tiistai 9. heinäkuuta 2013

kaikki tiet vie ojankoon..

Sunnuntaina oli jotenkin tosi kuuma, lenkkeiltiin vaan ja vasta iltasella tuli mieleen treenatakin jotain. Kotpihatreenejä, en taas ees muista mitä edes tehtiin.

Eilen taas ojankoon kun marko oli kouluttamassa, näyttääpä kivalta tää viikko, tänää mä koulutan siellä, ke tehistreenit siellä ja perjanaina pidän siellä tuurauskerran mun ryhmälle..

Hurjasti aikaa treenata ja olinkin suunnitellut jotkut megatreenit, oli vähän viileempi ja tuuli ja koirat oli tosi reippaita, eivät olleet niin läkähdyksissään.

Taas kaavalla Hups-Sara-Hups.

Hupun eka setissä kehäänmenoja ja siirtymiä, pistin ympyräksi solmitun ohuen narpan jossa semmoinen vinkuva kong-pallo mun kaulaan ja kappas, ei tippunut kontakti. Sinäänsä hassua kun oon joskus testaillut jotain kainalopalkkoja ja ei oo yhtään auttanut, eikä Hups muutenkaan oo semmonen leluntuijottaja. Ehkä se oma fiilis, pallo kainalossa on inha olla, narppa kaulassa nauratti.. toimi siis hyvin, ainoastaan vapautuksissa oli vähän teknisiä ongelmia ku oon nyt opettanut että jes-sanasta loikkais palkkaan oli se missä vaan ja on vähän jännittävää kun koira loikkaa kohti kaulaa nappaamaan narpasta kii..ja jos se saa otteen ennen ku ehin ottaa narun kaulasta ni vähän nykäsee...

Treenit alkoi hyvällä fiiliksellä-> se sitten taas kantoi koko treenin.

Stopeissa pysymistä, ekasta omasta käskytyksestä lähti epävarmana hipsimään, toistoilla osas ja menipäs polleena kun omien häiriökäskyjen jälkeen pääs takapalkalle. Piti palkata vielä joku stoppi kans. Oon nyt tehnyt nää kaikki luoksetulotreenit suoralla niin että oon ite inasen poikittain muka vähän hetsaamassa niin ei yhtään ennakoi stoppeja ja saadaan kivasti toistoja. Maahanmenoja kierroilla, saadaan hyviä niin läheltä että tulee suurinpiirtein mun varpaille asti. Ollaan nyt tehty stoppikäskyjen tilalla/jälkeen peruuttamista ja kaikkia muita tehtäviä, maahanmenosta muistin että pitäis opettaa "vauhdista kuoleminen". Ekana ei yhtään kuullut käskyä vaikka tehtiin pari alle irrallaan vaan käsiapu näytti sinne hupun luokse ehkä vinkiltä pyörimiseen ja sitä sitten teki. Saatiin pari onnistuttu, ja useampi vaiheittainen, pitää jatkaa treenejä. Ihn tämmöistä kuin tällä videolla ei vielä nähty.

Lopputreenin järjestyksenki jo unohdin, mutta vinoja palautuksia niin että ite pois esteen linjasta. Paluuhypyt hakee hyvin, jos este meistä vasemmalla niin helppo, jos este meistä oikeella niin vaikee, taas kerran ohi. Kerran myös varasti. Ulpun mielestä on kiva treeni.

Kaukoja kentällä poikittain, selkä kohti aitaa ja nenä kohti aitaa. Palkkailin useimmiten eka vaihdosta heittäen pallon.

Tässä setissä vissiin vielä ihan lyhyitä seuruita palkaten käännös+seis perusasennot ja lyhyt paikkamakuu jossa vähän juoksentelin ja häiriköin itte.

Sara aloitti valmiiks tehdyllä tunnarilla. Tais olla eka kerta näitä valmiiksi tehtyjä kun onnistui oikein hyvinkin. Päätyi suoraan kapuloille kapuloita oli isompi määrä ja etsi rauhassa vaikkei heti löytänyt omaa. Tai no rauhassa ja rauhassa, mutta siis silleen hyvin. Tehtiin kohti aidassa haukkuvaa Hupua, kehänlaitahäiriö :)

Valmiiks tehty ohjattu, merkki oli niin hyvä että palkkasin sen, merkillä kyselin että missä vasen ja kun pongas niin menin takas ja hakemaan. Hauhau vaan kuulu mutta haki varmasti. Myös toistoilla. Mutta mikä kiva, niin sekä tunnarin että ohjatun odottelut oli hiljaa ja rauhassa sivulla!

Ruutua samalta merkiltä ku ohjattu toiseen suuntaan, heti merkki oli vaikeempi mutta pääty sinne ok.

Luoksetulon stoppeja & hyvä stoppi + maahanmenosta palkka pätkä.

Vähän seuruuta ja siirtymiä.

Loppuun molemmat paikallaolot, mitä vaklasin niin näytti hyvältä. Levollinen ja skarppi.

Hups sai sitten tehdä vielä ohjatun ja ruudun, itseasiassa kun tunnarikapulat oli yhä maassa niin teki senkin. Heitin oman sekaan ja vapautin lennosta parkista etsimään, meni kapuloille aikamoista kyytiä, hidasti hyvin haistelemaan, meni omasta kun kiersi enempi reunoja mutta etsi silti rauhassa ja otti taas oman varmasti kun osui kohdalle :) Oli aika pätevän näköistä touhua :)

Ohjatussa odotti yksin istumassa ku vein kapulat, meni merkille melkeinpä kovaa! Kapulalle aika kivasti, vähän nyitytin merkillä, ja palautus taas kaikista reippain, oli kyllä aika pätevä tässäkin.

Ruudussa oli suorapalkka ja yritti vähän oikoa, kävi merkillä ja loikkasi kohti ruutua, uusittiin, hyvästä merkistä pieni viive, oli jopa semmonen jännite, ja sitten ruutuun palkalle, oli niin tyytyväinen ruutu-kanastaan, kanteli sitä mun perässä kun purin kenttää vaikka ei yleensä juuri leiki kun treenit loppuu/tekeminen loppuu/tietää että ihminen ei enää leiki. Vai oiskohan se sittenkin ollut leikkisä ja tyytyväinen ku mä olin niiiiin tyytyväinen treeneistä?

Lenkillä vielä kaukoja niin että Hupu odotti vapautusta ojan reunalla ja mä olin mua syvemmässä (kuivassa) ojassa. Oli vähän hämmentynyt mun sijainnista selkeesti. m-I-m vaihdot sujui, m-s käveli varmaan kaks askelta eteenpäin! toistolla toki ok ja siitä pääs vapauteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti