torstai 7. maaliskuuta 2013

mä tahon!

Jotta ei keskityttäs ongelmissa pyörimiseen ( = toinen musti haukkuu, piippaa ja nuuskii (viime aikoina aika vähän viimeistä ja tavallista enemmän ensimmäistä), toisella mustilla on joku jakautunut persoonallisuushäiriö ja milloin sluibaa ja ahdistuu ja milloin rähjää ja milloin on superkiva, iloinen & rento. Ja ohjaasta ei puhuta mitään, sillä on ne kaikki ja vähän päälle eikä se ole osannut korjata "koirien ongelmia", päinvastoin ollut ite mukana rakentamassa niitä) niin:

Mulla oli joskus nuorempana tahtolista, semmonen materialistin unelma, tosin eka sivu oli ehkä "tähtitatuointi, ne punaiset kengät, se superkiva takki jne." ja sitten alkoi hervottoman pitkä monen a4:n lista levyistä joita piti ostaa. Tahtolistaan en ikinä muistanut enää päivittää että jos jotain tuli hankittua, mutta myöhemmin kun lista jostain laatikosta putkahti esiin niin siihen oli tosi hauska palata. Olin pidemmälä aikavälillä hankkinut vaikka mitä listalta, ja ne mitä jäi hankkimatta, niitä en ois ehkä oikesti halunnutkaan. Ajattelin käyttää sovellettua tahtolistaa treenien jäsentelyn apuna jotta muistaisin paremmin mitkä asiat kussakin liikkeessä on tällä hetkellä tärkeitä treenattavia, toisinsanoen mitä ei ole, minkä pitäis olla parempi, ja mitkä niistä on erityisen tärkeitä. Tähänkin voin toivon mukaan joskus palata ihmetellen, etttä oho, noihan on jo melkein kaikki jo kunnossa :)

Mä tahon Hupsille

Superhyvän seuruu asenteen. Kauneusvirheet ja muut tekniset asiat on toissijaisia, kunhan se on innokas. Tosin haluan myös että liikkeellelähdöt tehdään pää ylhäällä ja perusasennot säilyvät vähintään niin nopeina kuin miksi ne on nyt saatu.

Haluan että se ylipäätään oppii liikkeestä istumisen, ilman apuja. Olisi kiva saada semmoista innokasta jännitettä jäävissä odottamiseen.

Tahon että luoksetulovauhti on hyvä, jos ois ihan pakko joustaa stopeista tai vauhdista niin haluisin että tulee kovaa ja valuu stopin, mutta uskon että molemmat on mahdollista saada. Haluun voimakkaan liukuvan stopin. Haluun liukuvan maahanmenon, se on kyllä jo ihan ok olemassa, ei vaan oo tehty liikkeessä monesti. Haluan nopeamman sivulletulon. Ei haistele jätössä. Haluan että sivulta maahanmenot ja ylösnousut säilyy täpäköinä.

Haluan että menee ruutuun varmasti ja innokkaana. Meidän ruutu on kyllä suht koht kunnossa tällä erää, joten ei boldata mitään. Eipäs kun, haluan että menee oikeeseen paikkaan ilman pysähtymistä etureunaan vaikka seinä tms. takana. Ja maahanmeno ruudussa sais olla nopeampi. Tahon että ei haistele ruudussa maatessa. Tahon suoria merkkejä, niin että vauhti/into on myös hyvä

Ohjattuun haluan suoria merkkejä niin että into/vauhti on hyvä. Nopea kapulalle meno ja nopea kapulan nappasu ja palautus vähintään yhtä reippaasti kuin kapulalle meno. Kapulan kanssa sivulletulon pitäisi olla varmempi ja nopeampi. Haluan että pitää kapulaa purematta edes sivulle tulossa

Haluan että osaa myös tasamaametskun, haluan että ei jatkossakaan saa metskuahdistusta vieraista kapuloista. Sivulle tulon pitäisi olla varmempi ja nopeampi. Hyppynoudossa vinot palautukset on olleet vähän huonolla treenillä. Haluan että pitää kapulaa purematta edes sivulle tulossa

Tunnariin haluan paljon toistoja ja varmuutta, haluaisin että kantaa kapulaa sikarina. Kapulan kanssa sivulletulon pitäisi olla varmempi ja nopeampi. Haluan että pitää kapulaa purematta edes sivulle tulossa

Kaukoissa tahdon että ei jämähdä maahan vaan suorittaa joka käskyllä jotain, haluan saada paljon etäisyyttä lisää, haluan häiriönsietoa. Ja haluan myös ne makeen näköset superhienot vaihdot, mutta ymmärrän ehkä itekin että ne ei oo nyt prioriteetti ykkönen. Ei haistele jätössä. Haluan että sivulta maahanmenot ja ylösnousut säilyy täpäköinä.

Paikallaoloissa haluan suoran makuuasennon, ei lonkkailua, mennyt kyllä parempaan suuntaan! Ei haistele jätössä. Saisi kuunnella vähemmän muiden käskytystä, niin ja myös suorittaa vähemmän muiden käskytyksellä :)

 Liikkeiden väleissä haluan että tarjoaa perusasentoa/seuraamista. Tää boldattuna x10 kun vähintään niin monta aloitusta/väliäkin on! Kehään tullessa haluan että tarjoaa perusasentoa/seuraamista. Kehästä pois mennessä haluan että loikkii iloisena/tarjoaa perusasentoa/seuraamista. Tää boldattuna joku kertaa x2-4.

---


Kappas, tiedän nyt ihan älyttömän hyvin mitä pitää treenata :) Ja hurjan paljon asioita joita voi tehä ihan vaan kotona ja ei vaadi juurikaan tilaa. Ollaanhan me noita treenattukin, mutta etenkin kun nyt näkee kuinka monessa liikkeessä samat asiat toistuu niin aivan liian vähän!!


Mä tahon Saralle

Ettei seuruussa tule hervottomia metrin "altapois" loikkia. Että käännökset ei leviäis kauheesti, ei haukkua, ei piippausta. Ennen kaikkea tahdon että seuruu on kokonainen, kauneusvirheet, isotkin on lopulta toisarvosia jos koira karkais nuuskimaan namia maasta.

Suorittaa jäävät myös jos tilanne on häiriöisempi. Ei kääntyis seisomisessa, siitä on tullut jo oikein maneeri. Oikeelle kääntyminen.

Luoksetulossa tahdon että ylipäätään pysähtyis kisatilanteessa

Uskaltas lähteä ruutuun ja merkille vaikka mitä jännää ympärillä, stopin jälkeen ei tarjoais enää paikkaa vaan kuuntelis sen stoppi käskyn..

Uskaltas lähteä merkille ja kapulalle vaikka mitä jännää ympärillä. Kapulan palautus sivulle ilman hirvetä takakierrosta. Ei pureskelisi sivulla, pitäis kapulaa suu kiinni

Ei pysähtyisi esteen takana ja sitten vasta hakis- ihme maneeri sekin-> Opittu tapa pitäisi poistaa. Pitäisi kapulaa suu kiinni

Ei harhautuisi tunnareilta ympäristöön haistelemaan. Palauttaisi suoraan sivulle ilman takakierrosta. Ei pureskelisi kapulaa

Kaukoissa m-s-m vaihdot ilman eteenpäin liikkumista. i-s aina niinkuin on opetettu. häiriöissä maahanmenovaihto

Paikallaoloissa haluan että pysyy ilman nuuskimista/kellimistä/muuta törkeetä. Piippaaminen on toisarvoista. Paikallaolojen väli pitäisi olla hiljaa..

Liikkeiden väleissä haluan että tarjoaa perusasentoa/seuraamista, niinkuin onneksi aika usein tekeekin. Tää silti boldattuna x10 kun vähintään niin monta aloitusta/väliäkin on! Kehään tullessa haluan että tarjoaa perusasentoa/seuraamista. Kehästä pois mennessä haluan että tarjoaa perusasentoa/seuraamista-ei juokse edeltä ulos etsimään muka palkkaa. Tää boldattuna joku kertaa x2-4.


---

Hmm, ollaan edistytty tän hetkisestä tilanteesta molempien koirien kanssa jo aika hurjasti jos vaikka treenataan vaan ihan himona sivulle tuloja ja perusasentoja sekä noutojen palautuksia!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti