fatland Roinen Kylie, iiiih<3, tai siis koko koirakko tietenkin :)

1 kommentti:

  1. "emmävoi ku ihmiset kattoo"

    Niin tuttua! Mulla on aina sellainen fiilis jos yksin tokoilee jollai kentälläki, että pitää salaa tehdä jossain nurkassa eikä vaan kykene menemään keskelle kenttää tokoilemaan. Pitäis ylittää tämä kynnys ja mennä vaikka jonnekki parkkikselle treenaamaan. Todennäköisesti ei-tokoihmisen silmiin se vaan näyttää tosi hyvältä. Joskus joku tulikin kommentoimaan miten tottelevainen koira minulla on, mun mielestä siinä treenissä Elsa ei osannut yhtään mitään ja haahuili :D

    VastaaPoista