keskiviikko 29. toukokuuta 2013

ei näin, eikä näin

virhe 1. "äkkilähtö" treeneihin, kiukutti kun en löytänyt naksutinta (kyllä elämä on rankkaa!)
virhe 2. ei treenisuunnitelmaa
virhe 3. matkalla tehdyn treenisuunnitelman vaihtaminen "hei tehtäskö liikkuroidut kokonaisuudet"
virhe 4. markon käyttäminen liikkurina ilman etukäteen sovittuja speksejä
virhe 5. markon käyttäminen kun "kohta alkaa pentukurssi, pitää ehtiä kävelyttää jay"
virhe 6. koirien pikainen/olematon lämmittely, autosta vaan pissille ja tekemään
virhe 7, se pahin, liikkuriin tarttuminen "tämä merkki ei ole suorassa/kaukoissa oli väärän pituinen viive/seuruukaavio oli hanurista/miksi seuraava liike ei alkanut heti/puhut liian hiljaa/en kuule/väärä liikejärjestys/huonosti autettu ohjatussa/seisot väärässä kohtaa" jne. jne.

Mikä kokonaisuus se semmonen on jos ohjaaja valittaa niin paljon että virallisessa kokeessa ois varmaan lentänyt kehästä pihalle... Ihmettelin vielä eilen että olipas koirat huonoja ja tahmeita, että johtu varmaan siitä ku marko oli niin huono, mutta, no joo, tiedetään..

Hupu-parka, se ois rämpinyt ykkösen kasaan kiukkuisen ohjaajankin kanssa. Sara taas ei oo ihan niin kiltti, vaikka ei sekään ihan kaikkea nollannut.

Sara ekana

kehään-ok
luoksetulo-stoppi veny, maahan tuplakäsky, johonkin kutsuun tuplakäsky (tuuli ihan hulluna, ei tainnut oikeesti kuulla)
ruutu- meni luoksetulon merkille ja sieltä pääty ruutuun uudella käskyllä
ohjattu- hidasmerkille meno, tarjos taas ruohotupsua, no nyt oli matala vihree merkkikin, aika vaikeesti, marko näytti merkin, korjas, marko jäi vasemmalle, haettava oikee, ei kyllä yhtään pystynyt menee.
zeta-järkkä oli istu seiso maahan, meni koiran osalta ihan ok, palkkasin maahanmenon, tässäkin onnistuin toki kesken liikkeen valittamaan markolle jotain..
hyppynouto- heitin kii esteeseen ei haukkunut kyl, ei pystynyt hyppää nenä kii estees ja kiers takas
seuraaminen-päivän vähiten huono liike, mä kävelin ok ja käännökset parempi ku pahimmillaan.tää evl kaavio oli vielä ok vaikka alkoki käännöksillä ja oon sanonut sille liikkurille että sara ei halua aloittaa käännöksillä tai sivuaskelilla ;) mut hei, teki nekin kyl hiljaa ku oli jo tekemistä alla :)
tunnari- mä kuvittelen aina nykysin että tuo väärän, mutta oikee oli ja teki ihan hyvin
kaukot- eteni, muuten ok. ennakoi lopun pa:n. mä pysähyin ennen käskyä ja väittelin liikkurin kanssa matkasta ;)

Hups sitten, vähän ärsytti se edellinen kehä..mutta yritin tsempata

Aloitettiin väittelemällä liikejärjestyksestä, ku halusin normin ja liikkuri ei.
kehään semi ok
seuraaminen- jessus mikä kaavio, teki mieli hirttää joku, pelkkää suoraa ja täyskäännöstä, tavallaan se ois ollut kiva, mutta odotti koko aika että koska lähettäs johonki toiseen suuntaan. En suurimmaks osaks nähnyt Hupua, siinä se seuras jos vilkasin, kerran tuli fiilis että apua koira jäi, ja ku katoin niin se seuras kuitenkin :) Kai se kontaktia tiputteli mutta oli ihan reipas
istuminen- istui :)
luoksetulo- stoppi valui törkeesti, muuten ok
ruutu- meinas hypätä matkalla hypyn sivusta mutta päätti jatkaa ruutuun
hyppynouto- ei kai ihmeempiä, kapula ei ollut suussa ihan oikeessa paikassa
metsku- laiskanpulskeeta laukkaa
tunnari- kiersi kaikki ringissä, palasi ottamaan yhtä, nosti ja vaihtoi, outoa, ei ollut vissii uskaltanut ottaa omaa kun osui siihen ja unohti mikä se oli kun oli ilman haistelua palaamassa sille? tai mistä mä tiedän, kiva spekuloida
kaukot- tuli inasen eteen niissä vaihdoissa mitä ei osaa

Löysältä tuomarilta ois varmaan joo tunnarin nollallakin tullut ykkönen, olettaen että paikallolot joita ei tehty ois mennyt normaalitason mukaan, kun ei tehnyt varsinaisesti virheitä ja kun ne tuomarit ei kai kaikki siitä mun rakastamasta vauhdista ees ihan hirveesti lisäpisteitä anna... mutta olihan toi nyt kauheeta ja tuli oikeen paha mieli. Mahtaako Hupu kestää nää kokonaisuustestailut aika ajoin vaikka muuten yritetäänki rakentaa semmosta suoritusta jolle mä antasin kymppejä :) Pitää muistaa tehdä kokonaisuuksia ylläripalkalla. Oli muuten aikamoiset häiriöt, ihan kentän vieressä pakussa oli semmonen haukku että muakin pelotti (siihen ei toki paljon vaadita). Mä taisin ottaa enempi häiriötä ku Hupu.

Nii joo, ja oman asenteen lisäks syytän säätä, ärsyttävä helle.

Hups teki vielä noutojen palautuksia sillä kiertoajatuksella, tuli sitten koko aika riittävää vauhtia niin että en oikeen päässyt kierrättämään, kierrettiin sitten muuten vaan. Parit kaukojen ylösnousut+viiveet.

Lenkkeiltiin välissä koira kerrallaan, Hupu oli lenkilläkin ihan läähpuuh, tai no varjoisassa metsässä kirmaili ihan niiku yleensäkin, heti kun ei ollut varjoa ni oli laama. Voiko koiran viedä eläinlääkäriin että sillä on välillä noi rypyt silmien ympärillä, sitten se läähättää kuumalla ja ei oo aina niin pirteä ku joskus?

Jottei nii negistä niin tarjos koko suoran vapaana ollessaan kentälle päin mennessä seuraamista :) (kun ilmeisesti ei jaksanut juosta) Onneks oli namia mukana ni sain palkkailtua.

Markon pentukurssi veny ja oli tyhjä kenttä niin aattelin sitte treenata lisää.. Jotai merkki, merkki, hyppy, kierto kuunteluhömppää, perusasentoja + jännitettä, eka oli vähä laama, mutta koira piristy ku aurinko meni pilveen..entä jos sillä on valonarat silmät tai jotai? paha olla ku arska paistaa? koska mun päivän teema oli selkeesti olla idiootti niin puuhasteltiin kaiken näköstä kunnes melkein väsähti, tosin harjoiteltiin sitten väsyneenä leikkimistä, pitäshän sitä jaksamisen kestoa jotenki saada kasvatettua.

Mitä opin tänään? Joskus siitä metsäilystä koirien kanssa on varmasti ihan oikeesti paljon enemmän hyötyä kuin treenaamisesta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti