perjantai 5. huhtikuuta 2013

siistii>siistimpää>ulkotreenit!

Ojangon kentät oli aurattu, hiekkaa oli ihan isompiakin alueita, toki jäätäkin vielä ihan kiitettävästi. Markon puolentoistatunnin agitreenien veto on just sopiva aika treenata kaks koiraa ja ehtii vielä lenkillekin :)

Hupu ekana, piti tehdä sitä kysymistä, ekana palkkailin vaan kun tarjosi seuruuta ja kun oltiin aloittelemassa niin ei oikein päästy alkua pidemmälle kun kentän toisessa päässä treenailemassa ollut koira tuli meidän luo. Mähän sain melkein sydärin jo siinä kohti kun kuulin että koiraa huudettiin ja sieltä se silti vaan juos. Hupsillahan on ihan yhden koiran elämän tarpeiks jo huonoja kokemuksia treenikentällä luoksekarkaavista vieraista koirista, sen lisäks että se nyt ei muutenkaan oo erityisen koirasosiaalinen luonne, vahtii tavaroitaan niiku treenikamoja ja reagoi ennen ku miettii.. Koira tuli ekana vaan haistelee, otin Hupun pannasta kii ku oli vieressä, se oli jotenki kummallisen kiltisti, ei sanonut mitään koiralle, katteli mua että miks pidät kii et eikös me oltu tekemässä jotain? Omistajalla kesti tolkuttoman kauan huudella koiraansa ja lopulta kävellä hakemaan se kun huusin että tuutko pliis jo hakemaan sen pois, pari kertaa meidän ympäri pyörittyään koira alkoi murista ja yritin sitten lähteä Hupun kanssa kävelemään poispäin (mun fiksu paniikki-alitajuntani yritti nostaa Hupua syliin mutten ihan saanut niin varmaan puolikannoin sitä, mahtanut näyttää fiksulta..) Jossain kohti kun mä hermoilin niin Hupu sanoi koiralle loksloks, ei siis sen normaalia raivoräyhää vaan sama miten se tekee usein vaikka Jayn kanssa, loksaisee paristi koiraa kohti. Lopulta omistaja haki koiran ja Hupu oli ihan että joko jatketaan treenejä. Mulla vapis jalatkin kun olin niin säikähtänyt, huoh. Nollattiin kiertämällä ja treenit jatkui. Hupu kyllä nollas nopeemmin ku mä :) Toinen koira jatkoi kentän päässä treenejään ja Hupu ei tainnut kertaakaan edes vilkuilla sinne. Oltiin oltu tekemässä ruutuun lähetystä selkä kohti koiraa, niin en tehnyt niitä enää kun muutenkin seläntakana olevat häiriöt on vaikeita niin suotta niitä vaikeuttamaan entisestään.

Kyselyä, ehkä, en oikein tiedä kun ei yrittänyt varastaa, kentällä oli ruutu, merkkejä, ohjatun kapulat, tunnari valmiina ja kiertotuoli jota oli jo kierretty. Kontaktista pääsi kiertämään tai ruutuun, ehkä tää ei nyt mennyt ihan oikein, mutta loppupuolella treenejä tehtiin lelullemenoa niin että jätettiin yhdessä lelu maahan hetsasin vähän ja kyselin että missä on lelu (ei pitäs varastaa ku ei käskysana) mentiin yhdessä kohti lelua ja kun oli hyvä niin pääs lelulle. Jatketaan harjoituksia näiden osalta, sen kysyminen on ehkä semmoinen tiiviihkö katse, mutta jestas millä draivilla meni sitten lelulle. Kerran yritti varastaa ja olin valmiina KIELTÄMÄÄN (!) ja kielsinkin sitten, ei meinannut sit lähtee mun mukana kohti lelua kun ei ollut saanut mennä, mutta hiffas kyllä sitten, ja ei näyttänyt mitenkään ahdistuneelta, ennemmin siltä että luuli että pitää seistä. Jatketaan nyt tolla lelulla.

Muuten tehtiin luoksetuloja ja stoppeja, ihana pitkä matka, stoppeja takapalkalla kaukana musta, stopista kiertämään (ei osannut lähteä sivuun kiertämään, juos takas sinne mistä oli lähetty ku niin oli tehty äskenki) suoria luoksetuloja, monta stoppia samalla suoralla ja joku maahanmenokin. Kokeiltiin myös sitä että kun tulee sivulle ja on melkein luona niin kierrätän mun ympäri ja siitä takapalkalle, oli vähän kömpelöä ku ei oo ennen tehty, kokeillaan toistekin. Ruutu ilman nauhoja ni harkaantu viereen josta osas korjata. Ei kai muuta, oon pidentänyt treenien leikkiä, en ota aina palkkaa pois heti ja jatketa vaan irrotuksesta jatketaanki leikkiä yms. Ainiin, sain luoksetulotreeneissä hauskan uuden jutun, ei pysynyt maassa ku käännyin, noh, eipähän ainakaan nuuskinut odotellessaan.

Sara ei tehnyt evl:ää tänään kun alko hämärtää ja en jaksanut laittaa valoja. Tehtiin ruutua, kun rupes tarjoomaan paikkaa nauhattoman ruudun vieressä, eka kerralla jatkoi matkaa ruudun ohi yms. kaikkee hauskaa treenattavaa. Teki vähän ruudunsuuntasia merkkejä mutta samapa tuo, kun meni ruutuun ilman ääntä! Sara teki kans tunnarin, kapuloiden vieressä muovipussi, kävi eka nopee siinä ja sit haistelee, otti oman heti, matkalla puri ja sivulta ohi. Tein perään toisen, heitin vaan oman riviin, jätti muovipussin väliin, lähempänä mua sanoin "sivu" ja sehän tuli kerralla sivulle ja piti lähes purematta! Vähän kiertostoppeja kans.

Kun keräsin kamat niin Sara juoksenteli vapaana kentällä itsekseen, ei edes nuuskimassa ja ei räkyttänyt mulle (!!) kun pysähtelin keräämään kamoja niin pysähty aina viereen seisomaan ja oli hiljaa!

Kävin myös koko porukan kanssa pellolla lenkillä. Hupulla oli tavallista kovempi kiire ehtiä luokse kutsusta kun palkkasin llopuilla treeninameilla ekana ehtineen. Sara voitti vissiin yhen skaban ja Hups muut, Selma oli mun takana muttei tullut osingoille kutsusta (ei tajunnut että jaan namia?) ja Jay nyt ei muuten vaan tullut luokse :D Sain mä senkin lopulta kiinni :) Taluettaessa taas Hups ja Sara on pidettävä kii ja Selman ja Jayn voi pitää irti ja ne hölkkäilee ihan lähellä. Hassut elukat.

Illalla Hupun ruokakupilla kapulan pitoa, ke ekan kerran ja to oli toka kerta. Saa nostaa tunnarin maasta ja tulla sivulle, kun tekee tosi hyvän ni saa ruuan, semihyvästä kehut ja tehään uusiks. Ke ei ihan tajunnut että kupilla vois tehä muuta ku paikallaoloja tai kaukoja, eilen jo sitten muistikin! Eka oli ihan ok, keskivertotreenejä parempi, tokalla nappas kapulan ja tuli semmosella draivilla suoraan sivulle etten ookkaan varmaan koskaan ennen nähnyt, tienas sillä ruokansa aika nopsaan! Tätä ruokakuppi-ihmettä pitää yrittää toistaa tänäänkin!

ps. yritän tässä mieltää että vapaapäivänä ei ois ruokakuppikaukoja tms. ei niiku mitään treeniä, mutta mieltämistä helpompaa taitaa olla pitää vapaapäivän kanssa yhtä aikaa barffaajien paastopäivä ;)

Ainiin, tässä vielä video niistä tiistain kotipihatreeneistä joissa ei kyllä sitä kotipihan rentoutta näkynyt kuitenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti