sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Huupun koe

Etukäteen ehkä maailman kauhein stressi, Markon kanssa peräkkäin, ja Hupu on nyt ollut tosi vaikee treenattava Marko-häiriöillä, milloin pitää tuijottaa että mitä tekee, milloin pitäis vajota maan alle jos Marko tyyliin puhuu kovaa. Vannotin Markon olemaan turpa kiinni kun tulevat Selman kanssa kehästä, hiljaa sai syöttää namia ja istua :) Alunperin suunnittelin myöhästyväni omalta vuorolta jos oisin päässyt sitten luokan viimeisenä, mutta en sitten kuitenkaan kehdannut, etenkään kun ei se ois siihen paikallaoloriviin auttanut..

Oli myös tosi ahdas kehäänmeno, kaikki koirat ja ylimääräiset siinä pyörimässä. Omaa vuoroa Hupu ootteli yksin aidassa kiinni, se tuntui aika hyvältä ratkaisulta, on siellä niin cool, mun kanssa rupeis kuka vaan stressaamaan..

Tähän väliin voisin sanoa, että jos nyt kokonaisuutta ja oikeesti isoja ongelmia mietitään, niin onhan se ihan parasta että Hupu käyttäytyi kokeessa ihan sikahyvin, ei kertaakaan ees katsonut pahalla silmällä haukkuvia koiria, oli vaan kilttipieni.

Tuomarintarkin jälkeen tuli pitkään aika huonosti kehää, yritin vaan kävellä varmana eteenpäin ja kehua kun ottaa mut kiinni. Paikallaolorivissä kesti jotenkin tosi kauan, meinasin että nukahtaakohan se koira ja käskytin kerran maahan ja sivulle. Tein oikeeseenki käskyyn jonku kauheen kumarrusavun. Meni vissii vinoon maahan. En oo vielä kattonut videoo mutta oli ollut aika levollinen kuulemma. Olin ohjeistanut Tarjan että jos Hupu näyttää jotenki siltä että on vaikeeta niin huitoo mulle ja tuun piilosta vaikka hakemaan sen. Ihan karmeeta olla kokeessa ilman että vakioturvamies voi kattoa koiraa paikallaoloissa! Yritin jutella piilossa, koska niin teen treeneissäkin. Oli aika järkkyä, kun kentän vierestä meni paikallaolon aikana ihan kamalan kovaääninen kuorma-auto (tartteeks niitten tehä viikonloppunaki duuneis?!!) Tosin mihimpä se Hupu maasta menis, pysyy vaan paremmin jos pelottaa. Kuulemma ei ollut näyttänyt siltä että pelottaa, oli korviaan höristänyt lisää. Sivulle ei noussut ihan kunnolla. Sivulla hyvin ja sain kai ihan kivasti pyöräytettyä & yhdessä ulos. Oli yllättynyt kun kentän ulkopuolella oli etukäteen viety pallo :)

Paikallaolo - 10

Seuraaminen 7,5 - ihan karmeeta, pää tippuili sata kertaa, seilas ja oli huonoo. Tuntu ihan kauheelta. Jossain kohti vielä iso bugi, ihan ku ois säikähtänyt jotain ja jäi kattoo ja hyppäs mun oikeelle puolelle, sähläsin sieltä miljoonalla lisäkäskyllä ja jalan taputtelulla takas. Sivuaskelissa loikki niin kovin.. Loikki myös tosi kivasti kehuista :)

Istuminen 0 - ei istunut, olin päättänyt että jos ei istu ni annan uuden käskyn niiku tekisin treeneissäkin, no ei istunut silläkään ja menin ihan puihin ja vaan kävelin, Hupun kohdalla sitten olin kai saanut pohdistuksi että istuttava ois ja rupesin värkkäämään sitä istumaan.. No pysyipä ainakin taaksekävelyt

Luoksetulo 8 - ei ollut ihan kuulolla aloituksessa, meni kuitenki maahan, taisin pyydellä kontaktia vaikka oon päättänyt että en tekis niin vaan sitte pitäs totella vaikka ilman kontaktia jos ei älyy ite sitä pitää. Odottaessa tais nopee haistella mutta muuten oli aika kivannäköinen! Mun makuun ois kyllä saanut tulla kovempaa kaikki välit, mutta jos ny ne stopitki on noin huonot ni ei se vauhti ehkä tässä oo isoin ongelma. Stoppi oli taas semmonen töptöp, pitää kysellä jossain koulutuksessa miten saisin ne töptöpit pois, en nyt oikein ite hiffaa. Maahanmeno semiok. Sivulle taas hitaasti mutta paremmin ku mitä huonoimmat... Oli taas tosi kivasti kehuista.

Ruutu 6 - yritin muka viritellä ni yritti karata, vähä meni rassun näköseks. Käskyllä lähti ihan ok, vähän hitaasti kyl. Stoppasin myöhään ja oli just siellä missä treeneissäki on pitänyt olla eli takanauhalla. Yritin korjata ja sitten katto fiksuna itte taakse että ai tuolla oli taaempi nauha, että sinne siis ja lähti korjaamaan kohti kehänauhaa. Pitää treenata ruutua niin että takana kehänauhaa!! Yritin kaiken lisäks hokea Sarkin korjaa+joku sormien heilutus käskyä, eihän Hupu sitä osaa, uudella ruutu-käskyllä ois ehkä voinut osaa ite korjaa. Maahan hitaasti ja varmasti.. Oli siellä ruudussa aika ahdistuneen näkönen  niin kohti kävellessä kehuin äänettä, aattelin että oli nolla, meinasin kehua ihan ääneen. Sivulle tosi kivasti! Tykkäsin videoltakin!

Hyppynouto 0 - tää oli ehkä vähän ylläri, joku muka "varma" liike. Lähti ihan kivasti, kapulalla sitten iski joku haistelukohtaus (siis oliks tää nyt varmasti Hupu eikä Sara?!) ja nuuskutteli siellä ihan itekseen ja annoin niin monta lisäkäskyä että nollas ja haki. Loppu taas ihan ok. Syytän alkavia juoksuja, mutta oishan ton nyt voinut jättää tekemättäkin.

Metsku 10 -ei taas yhtään kuulolla alussa, jouduin ottaa ennen hae-käskyä ihan tosi kauan että otti ees kontaktin. Hupun oli tosi vaikee olla näissä vasten aurinkoa-liikkeissä, tarvisko se aurinkolasit? Ois voinut mennä ja tulla kovempaa.

Tunnari 9 - en tiiä mikä tuli, mutta ei sitten osannut istua sivulle, yritin antaa tunnaria liian aikaseen ja Carita sano että voit pitää sitä vielä kun olin jo antamassa kapulaa, en tiiä vastasinko (reagoiko Hupu ku puhuin? Vai lähtiks se vaan hajun perään?). Värkkäsin sitten siinä sata vuotta miljoonalla avulla Hupua istumaan, tuomari totes että tärkeempää ois se että se käännyt kuin se että se koiraa, en viittinyt vastata että meille ihan oikeesti on erityisen tärkeetä kyllä että se ISTUU.. Ei sitten rokottanut siitä juurikaan, tosi outoa. Kapuloille meni kivasti, haisteli kivasti, otti oman kivasti heti ku pongas, palautus oli vähän hoppaloikkaa ja pureskelua, tais jänskättää tai jotain, sivulla piti ok.

Kaukot 0 -mietin että kiva päästä tekemään kaukot, ne me nyt osataan, ja pöh, nous ylös ja hipsi perään, kysyin voinko tehdä yhden vaihdon ja tehtiin, en tiedä oliko siitä mitään hyötyä kun mun palatessa näytti aika ahdistuneelta. Ihan tosi harmi kun ei päästy tekemään kaukoja! Tosin en tiedä, oisko se sit kuitenkaan pystynyt vasten aurinkoon?

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 190p ja ei tulosta. Tuomarina Hannele Pörsti. Harmitti kyllä, kun oikeesti uskoin että se vois selvitä ahdistumatta, ja ykkönenki oli ihan realistinen. Typerä jossittelija laskeskeli että oishan se ollut, jos ruutu ois ollut 10, hyppnouto 10 ja kaukot vaikka 9. Oompas optimistinen noitten huonosti menneiden liikkeiden osaamistasosta ;)

Myöhemmin viereisellä kentällä Markon kanssa muka kaukoja, ei pystynyt liikkumaan kun Marko oli vieressä... Kun Marko lähti pois niin teki heti reippaasti ja ok.

Mutta harmituksesta huolimatta kokeessa oli paljon kivaakin:
-ei reagoinut muihin koiriin juurikaan, koko aika kiltti-Hupu ilme naamalla
-pystyi tekemään huolimatta rekasta, joka myöhemmin vielä piippaili kentän reunalla (kotona ei voi pissiä jos on piippaava roskisauto pihassa..) Batin kentällä oli moottorisaha jne meteliä, ja selvittiin niistä :)
-melkein loppuun asti loikki kivasti kehuista, en tiedä ilostuiko aidosti, mutta näytti jo lähemmäs siltä miltä toivoisin

Saan listata vaan yhtä monta ahdistuksen ja ärsytyksen aihetta
-ne hemmetin perusasennot ei sitten kestänyt kun johonki puoleen väliin asti, sitten joutui houkuttelemaan ja taputtelemaan jalkaa ja hokemaan istu käskyä jne..
-oli ihan mielettömän vaikea aloittaa liikkeitä peräkkäin samasta kohdasta, etenki ku edellinen oli mennyt huonosti (mietin että voiko Hupu kokea että on erityisen ahdistavaa tehdä uusiks kun tuli se virhe?)
-sivulla ei oo hyvä olla :(

Sarkin koe meni niin huonosti ettei ikinä. En oo ees vielä pystynyt kattoo videoo, oon vaan niin surullinen miten mä voin saada niin ihanan ja taitavan ja villin koiran niin paineeseen koekehässä :(  Mentiin erikseen kehään, siis tosi erikseen, huhuilin koiraa, justjust sain sivuille kaukohin, teki suurinpiirtein jotku vaihdot, johonki tuplakäsky, palatessa haukkui?! Ohjattuun en meinannut saada siirtymään, enkä sivulle, ei lähtenyt merkille vaan haistelee, lopulta eksyi toimitsijoiden jalkoihin heiluttelemaan rassuna häntää, lopetettiin samaan aikaan kun tuomari ois joutunut jo antaa punasen kortin. Tosi paha mieli :(

Kokeen jälkeen koekehässä kutakuinkin koejärkässä ja pätkissä liikkeet läpi, Sara oli vähän semmonen epävarma, mutta tuli mun kanssa, ja suoritti kaiken, ja jonku kahen ekan liikkeen jälkeen muuttui omaksi itsekseen. Paikalta puuttui yleisö, muut osallistujat ja tuomari ja liikkuri.

Hupun kanssa tehtiin kans joku pieni pallonheittelytreeni, joka aloitettiin hyvällä kehäänmenolla! Se sai lohtulahjaks (siis mä ostin mulle) Berralta jotain tosi kivoja vinkuvia Kong-muovipalloja, jestas että se pisteli kovaa niitten perässä :)

nii ja videot vielä:
paikallaolot
yksilöliikkeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti