perjantai 19. heinäkuuta 2013

tehis-treenit

keskiviikkona tehistreenit, tosin ei meitä ollut kuin mä ja tarja pk-seudun treeneissä, rovaniemellä oli toiset :) olin vetämässä tehiskoulutuksen ekana ja siinä välissä ehti sitten treenailemaan kun koiratkin oli jo lenkitetty. Hups oli oikeastaan jo treenannut ennen kuin aloitettiin, aika hyvin jaksoi kuitenkin.

Niissä ekoissa treeneissä en ollut miettinyt mitä tehdä niin kuvattiin markon kaa seuruu videolle ja tein asioita mitä siinä tuli ilmi :) nyt tehtiin vasemmalle käännöstä ja vähän täykkäreitä. Jos treenais niin se ehkä joskus oppis ne. Muuten seuruuseen olin oikeastaan jopa tyytyväinen, Ei ne levähdykset ja kontaktintiputtelut haittaa, jos verrataan siihen että koira olisi innoton laama. Ollaan saatu pompottelut bäk<3 Ja siis en mä siinä ison-hupsin tulevaisuuden seuruun mielikuvissa nää yhtä jaksoista pompottelua ja muuta epävakautta, mutta tällä erää ne ei haittaa niin yhtään. Sitten kun en keksi seuruusta enää muuta vikaa ni treenataan ne sit pois ;) Tärkeintä mulle on nyt sen asenne että on innokas jälleen. Mietittiin siinä markon kanssa kävelyitä ja askelia, pitää miettiä vielä vähän lisää. Muutama ajatus seuruusta:

-Sanoin joku päivä markolle että palkkais Jay:ta lelulla ja bileillä ekasta askeleesta ja askeleen puolikkaasta jos sillä sais liikkeellelähdön eteen tsekkauksen pois. Nyt kun videolta katon niin sitä vois tehdä Hupsillekin, musta tuntuu että se nenä nousee vaan sen asenteen kautta, ei niitten tuhansien nami-imuutettujen liikkeellelähtöjen.
-ekassa oikeelle käännöksessä mun vauhti hidastuu liikaa? olisi virhe?
-eka täykkäri käsiavulla oli ihan tosi hyvä, siis siihen nähden mitä ne on ollu!
-vasuriin käännöksissä tapahtuu edelleen jotain outoa jossa koira joutuu pysähymään ja sen takapää ei tuu mukana vaan oikasee lopun-> pitäsköhän tehä enempi takapäänkäyttöjuttuja
-toka täykkäri levis pahemmin, näitä vois vertailla miten ite autoin ja miten en, olin tokassa ehkä vähän hätäinen?
-pysähyin ku piti juoksussa kääntyy oikeelle..öö
tk+seis, tulipa ripeesti perusasentoon! etenki ku muistelee niitä vanhoja ongelmia..mitä ikinä ollaan tälle tehty niin lisää niitä.
-hitaassa vasuri superhuono
-hitaan jälkeen pa kontakti tippu ihan megapahasti-> oli kuitenki skarppina ku käsky tuli, ei ehkä tippunut siks että "ei nappaa"
-hidas+seis+vasuriin liikkelle->treenaa, oli ihan pihalla, ite aika kömpelö
-juoksutäykkäri levis kans, jos lähetään kello kuudesta niin se 12-3 on se hasardein osuus, toki se varmaan johtuu aina edeltäjästä eli 9-12?
-juoksukäännös vasuriin varmaan liian loiva?
-askelia pitää treenata, näppänä pakoilin niitä palkkaamalla just kun tuntu siltä että seuravana kaaviossa on varmaan askeleet :)

Hups teki kans jotain ruutua ja metskuhyppyä.

Varsinaisissa tehistreeneissä ohjattua ja tunnaria. Ohjatussa oli ihan pihalla, tunnari ok, palkkasin vauhdista. Toisella kierroksella kaukohäiriöitä, oli parempi ku viimeeks. Ei enää sännännyt mihinkään Tarjan käskyistä ja "jes, vapaa" hihkumisista. Maahan kyllä menee aina kun niin sanotaan ja näyttää oikein tyytyväiseltä osatessaan mennä maahan..tottelee myös esim. down-käskyä jota sillä ei kyllä edes ole :)

Paikallaolot, Hups oli vikana reunassa, kehään jonossa, tarjos aika kivasti seuruuta! Eka makuu sitten istuminen. Mitä kurkin niin oli hyvä

Aamutreenejä on tehty ihan mukavasti. Se alkaa olla niissä jo, hmm, en ehkä liiottelis jos sanoisin raivokas, oon jo osan aloittanut ihan lennosta ei tarvi sitä makaa maassa+saa juosta-juttua. Sehän ei aina toimi, mutta yksin treenatessa toimii+jos tietää mitä tekee-esim. mulla kapula kädessä ja lelu toisessa ja toimii jos jätän tarpeeksi kauas->juoksee tekemään. Mutta enivei, on nyt suoraan pihalle mennessä tarjonnut seuruuta. Tänään aamulla tehtiin palkattomuus, seuruu+istu+luoksetulo ja palkka stopista. Tein niin että liikkeiden välissä sanoin vain pienesti että hyvin meni, enkä yrittänyt edes saada innostumaan kehuista. Loikki vähän itekseen kun kuvitteli tietty saavansa lelun. Siirryttiin vaan seuraavaan paikkaan. Tuntui semmoiselta hieman viritetyltä ja oli tosi innokas, paljon kivempi kuin jos oisin kehunut ja sitten koonnut uusiksi. Tätä pitää miettiä, entäs jos se vaan tekiski kaikki putkeen, se tykkää juosta ja se tykkää tehdä (siis niitä asioita mitä tykkää tehdä :) ) Jos se juoksis ja tekis, kaipaako se sitä mun kiitosta ees?

Mut sit turkuun kisakurssille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti