keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

olemista ja treenejä

Viikonloppuna vaan oltiin ja puuhasteltiin kaikkea muuta, uitiin ja metsäiltiin, taisin tehdä viikonlopun ainoat treenit Hupsin kanssa lauantaina ennen iltauintia kun rantsun vieressä oli niin kiva nurtsialue. Alueella oli ihan sikana ruohonleikkuujätettä, joten tehtiin semmonen vauhdikas setti, reunalla oli hyvin kiertopuita, joten puunkierroista seuraamaan, puunkierroista stoppeja, puunkierroista kaukoja ja lopuks uimaan. Upu teki kivalla asenteella, jossai kohti kaukoja sillä näkyi heinää suupielessä, tais napata sen kiertämään lähettäessä, mutta teki kuiteski ne kaukot kivasti :) hän osaa siis syödä ja tehdä kaukoja yhtä aikaa.

Maanantaista ei muistikuvia, ei varmaan treenattu mitään, eiku joo Marko & Jay oli paimentelemassa ja me vaan ulkoiltiin ja lenkkeiltiin. Ihana vähän syksyisempi ilma ja heti tekee mieli olla ulkona, juosta ja lenkkeillä.

Tiistaina ennen treenien vetoa teki Sara, seuruuta, metskuhyppyä ja jäävät. Ei tullu esiin ne kauas jäävät perusasennot ja leviävät käännökset, niitä oltas muka treenattu, palkkailin perusasentoja.

Kouluttamisen jälkeen Hups ja sitten Sarkki teki vielä toisen kierroksen, paikallaolot johon otin molemmat koirat ja sitten Hups teki vielä vähän lisää. Treenasin myös Saran tokasetin jälkeen niin että Sara makoili esim. merkin vieressä, istui tunnarien vieressä kohti mua ja Hups teki merkkiä ja tunnaria. Hupu yritti merkillä jäädä merkin toiselle puolelle, oli selkeesti vähän vaihee, mutta parin toiston jälkeen teki ku häiriökoiraa ei oliskaan. Sara makas ja istu tosi kiltisti hiljaa! Paristi sanoin vahingossa sen vapautussanan (jes) ja se ryntäs mun luo palkalle. Kokeiltiin myös toisinpäin mutta siitä ei kyllä tullut mitään, Hups karkaili tekemään jo ennen kuin ehdin sanoa Saralle käskyä, sillä oli ehkä vähän semmonen, pitää ehtiä ennen Saraa fiilis. Jätettiin sitte pariin yritykseen. Tunnari saatiin tehtyä niin että Hups oli jossai kymmenen metrin päässä ja Sara metrin päässä kapuloilta.. Sara teki tunnarin sitten koirahäiriöllä niin että Jay istui kapuloitten vieressä, se meni hyvin! Kai ne treenaili muutakin mutta ei mitään mitä lapussa luki... Sara oli tokassa setissä aika kiva, ja äänet ei yhtään niin herkässä.

Eilen tehistreeneissä Hupu treenas näytön liikkeitä niin että palkkailin jo osista ja sitten tehtiin eteenpäin tai alusta uusiks. Seuruussa tuli pari pientä fibaa ja sitte loiks askeleet, muuten aika ok. Yks kontaktin tiputus tuli kun mä huomasin kattovani viereisen kentän treenejä enkä keskittyväni  seuruuseen niin Hups katto heti sinne minne mäkin..huoh mua! Palkasin kerran välissä jostain hyväntuntusesta kohdasta.

Ruutuun periaatteessa ok, tosin pysähty ite, vähän eteen, ja mä vielä huikkasin seis ku oli stopannut. Uusinnalla parempi ja siitä palkkaa. Sitten taas uusiks ja piti palkkaa pysyminen käskyistä mutta kohti kävellessä nuuski ihan törkeesti ja nousi hajun perässä istumaan (!!!) Sai spontaanisti toruja ja seuraavalla uusinnalla oli skarppi ja hörökorvainen eikä nuuskinut. Pysyi hyvin käskytykset, palasin palkkaamaan ruutuun. Tokan setin jälkeen tehtiin vielä ruutu niin että palkkasin kohti kävelyistä kun oli edelleen hyvin. Täytyy sanoa että eipä näistä juuri oo palkkailtu, ihme jos ahistaa. Ja lopussa vielä ruudun läpi palkalle.

Toka setissä hyppynoutoa ja kaukoja. Hyppynoudossa Ronjan lainakapulalla, joka oli aika pieni ja matala maavara, nostoissa ei silti ongelmia, hukkas vaan kapulan koko aika. Ihan ekana yks palkka aloituksesta, sitten noutoihin asti, Arvelin että ei pidä vierasta kapulaa hyvin joten plän oli palkata vauhti-sivu ja vauhti.Unohtelin tietty palkkaa joten ei ihan tolleen toteutunut. Kaikenlisäks yritti jollain kerralla varastaa. Kapula haettiin sit takas ja uusinnalla meni eka sinne mihin kapula oli edellisel kerral lentänyt (nyt lähempänä). Tehtiin joku kans vähän esteen sivusta ja palautus niin että sanoin pidä kun tuli kohti ja peruuttelin kauemmas. Teki hyvin!

Kaukot suunnitellusti niin että meen auttamaan s-i lähempää, ja palkkaan jonku hyvän vaihdon heittämällä palkan. Teki kivalla asenteella, tosin s-m tuli eteen niin että mäki näin sen! Hups! Lopuks vielä kaukoja läheltä niin että oli häiriöihmiset molemmilla puolilla, ei ottanut häiriötä :)

Myöhemmin vielä paikallaolot, eka istuminen ja sitten makuu. Kävin kerran palkkaamassa istumisen kun toinen koira lähti. Istui kivalla ilmeellä sen mitä näin.  Ainiin, aloituksessa sanoin makaajilel käsky ja meni siitä maahan, näitä vois vaikka treenaa... Välissä palkka ja ei meinannut löytää palloa, heiteltiin vähän ja sitten vielä Riiviksen kans makuu, alussa vähän käskytyksiä, kuunteli kivasti omat. Makuussa söi maasta namin jonka olin huomannut jo riviin tullessa.. Vois treenaa! Vois treenaa myös häiriökävelyi, tuli mieleen että niitä ei oo juuri tehty. Ei lonkkaillut, hyvähyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti