maanantai 8. huhtikuuta 2013

Sunnuntai aloitettiin aamu-uinneilla Hyvinkään koirakylpylässä. Ollaan käyty siellä kerran aiemmin ja kerran Helsingissä. Molemmilla kerroilla Hups on kyllä uinut altaassa, altaan ulkopuolella lähinnä pyrkinyt poistumaan paikalta kun on pelännyt puhaltimia :( Nyt varattiin aamun eka vuoro, tai kaksi, yhteensä tunti aikaa niin että Hups pääsi ekana ja poistui jo autoon ennen ku turreja kuivattiin. Muisti selkeesti paikan kun pelotti aluks kauheesti, hoitolan koirat haukkui aika kovaa ja tuntui vähän pelkäävän sitäkin. Aluksi vaan Emppu oli Hupun seurana ja esimerkkikoirana, ei mennyt kauaakaan kun Hupu jo ui, haki palloa ja pian reipastui myös altaan reunalla. Oli korvat pystyssä, häntä heiluen, kylläpä tuli hyvä mieli :) Schapet oli reippaita uimareita kuten yleensäkin.

Päivä menikin löhöillessä ja turkkikoirien kuivumista odotellessa, illalla Marko & Jay meni pentujen leikkikouluun niin mä kävin samalla treenaamassa. Sopivasti alkoikin lumisade.. Saralle taas evl läpi, lämppänä kierrätin koria ja siitä seuraamaan tuloja, sekä yks tunnari niin että oma sivussa muista, hoksaski jo tän jäynän..

Kokonaisuus tuntui melkein olemassaolevalta vaikka virheitä toki tuli, kokonaisuuden pilas vain yks pieni pussiepisodi :D

Paikallaolot lyhennettyinä, oli aika kylmä ni en viittinyt kauaa makuuttaa. Makuuttaa tosiaan, oli mennyt istumisenki maahan. Käskin piilosta takas istumaan. Väli ok, tuntui pinkeeltä mutta oli hiljaa.

Seuraaminen levis sen sataan suuntaan, seuraa kuitenki koko ajan. Zeta oli hyvä! Luoksetulossa stoppi valu hulluna (lopetellessa muistin että Sarahan tykkää palloista, vois ehkä heitellä palloo stopeista..), tein kuitenkin suunnitelman mukaan ja jatkettiin ja maahanmeno tuli melkein heti, siitä palkka kuten olin suunnitellut. Sivulle tullessa hampaat kävi sormien kautta aika loikalla..

Ruutuun ei eka löytänyt merkkiä, tai oli merkin lähellä muttei tajunnut olevansa merkillä, piti uusia paristi. (jälkikäteen ajateltuna vähän turhaa nipotusta kokonaisuustreenissä, sehän ois ollut säteen sisällä kuitenkin..) Matkalla oli kori, lähti aika epävarmasti, meni kuitenki ja korin ohitettuaan kiihdytti. Loppumatkan hyvin, Seis hyvin, oli takaa ulkona mutta se ei meitä haittaa, maahan hyvin ja pysyikin hyvin, sivulle ok. Siirryttiin ohjatun alkuun ja Sara yht'äkkiä livahti kaivelee korista tunnarikapulapussia, otti pussin ja riepotteli ja kapulat lenteli ympäriinsä, sinkoili siinä sitten kapuloiden ja pussin perässä... Kun lopulta sain pussin pois niin ohjattu oli huono! Ei taas nähnyt merkkiä ja piti tehdä monta kertaa. Oli kyllä matala vihreä ja osittain lumenpeittämä. Lähti keskikapulalle (ruskee lumella) haettava oli valkee hiekalla. Stoppas hyvin ja käskystä oikeelle ja toi sen. Lähellä sanoin vielä sivu ja hyvin sivulle. Tästä aiotusti palkka.

Metskussa meni eka kapulan ohi, ku pongas ni toi viipymättä, tosi hyvä! Tunnari oli ihan normi ok, lähellä mua sivu-käsky ja toi hyvin sivulle. Kaukoissa olin aikonut palkata nelosvaihdon, haukahti kolmosessa, nelosen oli onneks hiljaa...

Kokonaisuus oli kuitenkin ihan ok! Parempaan suuntaan tunnuttas olevan menossa. Onneks kokeeseen on vielä melkein kuukausi :)

Hups karkas pissilenkiltä kentän portille, kyllä siitä vielä Sara tulee ;) Muutenkin oli viittä vaille täydellinen treenifiilis (loput tulis siitä jos haki aktiivisemmin perusasentoa). Ei nyt tehty juurikaan kyselyä kun en halunnut kauheesti jättää leluja maahan kun oli niin märkää ja näpit jäässä, hienohelma joo, minä siis, ei koira :) Hypyllä tehtiin, ja yritti tietty karata, kiljasin takasin, vaikka näitä ei nyt pitänytkään tulla, tuli ihan innokkaana ja tuli kivasti sivulle odottamaan lupaa.

Muuten tehtiin ohjatun merkkiä + paristi noudot niin että mun takana oli kierrettävä kori ja saatoin käskeä merkiltä kiertämään taakse, siitä sivulle tai sitten suoraan merkille, aattelin että ois hauska treeni ja tulis vauhtia, hauska oli ja vähän tuli kyllä vauhtia mutta ei kuitenkaan ihan toívotusti, Hups on juostessa jotenki aina niin kuulolla. Sai jossain kohti myös noutaa molemmat puolet, kierrätin niissäkin korin kautta ja sieltä sivulle, tuli tosi hyvin sivulle mutta kapula kyllä tipahti sivu-käskystä.

Palkattomuus ja kokonaisuusosio yhdistettynä, lyhyehkö seuruu juoksussa ja hitaassa, liikkeestä istuminen (istui!) ja luoksetulo, olin aikonut palkata stopin jälkeen liikkeellelähdön, mutta teki niin hyvän stopin että palkkasin vahingossa sen. Sai juosta etsimään korista lelun, ei ihan heti hiffannut mutta oli tosi tohkeissaan kun lelu löytyi!

Ryhmäläiset teki perjantaina vinoja palautuksia hyppynoudossa ja muistin että ei oo tehty aikoihin jos koskaan. Tein molemmat puolet niin että oltiin kokonaan esteen sivussa ja vähän autoin lähdön, takas haki itte esteen kautta. Oikeelta puolelta helppo, vasurista meni eka ohi, mutta voi miten hyvällä asenteella haki sen metskun! Palkkasin lennosta nää.

Seuruussa Elinan käännöstreeniläksyjä joka askellajissa.

Ei kai tehty muuta kun sitten ruudun pongaus ja ruutuun lelulle.

Hupsin rentoutta mittaa ehkä aika hyvin vinkulelut. (siis kumiset, vinkutennarit kelpaa myös eri tilanteissa) Jos on vaikeeta ni ei leiki niillä, ainoostaan vaan taistelee jollain narpoilla yms. (jos tosi vaikeeta ni taistelee vaan karvaleluilla ei ees narpoilla). Tälleen ku on rento, ni on ihan hulluna vinkuihin joihin ei muuten koskiskaan. Oli ihan parasta kun ruudusta löytyi punainen vinkulintu :)

Elinan koulutuksesta tuli mieleen että en oo ehkä tarpeeks panostanut mielikuvien luomiseen, joten jatkossa ehkä vähän useemmin ruudussa on suoraan se lelu, kai niitä voi vieläkin yrittää luoda, vahvistaa/muuttaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti