torstai 29. elokuuta 2013

voivoi, taas

ei nää mun koirat pääse näistä luokista eteenpäin kun en osaa opettaa kisaamista enkä osaa kisata.

yllä itsesääli-osuus, jätetään se siihen, sitte se koerapsa :)

Sunnuntaina oli HSKH:n seuramestikset, ilmotin Upun, ajatuksena tietty osallistua osallistumisen vuoksi. Mutta toki ajatuksena oli myös että jos se suorittaa liikkeet vähän sinnepäin ku treeneissä niin ykkönen on ihan realistinen vs. toukokuussa oli lähinnä tarkoitus kokeilla että mites menis (joka nyt oli aika typerä kisaidea, mutta joka vanhoja muistaa..). Omana tavoitteena oli lähinnä yrittää olla kiva ja rento ohjaaja. Olin parempi ku joskus, heti kun tiesin että Hupu osaa-liikkeet ja kehut-meni ihan hyvin. Kun tiesin että Hupu ei osaa - liikkeiden aloituksiin tulot (+sen takia aloituksetkin) ja siirtymät niin tuli semmonen minipaniikki joka välissä. Ja koirasta tietty näkyi.

Oikeesti oon ihan supertyytyväinen siitä miten on edistytty joissain vaikeissa asioissa, miten se kesti vieressä rähähtävän koiran, teki kaiken, ei hyytynyt niinku keväällä, reagoi kehuihin kun lähtökohta tässä välissä on ollut että ei ees kato muhun päin ku kehun. Oli ihan oma itsensä, reipas pikku-Hupu jota kuiteski aika paljon jännitti ku ohjaaja ei ollut ihan luotettavan oloinen.

Peruin tulevan sunnuntain koeosallistumisen. Ne liikkeidenvälit/aloituksiin tulot ny vaan on treenattava kuntoon. En voinut mennä kokeeseen tietäen että se ei osaa ja opettamaan sitä että kokeessa on vaikeeta ja Sannaaki ahdistaa. Plus siellä on se nurtsi, joka ny on vähän vaiheessa, pahasti. Pelkän nurtsin oisin vielä kestänyt mutta kahta väli-ongelmaa en. Ei meillä oo kiire mihinkään (paits ois kiva päästä ens kesänä sm:n!) joten rakennellaan rauhassa, nykysin vihdoin kun mäkin maltan kun on pitänyt kantapään kautta oppia se että kiireellä ei tuu hyvää tai ainakaan sellaista mitä mä haluan. Ainakaan mun taidoilla.

Mut joo, se koe.

Hupu oli jo aikaseen paikalla kun olin toinen koetoimitsija. Pari tuntia ennen kokeen alkua kirmaili autiossa ojangossa hakemassa penkkejä yms. hallin kontista, sitten odotteli lähinnä autossa.

Paikallaolojen odottelutila oli tosi ahas, ahisti. Onneksi tajusin että voidaan treenaa ja syötin vaan namia sivulta. Hupusta ei huomannut että ois ollut sen mielestä ahdasta. En ottanut sitä kehään normin odottelu+kutsu kautta. Silleen semiok kehään. Rivissä piti kontaktia ja välillä katteli.

Paikkamakuu 9- meni vissiin kaks tahtisesti sivulta maahan, annoin jonku jalka-avun ku jotenki tuntu et jos ei mee. En oo vielä jaksanut neljän minsan videoo kattoo mutta oli jossain kohti haistellut ja kääntynyt lonkalle. Sivulle ok

Ekana vuorossa, en saanut aitaan kii ennen omaa vuoroa ku ihan sekunniks, toisen ryhmän paikallaolon ajan käveltiin parkkiksel. Ei ollut kiva käpötellä koiran kaa ku yleensä ei valmistauduta niin. Ehkä pitäs harkkaa semmonen valmistautuminen, toisaalta Hups tarttis aikaa katella kehän ja ympäristön rauhassa. Ihan hetkeks maahan sain kuitenki jätetyks mutta siitä ei kutsua vaan yhdessä kehään, eli just toisin ku aina treeneissä tehdään

Istuminen 9
Ku oli eka liike ni en vaan malttanut pitäytyä katsomatta että istuiko. Liikkeen alkuun tullessa piti jotenki taputella jalkaa, kerroin varmaan jo heti Hupulle että tänään on sitte näissä sivuilletuloissa jotain tosi outoa! Istuminen oli aika hidas, mutta kivaa että ei kuitenkaan epäröinyt. Oon löytänyt sen hidastusapurytmin jossa käsky tulee oikeen jalan astues, istuminen on tuntunut sillä toimivan ihan lennosta vaikka lenkilläkin. Istui varmasti paikoillaan (aiemmin kun on pinksahdellut ylös) ei ollut mitenkään fokusoitunut eteen tai mihinkään.

Luoksetulo 7,5
Ei istunut heti ja värkkäsin. Maahan taas apu, tipahti ok. Haisteli jätössä, ei mikään ylläri tietty. Loppupätkän ilme oli aika skarppi. Olin vähän nössö ja en uskaltanut vieläkään käyttää stoppiin käsimerkkiä vaan suullisella. Mulla on ihan törkeet pakkoliikkeet käskyjen antamisen yhteydessä.. Eka pätkän tuli ihan ok vauhtia, stoppi toki valu, mutta asenne hyvä stopissa, mun käden ihmeheilautus näyttää siltä ku yrittäsin vetää koiraa eteenpäin. Stopista huonompi lähtö, ja törkee apu maahan-käskyyn, näihin pitäs ehkä kiinnittää huomiota. Maahanki vähän valu, mutta tavallaan tykkään siinäki asenteesta, menee oudosti eka kyyryyn ja sitte vasta maahan. Lopun oli tulossa reipasta laukkaa joka aika hyvä tällä erää, sitten vieressä rähähti koira ja pysähty kattomaan, annoin sitten parit lisäkäskyt, tuli kiltisti sivulle. Siirtymässä unohti häiriön tosi hyvin ja lähti iloisena mukaan kehujen jälkeen.

Ruutu 5
Taas vaikein lähestymiskulma jossa en pääse kävelee ollenkaan suoraan ennen aloitusta ja sitten itse kiireellä aloituspaikalle ja koira ei ehi, ja sitten värkätään. Kuvittelin katsovan ruutua aloituksessa mutta ei vissiin. Juoks kohti kehänlaidan betonimöhkälettä. Kun on nähnyt meidän kokeissa aina koiran parin menevän niille niin oishan tota voinut toki harkkaa. Outoa oli ettei ekalla korjannut, kun korjasi niin meni kivasti kohti oikeaa paikkaa ja kiltisti suoraan maahan. Odottaessa katteli toiseen suuntaan. Sivulle ok, normia hitaampi kyl.

Seuraaminen 7,5
Tehtiin ihan kivaa siirtymää ja sitten yritin tunkea väärään kohtaan (oltiin siis ekoja, en tiennyt minkään liikkeen aloituspaikkaa..) ja Hupu vähän ravaili ja ei istunut. Liikkeellelähtö pää alhaalla. Juoksussa rikkoo kahta askellajia, mutta ei pomputa, kuten oonki sanonut että siihen en halua puuttua jos sitä joskus on koulutuksissa ehdotettu. täykkärissä kurkkasin oikein suurieleisesti onko mukana, kun toinen oli tehnyt ihan semiok käännöksen, toki pää laski. Askelia ei osata, se oli ihan tiedossa, tavoitteena vaan että palaa itse sivulle. Vas. näytti siltä että potkin. Oli aika vaisu pätkän askelten jälkee tsemppas sitte vähän. Paikallakäännökset oli hukkunut johonkin, istui vinoon ja toisessa jäi seisomaan ja tönäsin koiraa polvella kun se seiso mun jalan eessä, mistä lie alitajunnasta tuli sekin idea. Periaatteessa kokonaisuus oli kuitenkin ihan ok, siellä tapahtui just niitä virheissä mitä on tiedossa että pitäis treenata, ja jopa että miten pitäis treenata. Sais se innokkaampi olla, ja pomppi vähän ;)

Tunnari 9
Taas vaikee aloitus. Odotti kiltisti ja kivasti tarjos kontakti & kysyi lupaa. Haisteli siististi ja otti oman kun osui. Palautus sitten kovin hidas ja pureskeli. Sivulla piti ok, eli ihan treenien koeversio sekin. Tykkään että lähtee varmasti palauttaa kun löytää oman :)

Hyppynouto 8,5
Värkättiin taas aloitusta, este vaihtoi paikkaa kahdesti. Toisella kerralla videolta ei kyllä näy, mutta linja muuttui niin että este oli vinottain suhteessa meihin, ollaan kyllä harkattu vinoja heittoja ja jos oltas jääty sivuun se ois ollut ihan tuttu tilanne mut este oli jotenki niin hassusti että piti vielä siirtyä. Fiksuna olisin jäänyt siirtymättä, enemmän mä luotan hupun Hypyn hakemiseen ku perusasentoon tuloon. Hupun ilme tokalla värkkäilyllä oli jo aika rassu. Ei saanut paksua kapulaa ekalla yrityksellä maasta ja tuli sitten pentubugi ja otti laipasta, sai kuitenkin pidettyä koko matkan! Paksuja kapuloitakin harkattiin sitten vasta kokeen jälkeen joku aamu.

Metsku 9,5
Istuminen bugitti hyvän siirtymän jälkeen, taas kaarros+pa joka oli vaikea. Annoin jonku kroppa-avun lähtöön ku meinas jumia. Ehkä sen odottamisen hokemisen ennen noutoja vois lopettaa :D Aika rauhallisesti teki tänki, ja ennen sivulletuloa otti raville.

Kaukot 7
Vaikee siirtymä ja sitä seuras huono maahanmeno. Haisteli jätössä. Vaihdot oli aika hitaat ja jähmeet, teki kuitenkin kaikki silloin kun sanottiin. M-i oli kakstahtinen ja jäi vähän vajaaks.i-s muuten ok mutta hidas, s-i ei osaa vielä treeneissäkään, i-m oli ok, annoin aika vahvan käskyn, m-s periaatteessa ok, s-m tuli eteen kuten treeneissäkin, sanoin vielä maahan enkä normaalia käskyä.maasta sivulle oli hyvä. Kivaa on että, väleissä vilkas vaan paristi, muuten oli aika keskittynyt!

Kok.vaik. 9
Jos opettas sen perusasennon. Hups oli kiva ja teki parhaansa, joku kaunis päivä koulunpiha-Hupu on vielä mulla mukana kokeessa, ja sillä on sen koulunpiha-ohjaaja :)

Seuravaa koe ehkä joskus kuukauden, parin päästä, nyt sit treenataan taas!

Tässä vielä video tänhetkisestä

Ps. koiran päälle nojailu ja jalan läpsyttely ei oo mitenkään tehokkaita tapoja saada koiraa istumaan nopeammin tai opettaa sille että pa on kiva! Omille ryhmäläisillekään harvemmin neuvon niitä ;)

Edit. ainiin, Hupu oli tosi vähällä tokolla koko viikon, tehtiin vissiin kahdesti agia, parit mielikuvatokot, kotona tunnari, muuten metsälenkkeiltiin yms. Ei juuri vaikutusta, ehkä voidaan jatkossa treenata vähän enempi ennen koetta. Ei se ainakaan virtaa kerännyt. Kotona toi vissiin perjantaina mulle kerran pallon jostain (ei yleensä tuo leluja, saati leiki sisällä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti