sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Oilin opeissa

Oili oli kouluttamassa HSKH:lla, kiva antoisa päivä. Muittenkin jutuista tuli paljon kivoja ideoita, ja Jayn osalta kirjoitin kans kauheet saarnat Markolle ylös ;)

Hups teki aamupäivällä seuraamista. Tai ihan ekana leikitin sitä ja palkka kun oli hyvä, ihmisten keskellä leikittäminen meinas olla vaikeeta, ennemmin mun ku Hupun vuoksi. Olin sanonut jotain "oi tuolta tulee kauhea ihmismassa", en edes ajatellut sanoneeni niin :D

Seuraaminen oli nyt parempi häirittynä kuin ilman, se on aineski selkeesti hoksannut juonen jujun..

Ylipäätään Oili haluisi siihen lisää intensiteettiä - so do i! ja käännökset paremmiksi - so do i! ja lähdöt hyviksi - so do i! Mä oon vaan toivonut, nyt ehkä jotain keinoja niihin. Käännöksissä tuli läksyks kokeilla sitä naksu ennen käännöstä juttua muutaman kerran, Hupun kohallahan sen hylkäsin heti kun Saralle se toimi samantien ja Hupulla ei, mutta vois ehkä kertaa useemmin kokeilla? Sitten pitäs pistää koiraa töihin, eikä ootella sitä niissä käännöksissä että tulee kun kerkiää. Ennen käännöstä uus käsky, sitten semmonen tosi nopea käännös ja kun koira saa kiinni niin kehutaan vähän matkaa ja sitten palkkaa. Näitä tehdään nyt! Palkassa huomioitava ettei ne namit tippuis avoimena odottavaan suuhun vaan siinäki joutus vähän töihin. Ylipäätään aika vaihtelevaa mielenkiintoista seuruuta nyt, koira hereillä! Lähdöissä tehtiin niin että lähdin oikeella jalalla puol askelta ja palkka jos piti kontaktin, ja siitä askelta, paria askelta. Jos ihan lähtee diipaidaipa ni ohotellaan ja uusiks. Lähdössä on aika paljon kiinni, jos lähtee huonosti se vaikuttaa koko seuruseen, etenki ohjaajan päässä.

Nii, ja ole selkeä ja jämpti..

Iltapäivällä kaukoja, tai sitä kun helposti viiveessä harhaantuu. Perusvaihdot läheltä oli ihan ok, kauempaahan ne ei kaikki kestä oikeeta tekniikkaa, pitäs treenata niitä onnistumisia ja samat kriteerit oltava myös kaukana. Ei ehkä opeta koiralle mitään jos läheltä pitää tehdä oikein mutta kauempana saa tehdä myös huonosti. Tehtiin pitkää viivettä ja käsky kun Hupu katteli muualle, palkataan reilusti jos tekee. Ajatuksena opettaa että käsky voi tulla just kun kattoo muualle. Myös kesken jättöjä voi tulla käsky, tai vapautus leluun, niitä ollanki tehty. Kuvittelen treenaavani mielikuvituksellisesti mutta hitot mulla mitään mielikuvitusta oo ;) Kaukoja niin että hypin tasajalkaa ja huutelen pelkkiä suullisia käskyjä, ja heiluttelen siinä samalla vielä käsiäkin, oli muuten vaikeeta, Hupu muutaman toiston jälkeen kyllä osas tehä vaihtoja. Kaukoja selin tai sivuttain.Näissä palkataan superisti kun tekee kerrasta oikein, muuten toistetaan käskyä kunnes tekee, kun lopulta teki niin kehuttiin vaan.

Loppuun vielä pieni kuuntelutreeni, merkkiä ja kapulaa, oli muute vaikea taas jättää sitä kapulaa, saan vaan peruututtamalla sen jättämään sen. Hupu kuulemma jää vähä noihin kapuloihin kii. Muuten meidän sopis tehä paljon kuuntelutreenejä, itsevarmuuden, motskan yms. vuoks, niinku oon iteki miettinyt ja muutki kouluttajat on sanoneet.

Niin ja se lista, miten treenais pennun kanssa nyt, se on kyllä jo niin täydellisen hyvä. Anteeks Hupu että mulla ei ollut sitä silloin kun sä olit pieni<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti