torstai 19. syyskuuta 2013

ohops

Kaks viikkoa blogitaukoa, jotenki on muka niin kauhee kiire koko aika. Treenattu kyllä, mut muistiinpanot on tullu kirjatuks lähinnä käsin.

Eilen oli tehiksen häiriötreenit, vitsi mä tykkään häiriötreeneistä, tai no ylipäätään tykkään haasteista ja siitä että voi kokeilla miten koira reagoi johonkin ja miettiä miten se onnistuisi jos "menee lankaan", tykkään erilaista treeneistä ja kaavojen rikkomisesta (vähän liikaakin). Hups oli aika pätevä, kivanoloinen, tykkään tavasta kuinka se "osatessaan" sulkee häiriöt pois ja kuinka se toimii sitten kun se hiffaa. Oli toki vaikeitakin juttuja eikä se kaikkea osaa, mutta tykkäsin sen asenteesta, ja omastani myös, ja muistin että treenataan häiriötä. Muutenkin meillä on nyt ollut Hupun kanssa jotenkin erityisen mukavaa ja kivaa, on tuntunut siltä että se koira on oikeesti mun kanssa tekemässä. (ei olla kyl oltu nurtseilla).

Tehtiin noudon palautusta niin että mun ympärillä oli ihmisiä, yllättäen (on ennenki tehnyt näitä ja sillon tuli vauhdilla ja varmasti sivulle) oliki Hupulle aika vaikee ja meinas mennä vähän Caritan sivulle ja kapulakin tippua. Tajusin sitten vähän helpottaa ja sujui paremmin. Ihmistunnareita, oon niin halunnut päästä tekemään näitä, (tai siis markon kaa on tehty mutta oli ybervaikeeta mennä markon luo) yks versio missä kapulat oli istuvan ihmisen jalkojen välissä ja toinen selänpäältä. Tässä ja toisessakin tunnaritreenissä Hupu pääsääntöisesti teki aika kivasti, välillä tuli että "nappaan ekan ja tuon" mutta palkkailin vaan kaiken. On kivaa kun se ei yhtään hermostu vaikka joutus ettimään kauemman, on siitä rauhallisuudesta ja maltista hyötyäkin joskus edes.. Ohjatussa liikkuri vei kapulat väärinpäin, ei merkitystä meille kun ei osata vielä seurata liikkuria :D Mutta yllättäen kapulan vieressä hiljaa seisova ihminen olikin sitten tosi paha, varmaan kaikista näistä Hupulle vaikein. Treenattiin sitten sitä vähän erikseen. Näitä pitää muistaa tehdä! Kaukoissa edessä oli ihmiskoira, Hupu oli aika söpö kun se kurkki "koiran" takaa, nauratti. Joku vaihto ehkä vaati lisäkäskyn mutta muuten aika jees, teki. Vasten juokseva koira & noudon palautus ei ongelmia, tosin varasti kapulalle ja muuta hauskaa.. Toisessa tunnaritreenissä seassa oli ihmisten käsiä, leluja, kapulaa ja merkkiä, tässä ei vissiin alkanut heti ekalla haistelemaan vaan nappasi tosiaan ekaa jonka löysi. Kun ei nää muita niin tuo mielellään ekan? Seassa kyykkivät ihmiset ei sitten tässä juurikaan haitanneet. Ohjatussa kapulan luona oli leluja yms. Toisessa kaukosetissä oli liikkuri jolla ei pysynyt kapulat ja näyttötaulut käsissä. Tais tehdä ihan ok. Loppuun vielä paikallaolot, märkä maa ei ihan normi innokkudella tarjonnut sitä päätä. Mutta olipas kivat treenit! Ja tuli miljoona uutta "näitä pitäs päästä kokeileen" ideaa taas :)

Viime viikon tehiksessä erinomaisesti suunnitellut paritreenit, teemana perusasiat, perusasennon tarjoomista, jäävien käskyjen erottelua ja kapulan nostoja. Hups teki hauskan treenin jossa nosti jonosta jossa oli mutka jonku kymmenisen kapulaa putkeen. Eka meinasin että eihän se osaa, mutta sehän sitten tekikin kaikki toistot ihan yhtä kivalla draivilla. Ainoo mikä oli vaikee oli tosi matalalaippanen pikkumetsku, joutu noukkasee kahesti.

Tehisten välissä kävin viikonlopun Heinolassa, kivat treenit koirakielto-kentällä, piti äitille näyttää mitä Hups osaa niin testasin sitten kaukoja koko kentän mitalta ja ei kuulemma "yhtään liikkunut", no liikkumista tärkeempää, teki vaihdot reippaasti, tai siis mitä näin sieltä kaukaa :) Merkkivauhtia, ohjttua ja stoppeja.

Maanantaina oltiin Lentsulla molempien mustien kanssa, muuten on värkätty vähän treenejä ojangossa ja hyvin vähän kotona. Hupu oli myös demokoirana temppukurssilla :) Niinku se ny mitään osais ees(saati mä kouluttaa ;) ), mutta onhan se söpö korvineen. Niin ja Hupun kanssa parit agitreenit.

Ainiin siellä leirillä, Jennin opissa tehtiin seuruun käännöksiä paikalla ja sivuaskelia ja peruutusta, talviprojektia (=opetellaan ne) silmällä pitäen. Sunnuntaina temppurataa jotta Hupu sais kivan kokemuksen koulutustilanteesta. Virven kanssa vähän kaikkea kerkes siinä ajassa ja en ollut varautunut ihan niin monella aiheella..

Leirillä (joka oli muuten ihan hurjan kiva, mahtava ja superhyvin järjestetty, parasta oli ehdottomasti toki Oilin luento) tuli "vitsit me ollaan paskoja ja kaikki vielä kattoo"-ahdistus mutta sittemmin sitä ei oo näkynyt, ei mua oikeestaan haittaa jos jotkut edistyy nopeemmin tai on superkoiria tai tekee jotain asioita paremmin, Hups (ja Sarkki tietty!) on mun superkoira, se riittää, ei sitä tai sen osaamista tai osaamattomuutta tartte koko maailman ihastella, riittää että meillä on treeneissä niin kivaa ja hauskaa kun nyt on ollut, mistä ihmeestä semmonen tarve edes tulee että koirani pitäisi olla jonkun muun mielestä hyvä, eihän meillä oo ees samat kriteerit hyvälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti