torstai 26. syyskuuta 2013

ohops osa 2

yritys pitää blogia ajantasalla..

Viime torstaina tehtiin lentsun temppurata-kursin osa ykkönen. Tehtiin tietty kokonaan kun aattelin että mikäs siinä, no mikäs, Hupu ei kyllä osannut tehdä jäävien seisomista tunnari suussa ja siitä se sitten lähti. Kapula oli aika karmeen näköinen kun päästiin loppuun, muuten meni kivasti mutta rouskutus vaan paheni kohti loppua, ja pito ku oli radan teema.. -> tästä tuli toki motivaatio treenata pitoja ja on sittemmin tehty monia hyviä treenejä, seuraavana aamuna kotipihalla (no mikäs kotipihalla ei) onnistu ne jäävätkin. Note to self, vois sitä pitoo treenaa. Torstaina Hupu oli myös temppukurssin tokassa ja vikassa osassa demokoirana, demottiin jotain temppuja joita se osaa ja joitain joita se osaa vähän huonommin ;)

Perjantaina sitten, kaikelle on eka kertansa ja perjantaina oli agiepiksille :D Vitsit että muuten jännitti, kisat ehkä vähemmän, kaikki oheistohina vähän enemmän. Lähtöön piti pujotella kauheen ahtaasti olevien koirien väli joista valehtelematta varmaan joka toinen (no okei, ehkä joka kolmas) yritti rähistä kohti Hupua, onneks me harkataan näitä lenkillä päivittäin niin Hupu ei enää lähe semmoseen mukaan, vein kyllä toki namilla ohi ettei ois sille liian vaikeeta. Ennen meidän ihan ekaa starttia ikinä edellinen koira radalla oli, jokseenkin vallaton, ja hyppäsi mm. aidan yli, ei varmastikaan pahat mielessä vaan ihan intoaan, mutta mä olin kyllä jo saada sydärin siellä ootellessa. Radat sitten, piti tehä nolla mutta en osannut, dääm. Kahesti mentiin ja molemmilla eka sössiminen samassa kohdassa. Eka kohdassa ohjasin huonosti, toka kerralla yritin korjata sitä huonoa ohjausta vielä huonommin. Puomin kontaktit oli kivat! Ja radalla ollessa kun pääs liikkelle niin jännitys katos, niin siistii. Kisojen jälkeen vähän ohjattuu ja merkkii molempien kaa tokokentilllä. Hupu teki vielä ruudun pimeeseen kun joku oli jättänyt kentälle ja kaukoja kohti agikenttää, ei juminut vaikka meni just kiljuva ohjaaja. (miks se niitä haluu tuijottaa?!!)

Lauantaina mm-tiimin leirille, valitettavasti Oili sairastui ja jäätiin ilman oppeja, mutta hyviä treenejä saatiin aikaiseksi omalla porukalla! Lauantaiaamuna tehtiin kisanomainen neljä liikettä, ja mitä ihmettä, mua jännitti niin etten hengittänyt ja Hupu oli superreipas! Se pomppi seuruussa, loikki kehusta ja oli muutenkin semmoinen oma itsensä kivoimmillaan. (oli se jossain kohti haukannut ruohoa mutta mä en ees huomannut, joten mäkään en ollut niin huono ku voisin olla). Oli oikeesti kivaa tehdä sen kans. Joskus sitten kun oikeisiin kisoihin sais tän?! Kommentitkin käytiin läpi, mutta lappuja en oo vielä uskaltanut lukea :) Hupun liikkeet oli seuruu, hyppynouto, luoksetulo ja ruutu. Seuruussa normi treeninaiheet, luoksarissa kans, hyppynouto oli kai aika ok, ruudussa eksyi luoksarin merkille ja korjas sieltä kiltisti yhdel käskyl ruutuun. Tein omat treenit kans la-iltana, Sarkki teki seuruuta ohjattua ja jääviä ja Hupu Sarkin jälkeen, se oli ihan koulunpiha-Hupu (näin kaukana! ehkä mun ei tarvikaan laajentaa aluetta kävellen meiltä kotoa..)

Sitten alkoi loma, koirien vaparit on ehkä joskus ens viikolla, nyt on treenattu.. Maanantaina molemmat mustit tokoili ojangossa, olikohan tunnarii, vinoja palautuksia ja perusasennon tarjoomista. Uskaltauduin agikentälle kans kun ei näkynyt ketään missään ja Hupun kaa keppei ja keinuu.

Tiistaina aamulla sama setti Ojangossa, tokossa aiheet tais olla jäävät, pa:n tarjoominen ja luoksarin stopit, jotka unohin Hupulta mut Sara teki. Hupulle keppei. Illalla HT1 kurssin vika kerta, ollut tosi mukava ja antoisa kurssi, mutta mun päälle tekee hyvää että ei olla ryhmässä talvella, loppuu se vertaileminen ja itsensä sättiminen. Mä oon markon kanssa (!!) fiksannut oman pään sen suhteen että ku jotkut on innokkaimpii tai nopeimpii tai niitä pentueensa superpentuja joita jokainen tuttu ja tuntematon ylistää niin Hupu on sitten hyvä eri asioissa, Hupu on hyvä esim. kuuntelutreeneissä, no vi***, ei oltu. Nyt jo vähän naurattaa (ja itkettää), mutta mun pieni pää ei ihan kestänyt sitä että Hups ei osannut sitä ainoota treeniä jossa oon uskotellut ittelleni että se on mukamas hyvä. Yritin sitten vääntää esim. ruutuun korjausta niin että sillä meni nenä maahan :( Ja tehtävät oli oikeesti tosi helppoi, se on selvinnyt ihan eka yrityksel paljon vaikeemmistakin. Emmä tiiä, olinko mä kisamainen kun se koitti sitten yrittää selvitä ilman mun apua ja ei esim. totellut stoppi-käskyjä normaaliin tapaan.. Pisteet Hupulle kun se oli silti reipas ja loikki kehuista, myös niistä ei aidoista, ei yhtään pisteitä mulle kun turhauduin hauskasta hömppäradasta niinku se ois ollut joku tärkee kuka on paras kisa ja en osannut peittää turhautumista koiralta :( Jälkikäteen mietittiny, niin oisko esim. pimeys tehnyt siitä radasta Hupulle oikeesti vaikeen. Vieläkin paha mieli kun olin idiootti, mutta ei voi mitään, menneet on menneitä ja on taas tuhat treeniä edessä jolloin voin olla vaan tyytyväinen siihen miten oon koirani opettanut. Illalla käytiin vielä koulunpihalla, tai nurtseilla ku pihalta oli palanut valo. Jääviä, luoksareita ja seuruuta ja kaukoja yms. hömpättiin, koulunpihaHupu<3

Keskiviikkona ojangossa vaan kepit ja keinua, tokot vaihteeks prismal. Kepit rupes vähän ahdistaa kun ei edistytä, olipas kiva tokoilla siihen kun luulen omaavani edes vähäisen ymmärryksen siitä mitä oon tekemässä :) Keppien oltua haastavia niin hyödynnettiin tyhjä ojanko niin että käytiin tekemässä jokaisella kentällä puomia. Puinen oli selkeesti hitain, oli aika varovainen, muuten ei juuri eroja.

Prisman tokoissa molemmat teki "joka liikkeestä jotakin". Hupu kahessa osassa ja Sara kaiken putkeen. Hupulle seuruun tarjoomista ja jäävistä istumisia, luoksetulon stoppeja hiekalla (jos ees vähän liukuis-ei liukunut-missä on lähin biitsi??) ja ruutua evl-ruutuna. Saralle en enää ees muista mutta kävi niin hassusti että jossain alkuvaiheessa se meinas että lähdempä tästä syömään hanhenpaskaa ja mulla oli vieläkin ehkä tiistain Hupun treeneistä ja niistä kepeistä joku kauhee angsti ja onnistuin uskottavasti sanomaan että toi loppu muuten tohon, ja oli sitten kiltti ei yhtään nuusku koira lopputreenin. On se jännää, en haluaisi komentaa koiria treeneissä, eikä se yleensä toimikaan, varmasti siksi kun se on mulle tosi epäluonnollista, mutta sitten jos se tulee silleen spontaanisti, niin jopa Sarkki oikeesti tottelee mua ja ottaa ihan kerrasta onkeensa, eikä sille mitenkään pahasti tartte sanoa, vaan että toi on kiellettyä, piste. Harmi vaan, kun se muistaa sen sen just sen yhen treenin verran. Sarkki tais tehdä kaiken jostain kohti palkkaillen oman osaamisensa mukaan. Eli noudoissa palautus vähän taakse, seuruussa löysiä käännöksiä, ohjatussa ja ruudussa pieni ääni merkille, aijoo, seuruussa tuli kans joku piip, metskun nosto superikävää ilman hyppyä ja vielä nurtsilta, kaukoissa pieni etenemä. Tää on tää 256p treenitaso, jotenki sitä pitäs nostaa jos kisoihin mielis/uskaltas vielä joskus. Huupu oli aika kiva, mietin siinä treenaillessa, että vuosi sitten en uskaltanut sitä pitää juurikaan ees irti samoilla nurtseilla, keväälläkin piti koko aika kytätä kaikkea, nyt tehtiin esim. jääviä metrin päässä jalkakäytävällä menevän ihmisen vieressä ja ohjattu kohti alueen toisessa päässä leikkiviä koiria. On se niin kasvanut :)

Keskiviikko illalla oli tehiksen kokeenomainen. en oo vielä uskaltanut lukea kommentteja siitäkään. Hupu oli tosi vaisu. En oikeen saanut sitä oikeeseen aikaan valmisteltua. Seuruu oli vaisua, ja normivirheet & mä kyttään koiraa! Jäävissä istumiseen mega-apu ja maasta ei tuntunut heti lähtevän ja kyttäsin ja Hupu väisti kuin oisin aikonut sanoa jotain pahaa..Seisomisen suunnitellusti kehuin, pysyi hyvin, ei kyllä näyttänyt onnelliselta. Luoksarissa stoppi valu sikana, haisteli jätön ja vika pätkä megahidas. Ruutu, palkkasin kohti kävelystä, merkille superhidas ja ruutuunki normaalia hitaampi. Vitsi jos se tekee "kisoissa" jonku 60% treenitasosta (ehkä) ni pitäs kyllä vähän kaikkea treenijuttuja parantaa, niiku toi merkillemenovauhti.. Ohjatussa liikkuri näytti haettavan, merkille melkein ravasi! Hyppynouto, mulla rupes varmaan jo pää prakaamaan ku oli niin vaisu, mutta oli myös ihan ku ei ois nähnyt estettä, ponnisti tosi oudosti molempiin suuntiin. Pinkki este ja pimeetä. Sivulla ei istunut itte. Tunnarissa puri sikana palautuksessa, kaukot meni ihan plaah, olin aikonut palkkaa eka viiveen mutta vilkuili sitten koko aika sivuille ni jouduttii tekee aika monta vaihtoa kunnes pääsin palkkaa. Vaihdot kyl parani mitä enempi tehtiin. Videolta ei näyttänyt niin kauheelta miltä tuntui. Ja oli aloitusperusasennoissa mukana suhtkoht ok. Suuri osa kaikesta helpottus jos en kyttäis koiraa. Mutta oli se oikeesti vaisu. Pimee? Paljon treenejä täl viikol? Tiistain tyytymättömyys? Ei kai paljon treenei ku menin sitten odottelee markoa halliin ja puuhasteltiin siel. Oli ihan reipas normi oma itsensä, voi että mä tykkään treenata sen kaa :) Tehtiin ohjattua niin että mun takki oli merkki ja kapuloina mun taskuista löytyneet tunnari. Oli muuten vaikee ku haettava oli pimeessä ja toiseen osui just suoraan valo. Saatiin kuitenkin onnistumaan. Jääviä kans yms. kivaa hömppää.

Tänään aamulla ojangossa keppejä ja paristi keinu. Sitten halliin kun on kesäkauden vapari ja esteet on mattojen vaihdon jäljiltä viel yhes läjäs. Iso ihana halli, en tiedä siistimpää! Sara teki ruutua ja ohjattua, yritin ruutua kupille muttei oikein toiminut ilman assaria. Peilin eessä seuruuta ja jääviä. Hupulle ruutua joka kulmasta ja ohjattua ja ruutua sekaisin samalta merkiltä, on sillä hyvä kuulo :) Suoraa luoksaria ja vauhtinoutoa. Hupu halus tehä viel seuruun tarjoomista ni vähän sitä ja käännöksiä peilil. Loppuun stoppei pallol, vitsit ku en vaan missään milloinkaan saa ees suorapalkalla sitä täydellistä stoppia, enkä mä ny tiiä haluunko uskoa ettei kaikista koirista saa sitä irti, mähän luulin ettei Hupu ikinä hiivi bortsumaisen matalana, (= oo matala merkil tai kaukois) mutta kappas, tänään lenkillä se kyttäili Saraa heinäpuskan takaa matalana hiipien..ei niillä mitään keskenään tekemistä oo, mutta eiks se nyt vaan vois oppia stoppaa :)

Joku päivä tehtiin muuten agikentällä tokoa niin että merkki oli osa rataa, oli ihan hauskaa, siirtyykö suoraa putkesta tuleva vauhti merkkiin, ei ehkä, tai tarttis vähintään enempi treeniä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti