tiistai 12. maaliskuuta 2013

kotipiha, paikoista paras?

Ei kai se oikeesti paikasta oo kii että kotona kaikki onnistuu. Onhan tossa muutakin, niiku mun asenne, kotona on silleen aika helppo mennä rennosti treenaamaan. Kun kukaan ei nää, niin mitä väliä miten menee, ja kun ei oo niin kauheesti väliä, niin menee aina hyvin. Kotona en välitä siitä jos mun treeni ei oo parhaiten suunniteltu ja eteenpäin vievä, kotona en mieti että miettiikö joku muu että mitä ja miten se treenaa, kotona en pelkää että mitä jos Hups käyttäytyy huonosti, mitä jos Hups ahdistuu, mitä jos Hups pelkää jotain ääniä, kun kotona se saa olla ihan just sellanen kun on enkä yritä tulkita jokaista korvanheilahdusta, tästä stressittömyydestä seuraa sitten se että kotona se on aina superkiva, rento, ja tehtävää treeniä kohtaan suorastaan raivokkaan innokas, eli just sitä mitä haluankin sen olevan. "Hassua" että se esiintyy sillon kun mulle ei ole väliä, "kuhan vaan treenataan kun se on niin kivaa".

Kotona yritän tehdä ryhtiliikettä ja tehdä töistätullessa jotku pienet tekniikkatreenit, nää jäi pennun myötä vähän vähille kun se sai kiljukaularaivareita siitä että muut teki mutta hän ei since day1. Eilen jatkettiin, Hupun kanssa eteisen portin taakse ja pentu sai jäädä olkkariin missä ois muutenkin. Alkuun koitti mölistä ja Hups yritti irvistellen komentaa pennun hiljaiseksi. Kun mä huomasin pennun, niin niin Hupskin. Käänsin sitten selän pennulle ja yritin keskittyä 100% Hupsiin, Hups lopetti irvailun heti kun huomas että mua ei pentu kiinnosta ja kai se pentukin hiljeni aika pian, ei kuulunut mun kuplaan ainakaan. Tehtiin sivuaskelia ja sitten kaukojumppaa.

Pennun temputellessa iltapäiväruokansa tehtiin Hupun ja Saran kanssa tunnarilla pitotreenejä. Sara on kyllä tuhma kapulan purija. Hupu puolestaan sisällä ihan hurjan tarkka ja kiltti. Ollaan nostettu tunnaria maasta edestä niin että kapula on pystyssä ja saa sen sikarina ja tehty pitoa niin että annan sille kapulan sikariksi. Muuten nostaessa nostaa edelleen poikittain, mutta pitää tooosi nätisti. Tehtiin vielä kapula suussa paikallakäännöksiä, Sara teki kans niitä.

Lenkillä Hupu teki koirien olllessa vapaana lähikukkulalla vähän kaukoja häiriössä. Takana kukkulan alla jääkiekkokaukalo josta tuli kova kolina, ja silmien edessä Jay ja/tai Selma kiersi puita ja riekkui. Alku oli hankalaa, ois pitänyt tuijottaa mitä muut tekee, mutta kun pieni hetki väännettiin, niin taas aukesi ja alkoi tehdä & keskittyä hyvin, palkkana vapautus.

Illalla kotipihassa vauhtitunnaria, 1x kierron kautta ja pari pitkällä matkalla. Kierron kautta tosi hyvin, pitkä matka oli ekana haastava kun jouduin lähettämään vähän kulman takaa, ja palas ekana takaisin sen näköisenä että oli unohtanut mitä pitikään tehdä, mutta silleen reippaana pomppien, ei yhtään ahdistuneena :) Kapuloille menee hurjan kovaa ja pysähtyy nuuskimaan tarkasti, ottaa oman kun löytää ja lähtee palauttamaan suht kovaa. Jos tulee sivulleasti niin pari puraisua matkalla, sivulla piti ok. Kotipihassa hitaat perusasennot on muuten paljon parempia kuin muualla. Tosin nyt meinas bugittaa lelusta irrottamisen jälkeen (on vaikea saada kotipihassa irrottamaan... pitäskö opettaa..) niin sain aina hyvin kun lähetin eka kiertämään ja sitten sivulletulo. Sisälläkin muuten testailin tätä, niin sivulla seisoessa ei osaa käydä istumaan vaan otta eka pari askelta taakse, ja siitä istuu sitten niiku eteenpäin tullen.

Teetin kans merkkiä ja sitten sivulta maahanmenoja pari ja kolmannella merkki, Hups haukkui lähtiessä, ohops.

Teki vielä kaukoja ja merkkiä ja lyhyen seuruun. Kaukot pelkillä suullisilla ja käsimerkeillä jonku metrin päästä. Joka vaihdolla suoritti, muut aika hyvin, paitsi i-s teki kuin etupääpaikallaan mutta liikkuen, tosin käsky tais olla se vanha. Ja yksittäinen ylös nousu 20m, mä olin käskyttämässä metsän puolella kun ei matka muuten riittänyt.

Sara myös vauhtitunnarit, mutta sama kotipihaongelma jatkuu, se ei jotenki ala heti etsimään vaan on vähän pihalla. enkä saanut kierrolla vauhditettua kun pysähtyi mun kohdalla. Palautuksen tulee kyllä ihan hurjan kovaa. Sara teki myös kaukoja ja merkkiä ja saman merkki-maahan-merkki jutun ku Hupu, hyvin kuuli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti