torstai 6. kesäkuuta 2013

koulun nurtsilla

iltatreenit, ihanan viileetä. Oli tältä keväältä vielä korkkaamatta meitä lähin lyhyt nurtsi, mites se nyt silleen..

Nurtsille on just semmonen sopiva pienen kevyen lämppälenkin mittanen matka. Saran kanssa käytiin ekana. Kehäänmeno, eka levis, toka hyvin, vähän aloituksia ja sirtymiä. Kivasti teki, en muistanut ees kaivaa nameja heti palkaks kun palkkaantui kehuista niin kivasti, silti ei huutanut tai muuten ollut ylikierroksilla. Seuraamista tehtiin aika paljon, temponvaihdoksia. Jäävät, seisomisessa pysymistä ku juoksin, muissa asentoja. Kaukoja ja luoksetuloa vuorotellen, kaukot toimi hyvin, luoksekin lähti, mutta se stoppi.. Yhtä huono ku Hupulla. Treenailtiin sitten kierroilla stoppeja ja maahanmenoja. Hyvällä nurtsilla on tietty kiertopuut reunassa. Tossa on kivat häiriöt kun verkkoaidan toisella puolen iso futiskenttä, päädyssä joku jumppa-alue, toisella puolella tie jossa menee paljon ihmisiä. Melkein aina saa yleisöä. Nyt joku vanha pappa belginsä kanssa pysähtyi siihen reunaan jo ihan alkutreenistä. Huomasin sen ku ihmettelin ku jostain kuuluu istu-istu-istu, varmaan kolkyt kertaa. Tehtiin just seuraamista, hyvä häiriötreenit :) Ku lopetettiin niin setä huuteli että kivasti meni, että minkäs ikäinen sun taitava pentu on..

Tyytyväisen Sarkin kanssa kotiin ja koiranvaihto.
Hups aloitti käy siihen ja siitä sivulle ja metsku, oi että, olipas hyvä, palkkasin vauhdista, vähän puunkiertoa metskun kanssa ja siitä sivulle, joku heitetty ja tuli superkovaa, kiihdytti vaan kohti tullessaan (ois pitänyt ehkä palkata se kiihdytys mutten hoksannut) tuli sivulle niin että melkeen liukastu ku melkeen heitti takapuoltaan! Oli aika helppo olla aidosti tyytyväinen :)

Seuraamista sen jälkee ku oli saanut juosta ja kiertää...ihan mahdotonta sen kontaktin tiputtelun kanssa, mut ei masennuttu, otettiin lennosta kiertäen sivulle ja siitä seuraamana, ja kas, silleen pystykin pitämään sen kontaktin?! Se sivullaolo-istuminen-aloitus on kyllä se kaikkien ongelmien lähde.. Ei tehty paljoa sitten kun saatiin hyvä asenne. Kaukoja kaukaa. Stoppia takapalkalla ja stoppi-maahan-taakse kiertämään->takapalkalle versiolla. Oli kyllä niin kiva asenne! Kaarratti kyllä tosissaan, yhen puun kiertämisestä tuli kaikkien puiden kierto. Vielä kaukoja unohtuneen lelun vieressä, luulin ettei ollut nähnyt sitä mutta olihan se ku vapautuksesta osas siihen singota. Viimeisenä uusi aloitus saa tulla, ja vauhdista palkka. Pakko nyt sanoa uudestaan että Hupu on kyllä edistynyt, tai me ollaan edistytty, vaikka se sitten tietäski huonoa huomisen treeneille ;) Tommonen paikka jossa ennen justjust uskalsin pitää sitä irti, niin en enää kyttää hulluna ympärille valmiina ottamaan koiraa kiinni, vaan sitä uskaltaa pitää ihan rennosti kun tietää että se on treenaamassa eikä sinkoomassa johonki ekasta häiriöstä. Kiva pentu! Hyvät treenit, hyvä mieli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti