keskiviikko 13. marraskuuta 2013

tehistreenit

Tehiksessä yks treenaa-muut jeesaa treenit. Otin aiheeksi meille pari pikku kokonaisuutta ja teemana oli palkata kun Hups tarjoaa hyvin väleissä mukana tulemista, käytännössä taisin palkata yhden välin, yhden aloitusperusasennon ja yhden kisapalkan. Liikkuri sai päättää liikkeet lennosta, yritin ottaa itelle semmosen vain kokonaisuus on tärkeää fiiliksen ja onnistuin aika hyvin, virheistä huolimatta. Etenki ku aloitettiin liikkeestä istumisella jossa Hups jälleen haisteli ja jo ennen kuin tiesin sitä niin ajattelin että se nyt varmaan haistelee ku ei oo ees keritty treenaa sitä viivettä.. Ihan en muista järkkää, mutta muuta huomionarvoista, ruudussa meni taas suoraan maahan, Hupsis, korjasin takas seisomaan ja siitä maahan. Ruudusta sivulle ei ennakoinut varastamalla, mutta kun käännyin kutsumaan niin oli siellä pylly pystyssä lähtökuopissaan, ihanaa, sille on tullut tommosta kivaa asennetta lisää. Sivulle tuli aika levottomasti loikkien ei niin hyvin ku yleensä. Seuruuta en edes ajatellut, enkä ihan kauheesti kytännyt, en oikeestaan tiedä miten se meni. Se mitä treenattiin, eli välit ja kisapalkka meni kyllä aikas hyvin, ihan vikalla en voinut palkkaa heti ekoista kehuista kun muristeli palkkaa vaatien.

Ohjattu treeni, yritin nyt sitä "katso liikkuria"-treeniä, mutta Hupu otti marin näytön häiriötreeniä ja oikein väisti katsomasta, ääh, meni omat pasmat vähän sekaisin kun en ollut miettinyt että mites sitte tehtäs. Pääty myös keskikapulalle, on tehnyt tätä ennenki ku haettavaa on näytetty-ajatteleeko se että sitä ei saa ottaa? Edelleenkään en oo aatellut opettaa kaaria, kattoo stte joskus ku kisoissa aina nollataan tää, ku päästään joskus sinne evl:n asti.. merkille hetsaten kävelyiden jälkeen, tää vaatis ehkä enempi aikaa ja ihan oman treeninsä, eikä silleen että tehään nopee yks toisto. Aattelin lennosta palkkaa eteenpäin juoksun mut käänty kattoo palkkaa joka lähti huonosti kädestä ja taisin taas vahvistaa sitä, hupsis.

Loppuun ehdittiin tehdä vielä perusasennon tarjoomista sirtymissä, Tiina kysäs että miksi me tehdään aina sitä kun Hups ei mokaa kuiteskaan, en varmaan osannut ees lennosta vastaa kun tää on meille niin tolkuttoman tärkee treeni. Siitä ei oo ees kauan kun elokuussa Vapulla Hupu meni aika puihin ja saatiin läksyksi tehdä tätä tolkuttoman paljon, no ei oo tehty kun pari kerta kun harvemmin on tarpeeks avustajia (markon kaa on tehty paristi ja tehistreeneissä kerran). Jos kokeen heikoin lenkki on liikkeiden välit ja siirtymät ja liikkeiden aloitukset ja muutenki treenataan niitä liian vähän. Mä voisin ehkä oikeesti treenata pelkästään näitä koko talven :) Kaiken lisäks kun treeni onnistuu Hups saa paljon hyviä kokemuksia ja itseluottamusta tällaisista tilanteista. Vielä seuramesiksissä se lamaantui myös siitä että jouduttiin siirtymään liikkeenaloituspaikasta ja mä en tiennyt mihin mennä. Hyötyä näistä on selkeesti ollut, koska nyt marraskuun kokeessa niin ei käynyt, eikä se myöskään bugittanut yhtään aloitusperusasentoa. Mutta ollaan kaukana siitä että nää ois fluent (mitä se on suomeks?) Sitte pitäs vielä erikseen treenaa ne maassaoottelutkin niin että se tuijottas mua palvoen vaikka viis minuuttia :)

Loppuun jäi hetki ja tehtiin pentuluoksari :) Kaarratti ja tuli vähän jarru päällä, Hupsis, nää keksin lennosta jonku jutun ei oikein toimi.

Caritalta ja Hurjalta jäi omaa aikaa yli ja sai mennä sekaan hömppäämään joten tehtiin vielä peilin eessä itekseen vähän seuruuta, sivu lennosta+oikee päänasento naksulla ja paikallakäännöksiä oikeelle. Autto ku astuin liiotellusti alta pois niin oikein tunki siihen sivulle. Sitten vähän kaukoja, lähinnä m-i-m vaihtoa kun m-i meinas olla taas kaks tahtinen, tai siis jättää toisen tassun 5 cm vajaaksi, ja mä oon ihan varma että jos sen hyväksyn niin siitä se sitten lähtee. Tässä on suht helppoo olla mustavalkonen :) Paits jos ei nää kauas ja kehuu ja naksuttaa ja lähtee kävelee palkkaamaan ja toteaa sitten että kappas, siellä se tassu taas on edempänä..

Olipas kivaa treenata!

Markon treenivuoroa ootellessa lenkkeiltiin ja käytiin tekee pikkuagit ulkokentällä, ihanaa ku tarkenee. En uskalla tehdä ohjausjuttuja yksin kun pelkään että teen väärin, joten tehiin putkipuomi erottelua ja takaakiertoa pelkällä suullisella käskyllä (tehtiin vaan vasemman kautta ku haluisin ehkä siihen oikeen kautta eri käskyn?) Putkipuomierottelussa Hupu on kyl aika pätevä, tai siis kuulee hyvin :) Ja teki hienoja kontakteja kun jatkoin täysiä matkaa takaa sen ohi, ne on sille tosi helppo versio. Harmi että kaikki radat ei ehkä mee silleen että puomin jälkeen olisi suotavaa että koira pysähtyy ja ohjaaja jatkaa suoraan eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti