torstai 4. heinäkuuta 2013

alkuviikon treenejä

Viime viikonloppu tosiaan meni turisteleimassa toko SM:ssä, Hups oli joukkueen varakoirana ja vuoronperään olin tyytyväinen että sitä ei tarvittu ja vuoronperään mietin kuinka siistiä ois ollut päästä, no, ens vuonna sitten yksilökisoihin? Ihan oikeestihan se ei ois helteessä kyllä jaksanut varmaan laukatakaan.. Tavallaanhan me kyllä treenattiin, treenattiin kisamatkaa ilman niitä kisoja..

Sunnuntaina oltiin miltei koko aamupäivä alo-avo kehiä katsomassa kun joukkuekoirista yksi jos toinenkin oli siellä niin lähekkäin. Seuran koirakot tekivät tosi hienoja tuloksia ja HSKH 2 joukkue sijoittui lopulta kolmanneksi, jee ja vautsi, pykälän parannus viime vuodesta ja seuran ensimmäinen tokon joukkue sm-mitali, ens vuonna sit yks pykälä lisää ;)? Ulpun tehisryhmästä Carita ja Hurja olivat ihan hurjan päteviä ja voittivat avoimen luokan, oli ilo olla katsomassa hienoa suoritusta! Sunnuntai meni finaaleja katsomassa. Tuomarointi oli kyllä mielenkiintoista, olisi ollut kiva nähdä miltä näyttää tuomarien ihannesuoritus, sellainen jolle voisi antaa kymppejä. Mun ehdoton suosikki finaalissa oli kyllä Johan On Kärkikarvaaja & Maija Piiroinen, olen jotain heidän videoitaan aiemminkin ihastellut mutta livenä oli vielä vakuuttavampaa, juuri tuolla asenteella mä haluaisin koirani tekevän tokoa! (Hupun kanssa ollaan siitä asenteesta niin kovin kaukana, eikä ihan lähelle varmaan koskaan päästäkään, mutta ehkä joskus jonkun koiran kanssa). ps. Sehän on myös Hupsille sukua, tiedän muistaakseni vain kolme evl:ssä kisaavaa Hupsin sukulaista, niin pitäähän se aina mainita, etenkin kun toinen oli niin makee ;)

Vaikka en nyt yhden tiukasti arvostellun arvokisan jälkeen mitään omien koirien treeneissä muuttaisikaan niin sain kyllä vahvistuksen siihen että jatketaan Hupun merkkitreeniä pallonperässä juoksuna niin että se ei ennakoisi itse merkkiä. Ja jatkossakin aion pyrkiä kohti ykstahtisia kaukoja (nyt ne onnistuu sellaisina hyvällä mielellä pirteänä ehkä maks. metristä..) joissa vaihdot on ripeät. No näihinhän me on pyritti nytkin. Tuomarien kynät kävi myös ahkeraan jos koirien päät luoksarin tai kaukojen jätöissä pyöri->näyttivät levottomilta? Jatketaan siis ohjaajan seläntuijottamisen treenaamista..

Ainiin, Sara oli ihan hullu koko viikonlopun, ei paljon helle painanut, se ois vaan halunnut treenaamaan ja tekemään.. Alkuperäinen plän oli jättää se mun porukoille hoitoon mutta ne olikin sitten reissussa niin lähti mukaan. Tuli vähän paha mieli Saran puolesta kun sen ohjaaja on niin nössö ettei oo saanut päätänsä kasaan sen kanssa kisatessa tai kisatakseen, lauantain karsinta ois ollut niin Saran paikka, monta kehää, pari liikettä kerralla, välissä nopsasi (tai vähemmän nopsasti) vähän namia ja sit taas mennään, sen verta helle ettei ois tarttenut tehdessä räkyttää..

Tällä viikolla on sitten palailtu treeneihin, tuli vähän kiirus kun tajusin että ensi kesään on vain vuosi aikaa ja jatkettiin unohtuneita aamutreenejä, tai no, paits tänään, ku nukuin pommiin. Lyhyitä pieniä pätkiä, Hupshan on aina aamulla parhaimmillaan muutenkin, eikös hyvällä asenteella tehdyt treenit lisää hyvän asenteen todennäköisyyttä? Tosin seuruu on ollut vielä aika pitkälti tauolla ja on puuhasteltu muuta. Viiden minsan aamutreeneissä on tehty jääviä, stoppeja, kaukoja.

Maanantaina oltiin Ojangossa. Hups teki kaks settiä, Sara välissä. Ekassa vaan "nopeesti tunnari ja  ruutu" mutta tunnarissa tulikin sitten moka, olin tehnyt Saralle valmiiks tunnarin penkkien väliin, Hupun oli jotenki vaikee mennä sinne, ja kun päätyi kapuloille niin nappas oman viereisen, myös Saran valmiiks laitettu ohjattu meinas vähän vetää puoleensa ja siitä tulikin "menen kapulan viereen ja siitä merkille enkä osaa muuttaa kaavaa"-temppu..Sain lopulta menemään merkille ihan suoraankin mutta menipäs vähän vääntämiseks. Hups puras mua kädestä, silleen ku se napsii kun "kiukuttaa", tulipas aikamoinen mustelma...Ruutuunmenomatkalla kapulat ei haitannut. Tekiköhän se ohjatun myös, oli ruutuun päin. Ei ongelmia. Menee edelleen kapulalle suoraan, kun en oo niitä kaaria opettanut, mutta ei oo (vielä) eksynyt keskikapulalle, saas nähä.

Sara teki tunnaria penkkien väliin, sekin toi väärän ekana, ei meinannut ensin edes suostua menemään sinne penkkien väliin, siis mikäköhän ihme juttu molemmilla, semmoiset kaks pitkää penkkiä ja niitten välissä ihan reilusti tilaa.. Treenikamat oli siinä toisella penkillä. Uusinnalla teki tietty ok kun osas jo. Ohjatusta merkille ja odotti siellä ku kävin näyttämässä haettavan, teki useemman toiston. Hau tuli kun näytin suoraan vasemmalle, ku näytin kohti kapulaa niin osas lähtee. Sara teki myös zetaa eri versioin, oli tosi kivan oloinen. Paikallaolot Jaymanin kans.

Hupsin toisessa setissä zetaa, seuras tosi hyvin! Huomasin että kaukana jyrisee ukkonen ja meinasin lopettaa siihen, mutta huomasin että Hups vähän kuunteli, ja muutettiinkin sitten vaan treeniä, vähän juoksenneltiin jääviä ja tehtiin hetsattuja merkkejä ja heiteltiin palloa, kah, ukkonen unohtui.

Tiistaina meni töissä kiitettävän pitkään ja kotona aivojen nollausta mustien kanssa metsälenkillä, sen jälkeen jaksoi tehdä vähän pihatreeniä. Hups teki ainakin vauhtitunnaria alustan kanssa ja sitten oman piilotusta niin että se oli oikein huolella piilotettu, Sara teki samat. Molemmat oli oikein päteviä :) Varmaan jotain muutakin, Sara ainakin metskua, toi kerralla hyvin :)

Keskiviikkona oli tehistreenit, häiriöteema mutta tehtiin vähän kaikkea muutakin, ei oo vielä saatu lippusiimojakaan.. Ekana paikallaolot, istuminen ja makuu, istuminen oli lyhyt, vapautin Hupun nopeasti sen jälkeen ja otin takas sivulle, oli kivasti kontaktissa, vasta makuusta palkalle piiloon. Makuussa leikki kilttiäpikkusfinksiä. Omilla käskyillä alas ja ylös, oltiin kolmesta koirasta keskellä.

Treenattiin kans kierrosta. Hupu teki ekassa liikkuroidun ohjatun, en muista enää että tehtiinkö kerralla kokonaan vai palkkasinko eka merkin tms, jälkimmäistä olin suunnitellut, mutta ei muistikuvaa sellaisesta? Merkille pyöräytin itteni ympäri & lennosta lähetys, meni hyvää vauhtia! Palautusvauhti myös hyvä ja sivulle ok kivasti. Merkiltä kapulalle vauhti oli hitain, mutta toisaalta, se varmasti miettii siinä kohti eniten & on vielä vähän epävarma. Eikäpähän ainakaan ota kapulaa rumasti..

Sitten vähän häiriöitä istuen ja maaten. Pallot ja muut meni kerrasta jakeluun, Tarjan lihapullat ja vapaa-käsky oli ihan käsittämättömän vaikeita. Yritti tarjota Tarjalle die-temppua jonkun kädenliikkeen perusteella :D Koitti myös ryömiä maassa, höntti pieni.

Toka setissä otettiin sitten helpot häiriöt samaan tapaan, se olikin hyvä treeni-idea, Hups oli ihan "minä osaan"-asenteella. Tokassa tais olla tunnari, palkkasin käsky+viive ekana, sitten pääs oikeesti, oli vissiin taas kattonut mihin oma menee kun osas mennä suoraan sille & tuoda sen, vähän se taitaa itekin hämmentyä tuosta kun pureskelee matkalle. Toistolla Tarja vähän sekoitti kapuloiden paikkoja nii että Hupu ei nähnyt, ei tietty mennyt lankaan vaan aloitti päästä haistelun ja otti oman kun osui (tokana) kohdalle, vauhtipalkka jostain puolesta välistä, ei purrut. Ruutu vielä kun se oli siinä niin sopivasti, matkalla ihan juoksulinjalla oli ohjatun keskikapula niin tehtiin helpotettu niin että Hupsin ollessa merkillä Raila kävi näyttämässä ruudussa, hyvin ja varmasti juoksi ruutuun, ja vielä ihan täydellisen taakse :)

Treeneissä oli muuten häiriöteemaan sopivasti pikkukäärme keskellä kenttää, huhhuh..onneks ei osunut kenenkään koira siihen. Raila huomas käärmeen kun Whimsy oli menossa merkille ja sai koiran käännettyä ja stopattua ennen käärmettä, samassa kohtiin oltiin treenailtu edellisten koirien kanssa ihan koko aika, mistä se käärme tuli keskelle kenttää, hyi yäk.

Kotona treenailtiin Saran kanssa, metsku, jäävät, kaukot ja seuruun juosten liikkeellelähtöjä, oli pakko ottaa vielä Hupukin kun katseli niin söpönä oven takana. Kaikki jäävät suorapalkalla kiertoleikin yhteydessä. Kun sai kerran seisomisesta palkan ei osannut enää istua. Metsku, heitin vahingossa aika pitkälle ja kapula lensi metsään, empä taia olla koskaan nähnyt Hupua niin innokkaana kun se pääsi hae-käskystä juoksemaan kohti metsää jossa sai sitten etsiä kapulaa... -Pitäiskö sillä käyttää palkkana jotain lelun piilotusta??

2 kommenttia:

  1. Moi, haluutko poistaa tuon meidän vanhan osoitteen tuosta listasta ja pistää uuden tilalle kun tuo vanha ei enää vie minnekkään :)

    Uusi osoite on:
    http://sonyjaaruy.blogspot.fi/

    VastaaPoista