perjantai 19. heinäkuuta 2013

"kisoissa"

Kisakurssin toka kerta, tai siis oikeesti kolmas, meille toka, sain taas toisellekin koiralle paikan poissaolijalta, en oo vielä joutunut päättämään kumpi koira oikeesti on kurssilla :)

Mun pää tarvis jotain personal traineria, turkuun päin ajellessa mietin että yleensä tykkään niin ajaa sinne mutta nyt ois kyllä voinut olla kotonakin, ja etukäteen ohjelmasta olin kattonut että tää on se kurssin "vaikein" kerta kun tehdään kisamainen kokonaisuus eikä mitään jippoja tai ylläripalkkoja tms. Kotiinpäin ajellessa olin onneks sitä mieltä että ihanaaa ja että turhaan mä niitä kokonaisia juttuja pelkään, jos treenais niitä enemmin avoimin mielin ni ehkä jopa helpottas? Noh, kisajännitys siis ainakin taattu.

Sara oli ekana. Aloitettiin paikkamakuulla, en oikein mahtunut juoksuttamaan sitä/tajunnut että pitäs ehkä enempi juoksuttaa, joten oli aika selviö että se piippaa. Oli ihan ku oikeissa kisoissa, kehän ulkopuolella namijutut ok, sitte ku valmistauduttiin menemään sinne kehään niin siitä tuli semmoinen harhaileva kontaktia välttelevä sluiba-> reagoi kun mua jännittää... Sainhan mä sen sinne riviin mutta aikamoista tässättelyä. Oli ollut ekan minuutin hiljaa sitten piipannut välillä enempi ja vähempi. Paluussa sitten repes räkyttämään mulle ja pompsahti ylös. Voi huoh. Ehkä me kokeillaan sitä kuppia. Kotimatkalla tuli mieleen että sillä oli joskus se "kuppi auton katolla" ja sille se ei muuttunut ihan niin hulluks, pitää pohtia.

Välissä Sara kävi autossa, yksilövuorolle sitten hetken päästä, ruudusta poikki. Kehän ulkopuolella oli taas normi ja kehäänmennessä muuttui. Tavallaan seuruu oli parempaa kuin joskus kokeissa, se kuitenkin seurasi koko aika. Mutta ihan tolkuttoman paljon karmeita virheitä, vinoa perusasentoa, istui kauas musta, joka käännös levis, vähän semmosta ei kiinnosta-oloista, mutta kai se johtuu siitä kisamaisuudesta? Kehuista rentoutu kivasti ja zeta meni silleen ihan fiilikseltä mukavasti. Istumisen eka suoralla teki maahanmenona, mutta kun ne maahanmenot oli hukassa tossa aiemmin niin olin vaan tyytyväinen. Ite en osannut kääntyä vasemmalle. Lopussa jäi taas pa kauas ja mulle iski seuruusta tuttu jalan läpsimis-syndrooma. Se ei ehkä auta Saraa ku ahistaa sitä..

Luoksetulo oli omaan tasoon ok, tai jopa parempi kuin ok, sillähän ei oo kauheesti ollut tapana pysähdellä kisamaisissa tai palkattomissa seteissä. Se on se käsimerkki<3 Sivulle tullessa haukkas mun kättä. Ohops.

Ruudun merkin pongas hyvin jo aloituksessa, luulin että tsiikas ruudunkin kun se aina kattoo ite ne molemmat, mutta ei sit vissiin, aika kivasti merkille, ruutuun ei kuitenkaan lähtenyt vaan haukkuen kohti luoksetulon merkkejä. Just viime viikolla treenattiin kehää näin.. Osas kuitenkin lopulta päätyä ruutuun sivureunasta sisään ja siitä sain vielä maahankin, kohti kävellessä haukkui, sanoin aika tuimasti että hiljaa ja hiljeni. Oisko se aina palkattu vaikeista? Pitäs miettiä miksi haukkuu näissä..Tuijotanko sitä? Sivulle ok, mulla tais olla käsi nyrkissä.

Välissä autoon ja toinen setti. Teki ohjatun ok! Merkki oli hidas mutta sou, päätyi hakemaan haettaan kapulan jne.

Hyppynouto, normipysähdys kapulalle, toi kuitenkin, rupesin läpsyttelemään vinoa pa:ta suoraksi ja kapula tippui siinä..

Tunnari, jäi jotenkin tosi kiinni Lentsuun, lähti vasta kolmannella käskyllä etsimään kun tuijotti vaan Lentsua. Toi oman suht ok, sivulle tosi vino ja tais pureskella. Oisinkohan tiputtanut ite kapulan tässä.

Kaukot periaatteessa palkattomaan settiin tämmöisenä päivänä aika ok suoritus. Eteni niissä missä etenee. M-s ehkä vähän normia enemmän. Sivulle palatessa räkytti.

Tauon jälkeen vielä istuminen. Oli tuijottanut Lentsua, mennyt maahan, korjattu istumaan ja loppuajan istui ja tuijotti, hiljaa oli ollut.

Treenaa: sivulletulot, perusasennot, liikkeiden välit ja aloitukset
Mieti: koiraa kohti kävelyt, paikallaolot

Sitten Hups, välissä Saran kanssa kahdelleen jäähkälenkkiä ja Hupu pienellä lämppäilylenkillä & puuhun istumaan.

Oltiin ekana, inhoon olla ekana mutta ei se ollut ees kauheeta :)

Ennen omaa vuoroa ihan parit namitemputtelut ja maahan oottelemaan ja siitä mukaan & kehään. Seuruu tuntui taas ihan tosi hyvältä, siis fiilis, onhan siellä fiboja mutta viis niistä nyt. Oli vähän hauska kun jossain oisko ollut askelissa tai hitaan aloituksessa hyppä ylöspäin melkein nenä mun leukaan.. Ihan vika pa, ajattelin jotenki hetken kohti katosta kävelyä kun muuten omat ajatukset pysyi koossa aika hyvin, niin just sillon ku tuli liike seis niin koira jatkoi suoraan ja mä pysähdyin. Pakki ja askeleet oli huonoja, ja omaa liikkumista käännöksissä yms. pitäs kyllä vielä miettiä. Kerran huomasin että olin jo menossa oikeelle kun käskytys oli ollut käännös oi..Seuruun kehuista yritti muristen vähän napata. Oli koko ekan setin tosi kivasti aina seuraavan liikkeen aloituksessa. Zetaa ennen mietin että ei oo ehkä koskaan tehty liikkuroitua kokonaista oikeesti, joskus keväällä kerran niin että autoin käsijarrulla istumaan yms. Istui! Autoin kyllä snadisti. Seisomisessa kääntyi taaksekävelyssä, sen oisin voinut arvatakin, muuten ihan ok. Luoksetulossa jotenki vissii meni jo jätössä vinoon, ku käännyin oli ihan venkula. Mietin siinä aloituspaikkaan mennessä että kummalla otan stopin, mutta ei oo vielä koskaan treenattu käsimerkki+käskytys joten otin suullisella. Se oli ihan yhtä huono ku ennenkin. Maahanki vois mennä paremmin, mikä kivaa, niin tuli kaikki välit, myös vikan, ihan reipasta laukkaa ja pysyi kivasti käskytykset. En juuri ignoorannut miten tuli sivulle kaarrattiko jo kaukaa, ehkä ei kun sillä puolella oli reuna. Pa oli vähän vino. Ruutuun en ollut varma oliko pongannut merkin, kivasti kuitenkin meni ja lähti ja stoppas. Ruutuun sitten sama kun Saralla, tosin ilman ääniä, kaarratti kohti luoksetulon merkkejä, ja Hupukin tätä vastaavaa kehää tosiaan treenas just ja ennenki. Pitää treenata lisää. Korjas kuitenki ite linjansa, sivusta tais mennä sisään mutta paikka oli ok. Kohti kävelyssä siinä missä Sara haukkuu hups haukkas heinää tai haisteli. Mitenköhän mä saan ton niissä aikaan.. Jos vaikka palkkais luokse leluun tai jotain niitä kävelyitä? Sivulle ok. Oli kokonaisuutena ihan tosi hyväntuntuinen kehä, paras ikinä Hupsin kanssa, se loikki, oli innokas ja iloinen :)

Välin Hups istui puussa, heittelin välillä nameja kun tuli käskytystä tms. jos se oppis olemaan hiljaa.. Meinaa kommentoida kun tulee liikkurin käsky, tai ohjaajan käsky, tai tehdään sama juttu pari kertaa uusiks, tai vaikka jos koira ei mee suorinta reittä tunnarikapuloille.. Palkkailin myös jos meni vieraita koiria läheltä.

Toka settiin sain sitten sen kisajännityksen toisen muodon, "sehän vois saada vaikka ykkösen" vaikka ei ollut ees oikee kisa :D (se normaali muoto jännitystä on "mahtaakohan koirani pysyä kehässä ja tehdä kanssani jotain") Niin ettei liian rankkaa ois ni nollattiin heti alkuun ohjattu. Hupun asenne oli kyllä aika hauska, ois tehnyt mieli palkata se. Ohjatussa onnistuin sanomaan "missä"siinä alotuksessa ja huomasin kyllä että se kurkkas ruutuun, mutta aattelin että kai se nyt merkin edestään näkee. No se oli vissiin koko odotusajan pohtinut sitä ruutua sillä niin tosissaan ja vauhdilla se sinne sinkos merkki-käskystä. Ja korjauksista uusiks vaan. Oli tosi söpö, melkein villi pikkukoira :) Kun merkki näytettiin niin meni sitten sinne ja toi sen haettavan kapulankin :) Lähti ehkä vähän vaarallista linjaa aika keskelle mutta korjas ite reunempaan.

Metkskuhyppy aika ok, pa inasen vino ja loppu ois voinut olla nopeempi. Hyvin pysyi käskytykset.

Ennen tunnarille siirtymää haukkas ruohoa vähän. Tunnarissa odotus ja meno ok, osu omalle tokana ja huomasin miettiväni että onkohan ees oikee, puri matkalla ja sivulle ei istunut vaan seiso eka purren ja sitten vasta käskystä istui. Oma oli kyl.

Kaukot, mietin että ompas pitkä matka, oli nuuskinut maata koko matkan.. Vaihdot teki kuitenkin tosi skarppina ja kivalla ilmeellä. Eteni vähän niissä missä ny etenee. Paluussa haisteli maata.

Oli ihan superhyvä fiilis tänkin kehän jälkeen, Hupsin kanssa tekeminen tuntui helpolta, oli helppoa ja kivaa, kehut tuli jotenki aidosti, eikä se sen ekan välin jälkeen ees napsinut, loikki vaan iloisena, kaikenlisäks Hups keskittyi ihan sikahyvin, ois voitu myös ottaa häiriötä reunalla odottavista koirista, kovasta liikenteestä aidan toisella puolen tai mistä vaan!

Loppuun vielä paikallaolo, tehtiin vaan istuminen, vieruskaveri makas, hyvin kehään, hyvin sivulla, meni vieruskaverin käskyllä maahan. Toisesta reunasta lähti koira ja halusin palkata jätön -> söi sitten heinää, istualtaan, huh.. Toisaalta en jaksa murehtia ku ne muut kehät meni niin kivasti! Ja ehkäpä se söi sitä heinää ton sählingin (sählinki=siis minä joka rupean hösäämään että nyt jos nyt palkkaisin koiran kun toinen koira käveli...) takia, en myöskään ollut muistanut jättää palkkaa etukäteen kehän ulkopuolelle niinkuin yleensä on tehty.

Voi että, toivottavasti saadaan joskus nauttia vastaavista fiiliksistä oikeissakin kisoissa :)

Treenaa: kokonaisuuksissa/ palkattomuuksissa ylläripalkka kaukojen/luoksarin jätöissä, luoksari-ruutu kehä evl-versiona, seuruun askeleet ja pakki, seisomisen taaksekävely, tunnarin loppuosa
Mieti: koiraa kohti kävelyt-sijaistoiminto-ahdistus-miten rennoks?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti