tiistai 16. heinäkuuta 2013

treenejä ja kuvia

sunnuntaina treenivapaata. maanantaina halusin ottaa kuvia ja yrittää saada myös Upusta pari treenikuvaa, turrit jäi kotiin kun en ois jaksanut selata läpi satoja kuvia joissa epätarkkoja möykkyjä.. Jaysta sainkin aika kivoja kuvia, mun kamera rakastaa koiria joissa on ruskeeta, mua se ei rakasta sitten yhtään, Ulpun kuvissa oli joku lihava tyyppi jolla oli karmeita ilmeitä. niiku tällee:

Tätä voi sitten kattoa kun tekee seuraavan kerran mieli syödä sipsiä tai juoda lonkeroa! Nih! Koira on sentäs nätti :)
 
Kuvissa Ulpu on usein vähän enempi edukseen sen asenteen kanssa- tai sitten mä olen treenatessa jotenkin sokaistunut siihen että se on hidas ja rauhallinen enkä vaan nää kehitystä.

Tuleeko se sivulle muka tällä asenteella oikeesti?

Lähteekö se oikeesti kiertämään tämmösellä ilmeellä?

Stoppaako se merkillä näinkin voimakkaahkon näköisenä?

Toisaalta treenit saattoi olla ehkä vielä vähän normaalia enempi hurjastelua (onko se mahdollista ees?) kun tein vaan juttuja joista vois saada jotain fiksuja kuvia :D Ja itseasiassa, toisaalta, jossain kohti kun se tuli kiertämästä sivulle mutta ajatteli kai tulevansa suorapalkkaan niin mä väistin pois alta kun tuntu että kohta törmää, ehkä se treeni sieltä pikkuhiljaa pieni askel kerrallaan siirtyy tekemiseen? Pitäs varmaan vaan vielä enempi miettiä mitä haluan, tehdä toistoja joissa se tekee siten miten haluan ja sitten se pikkuhiljaa muuttuu sellaiseksi kuin haluan? Jos haluan että luoksetulon loppuosa on nopee ja se saa 1000 kertaa liikkeelle täysiä lähdöstä palkan, niin eikös se ehdollistu siihen kovaa lähtemiseen? Jos se ei tee jotain luonnostaa niin sitten se aivopestään?

Eilen kouluttamassa, Hupu teki superlyhyen setin ennen, oli aika huono, olin aikonut nostaa motskaa tekemällä lyhyen seuruun, palkka & autoon-tyyppisen treenin mutta siitä tulikin kai kontaktia tiputteleva koira joka ei oikein ees keskity menee autoon-tyyppinen treeni.

Treenien vedon jälkeen Sarkki ekana.
Kehäänmenoja, oli tuhma nuusku, uusinnalla ok. Aika pinkee ja äänekäs oli muutenkin...Ruutua ja merkkiä, pitäs ehkä tehdä myös maahanmenoja ja kokonaisia, nyt on saanut tooosi usein ruudusta palkan kun on niin hyvin aina löytänyt ja mennyt kovaa ja stopannut hyvin ni oon vaan palkannut ihan ajattelematta.

Metskuhyppy, oli ok, mä tiputin kapulan, uusittiin lennosta palkkanamit kädessä, oli vielä parempi.

Seuraamista vähän joka askellajissa käännöksiä joita ennen naksuttelin, vitsi se tekee silleen hyvin. Taisin miettiä jo joskus puol vuotta sitten että mutta miten se sitten häivytettäs siitä se naksu, kun siitä ideasta luin niin ei ollut tietty jatkoa mainittu..

Valmiiks tehty ohjattu, piti palkka merkki ku oli niin hyvä, kapulalle, kääns eka pään, näki kapulan, lähti hiljaa ja tosi hyvin!! Jei! Varmaan eka tommonen superhyvä merkiltä lähtö sitten sen ku ohjattu meni rikki. Tehtiin toistoja.

Vielä kaukoja, Marko istu sopivasti penkillä takana niin jätin sille nameja & vapauttelin, meinas vähän kääntyä joissan vaihdoissa jo taakse.

Vielä paikallaolot, lyhyt istuminen ja väli & palkka maahanmenosta. Oli kiltisti hiljaa! Makuun paluussa pompsahti ylös ku menin ohi, uusittiin sitten paluu, oli ok. Oottelin siinä "tuomarin kommentit" ja kun mielikuvitustuomari tuli mun kohdalle ja kuvittelin kun se sanoi että piippaili ja oli levoton (mitä ei siis ollut nyt) niin sit repes räkyttämään, ihan niinku oikeessakin kokeessa tekis, ei tarvita ku se että keskityn kuuntelee hetkeks tuomarii (tai mielikuvitustuomarii!) ja vähän ahdistun niin se haukkuu!! Mut siis, vau, pystyn treenaa näitä ihan oman mielikuvituksen voimin :)

Ulpu aloitti tunnarilla, jonku kapulat oli kentällä ja hyödynnettiin ne, ne oli ihan kii toisissaan, laitettiin omaki sitten aika kiinni. Hups jäi kauas ja ite jäin lähelle kapuloi. Hyvin haisteli ja etti, toistoja ja teki edelleen hyvin. Pureskelee kyllä palautuksessa, treenailtiin sitten erikseen pitoa heitetyllä pikkukapulalla, pidä käskyllä tekee hyvin, mutta en ny viel haluis sitä tunkea noihin tunnarinpalautuksiin kun kuitenkin liikettä tehty vasta puolisen vuotta sitten eka kerran niin pureskelu varmastikin on epävarmuutta.

Treenilistalla luki ruudun paikka ja lähetin ruutuun jostain ihan vinosta kulmasta kaukaa, ite olin ruudun vieressä, ja reunoille taipuvainen Hupu meni sitten suoraan oikeeseen paikkaan, toistoilla myös. En jaksanut tehdä mitään siirtelyä nyt vaan vaihdettiin aihetta. Metskuhyppy kokonaisena ja jossain kohti toinen niin että oltiin istumassa maassa jonku palkkauksen jälkeen ja hypyn takana näkyi sopivasti metsku, hyvin se osaa tolleen lennosta totella tuttuja käskyjä ja pongata esteen selkänsä takaa & kapulan esteen takaa.

Ohjatusta vasen, ehkä vähän tyhmä ku Saran jäljiltä oli vaan keski ja vasuri jäljel. Meinas mennä keskelle, stoppi ja palkka, sen jälkeen meni toki suoraan vasemmalle. Pari toistoa merkiltä.

Luoksetuloja ja stoppeja, paras stoppi + vauhti tuli kun jätin takapalkan, juoksin ite koko matkan, kutsuin lennosta ja käännyin + stoppi & vapaa. Tässä kohti huomasin että naapurikentän aidan välistä pilkottaa vähän väliä koiran pää, sitä ois vissiin toko napannut enempi ku aksa :) koira näytti kuitenkin aika kiltiltä ja aidat oli kii, joten treenattiin vaan, mä kyllä pongailin koiraa aina välillä, mutta Hupu ei ottanut yhtään häiriötä mun kyttäilyistä! Tehtiin vielä vähän seuruuta, kohti naapurikentän aitaa ja kaikkee ja oli tosi pätevänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti