torstai 13. kesäkuuta 2013

viimeaikojen treenejä

Sunnuntaina Ojangossa treenailin ittekseni kun Markolla kokousta yms. Hupsin kanssa ruudun paikkaa ainakin, jestas kun se hiffas :) Sara teki ainakin seuraamista ja metskua. Molempien koirien kanssa paikallaolot yhtä aikaa, aattelin että Sara ois piipannut ja Hups saanut siitä häiriötä, mutta olikin sitten aika hiljaa.

Maanantaina tais olla koirilla vapaa.

Tiistaina Pian ja Mervin ryhmän treenit Hupun kanssa. Luoksetuloa, kaukoja ja ruutua. Luoksetulossa ainakin mietittäväksi että jos sittenki käsimerkki. Kaukoissa testattiin häiriöihin namit molemmilla sivuilla, toimi, kun oli "pakotettu" katsomaan suoraan eteen. Ihan hauska erilainen treeni. Ruutu ihmishäiriöillä, liekö edellispäivän paikan treenaus kantoi, mutta ei mitään kehänauha (joka oli takana) sekoilua, ja meni jopa oikeeseen paikkaan. Kun ihmiset oli molemmilla sivuilla ni oli kuin siinä namit-kaukot treenissä että ei voi kattoa sivuille pitää mennä suoraan.

Keskiviikkona olikin sitten pitkästä aikaa Heidi koutsaamassa tehistä. Hups teki kehäänmeno-kaukot-liikkeestä istu-suora luoksetuloa. Ois treenattu sitä että päästään mokasta yli jos ei istu, mutta istui. Kaukoissa nous m-s väärin, ja sen jälkeen sitten s-i ei mennyt tarpeeksi taakse. Muuten teki aika kivasti. Kehään tulo tosi hyvin! (meidän tasoon nähden) ja väleissäkin oli ihan kiva. Tosin tuli uus, molempiin maahanmenoihin tartti tuplakäskyn, sitten sivulle nous jo liikkurin käskytyksestä. Treenattiin sitten paristi niitä maahanmenoja kehääntulon jälkeen, ei tietty toiste mokaillut. Sitten myös kaukot+luoksetulon aloitus, senkin osas mennä maahan kerrasta. Seuravaks katottiin sitten stopista käskyn liikkeellelähtöennakointia. Rupes bugittaa ja hipsi heti käskystä ja jäi aika pahasti kiinni siihen toimintamalliin, oli jotenki vähän ahdistunut, Heidikin sanoi että kun Heidi sanoo käsky niin on aika luimuna. Jossain kohti sitten lähti jätöstä mun perään. Ei saatu montaa ok tehtyä, mutta voisin kokeilla kehua väleissä, kun sanon tule->hyvä, kerran saatiin aineski onnistumaan niin että muistin kehua, kiihdytti kehusta, ja myös stopin jälkeen kehumista, liikkurin käskyn jälkeen stopissa kehumista. Omia häiriökäskyjä tähänkin, on tehty niitä paljon sivulta yms. mutta ei oo tässä hoksattu.

Tiistaina ja keskiviikkona Sara on tehnyt kotiin tultua pientä pihatreeniä, käännöksiä seuruussa, kakea, stoppeja. Oon taas sitä mieltä että vaihdan sille käsimerkin takas, stoppaa sillä seinään. Oon aina sitä mieltä ku ei oo käyty kokeissa-toteamassa että ei kokeessa tod. pysähy käsimerkillä :)

Tänään torstaina Hupulla oli osteopaatti ja illalla ei sitten treenitty, mä olin toimitsijana iltakokeessa, Marko lähti illasta agitreeneissä käymään ja jätti Hupun kaveriksi aiemmin suunnitellun mukaisesti, että treenaan ku ootan sitä hakemaan, no osteopaatin takia ei tietty treenattu, eikä edes hihnalenkkeilty, ku enhän mä ois tavaroita voinut jättää. No sinäänsä, ei se ois voinut Saraakaan jättää kun sillä on juoksut ni siihen häkkiin odottelemaan, olihan mulla ees juttuseuraa. Ja Hups sai rääppiäisistä kinkkua, oli kauheen tyytyväinen. Häkissä oli aika kiltisti, pari pientä ääntä tuli kun ohjaajat toisteli esim. sivu-käskyä ja koira ei totellut, tai kun yks koira jäi kapulan kanssa seisomaan eikä heti palauttanut ohjaajalle. Haukkuviin tai rähjääviin koiriin (joita ei kyllä ihan ohi mennytkään) ei reagoinut. Oli ehkä aika rennosti. Välillä kun kattelin niin makoili, välillä istui skarppina-jos oli just käskytetty... Aamupäivästä en ollut jaksanut treenata kummankaan kanssa, ei jotenkin keskittyminen ennen koetta riittänyt, laiska mä. Viikonloppuna ois ohjelmassa agikisaturisteilua, aikataulujen puolesta kisoissa sais käytettyä varmaan 10h jotta näkis kaikki kiinnostavat koirakot, mutta eipä noita omia voi työpäivä pidempää yksin pitää, illat sitten varmaan treenataan että saavat nekin jotain aktiviteetteja :)

niin joo, kokeissa aina näkee jotenkin sen niin selkeesti, kun ei ne kaikki oo tosiaan täydellisiä, tulee virheitä, koira tiputtaa kontaktin tai katoaa vähän liikkeen välissä, mutta niiden ohjaajien maailma ei kaadu sen takia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti