perjantai 8. helmikuuta 2013

8.2. perjantain vapaavuorolla

Torstaina treenivapaa, koirat oli fyssarilla. Hupulta puuttui lihaksia edestä, niitä sitten jatkossa ahkerasti jumpataan, muuten se oli kondiksessa, ei löytynyt selitystä hitaille perusasennoille muuta kuin peili.. Sarkin lihakset puolestaan hyvässä kondiksessa, mutta selkä ihan jumissa, niinkuin epäiltiinkin, nyt sitten varattu aika ortopedille. Se oli myös selkeesti toiselta puolelta kireempi ku toiselta, niiku seuraamissuuntaan. Normaaleja treenejä ja lenkkejä sais jatkaa, katsotaan sitten mitä ortopedi löytää.. Saraltahan ei oo selkää kuvattu, kun se ei siihn aikaan tainnut olla kauheen yleistä schapeilla, nykyisin onneksi taitaa olla yleisempää myös schapeilla.

Tänään vapaavuorolla. Sara teki ekana, kun saa sen alkuräkytyksen yrittämisen loppumaan niin onhan se kanssa niin kiva tehdä. Jos tekee mieli vääntää niin voi vääntää, se tekee ihan samalla draivilla ja innolla sen toiston nro 20 kuin toiston nro 1. Toisin kuin Hupu (teki mieli osallistua lemmikkipalstojen kuumana käyvään rotukeskusteluun, ei toi meiän bordercollie siinä ainakaan erinomaisuuttaan osoita että kestäisi enemmän treenausta ja toistoja kuin toinen rotu). Tehtiin oikeelle käännöksiä mitä on läksyksi saatu, ei vaan onnaa, yksin tehdessä mä vaan en pysty, nyt kun mietin, niin tuijotin koiraa ja hidastelin ja stoppailin käännöksiin. Päädyin sitten oikomaan ja palkkasin käännöksistä heittämällä namin taakse, saatiin sitten onnistumisia. Mut kyllähän se tietää koska se nami aiotaan heittää ja koska ei -> ei ehkä oikeesti juurikaan opi tehdessään niin että nami on valmiina. Tehtiin myös vähän jäävien yhteydessä, ja jäävät kaikki erikseen suorapalkalla peilin eessä, katsoin eteen ja teki kaikki oikein. Järjestys oli m-s-i. Sara teki myös merkkiä ja ohjattua yhdellä kapulalla, kapula oli miltei merkin linjassa. Saatiin tosi kivoja onnistumisi, välillä piti uusia merkki kun ei ollut ihan suora. Saralle nää kapula lähellä versiot on helpotettuja, myöhemmin kun tein Hupun kanssa samaa niin tajusin että sille se merkki on sitä vaikeempi mitä lähempänä kapula, jos kapulat omilla paikoillaan, merkki on ihan fine, kapula siinä lähellä niin ei vaan pysty. Ruutua samalta merkiltä toiseen suuntaan, vein varmuuden vuoksi alustan ruutuun. Kaksi menoa, molemmat teki hyvin, mitä nyt karkasi ruutuun kun Charlotte kysyi että meneekö joku "ruutuun" ja stoppasi kesken matkan kun Sanna pysäytti Alman. Oli aineski kuulolla.. Myös pari siirtymää ja perusasentoa. Loppuun paikallaistuminen niin että kävin vaan kaivelemassa mun takkia. Pia ja Ruu teki vieressä luoksetuloa ja siellä oli nami alustalla, ja mä en huomannut niin ei Sarakaan (!) :) Pitkä (mun pitkä, eli ehkä 15s?) odotus istumisen jälkeen ja sitten palkka

Hups aloitti kiertämisillä ja siitä perusasennoilla & parit maahanmenot. Jos on lelu valmiina niin että aikoisin palkata perusasennon on tolkuttoman hidas, jos on lelu valmiina ja aion palkata vauhdin, tulee kovaa, jos hetsaan namilla ja autan perusasentoon, tulee semikovaa. Meinasin nipottaa vinosta mutta muistin mitä treenataan. Onhan se nopeutunut tuo perusasento, mutta saishan se olla tuhat kertaa nopeempikin. Maahanmenoja lähellä ja sitten yksi kauempana, oli tosi hyvä ja liukui! Jee! Takapalkalla stoppi, oli hyvä, tai no ok, ja yksi suora luoksetulo leluun, suoria pitäs ehkä tehä enempi, ois saanut tulla kovempaakin, ihan selkeesti odotti stoppia. Ohjatusta yhellä kapulalla tuli tosiaan ärsyttävä vääntö ku yritti luikkia suoraan kapulalle ja teki huonoja merkkejä, ja oli muutenki vaikee, matka jotenki lyhyen olonen jne. Noh jotain saatiin värkättyä, ei kyllä vienyt mitään eteenpäin. -Suunnittele ens kerralla parempi myös entä jos-vaihtoehdot! Kaukoja, maasta ylösnousut teki kiltisti jalat paikallaan, ei niin etupainotteisena kuin joskus, mutta helposti se näköjään jos yhtään vaikeempi niin rupee kenottaa. Auttaisko tähän ne tulossa olevat etupään lihakset, kannattelevat sitten paremmin ;) Seisomasta maahanmenot ei toiminut niin yhtään, piti mennä ihan eteen ja auttaa että teki taaksepäin. Meinasin tehdä vielä seuruuta loppuun mutta muistin että sitä pitäs tehdä ennemmin alussa ehkä nyt joten ei tehty paljoakaan.

Mulla alkoi nyt loma, ensimmäinen kokonainen viikon loma vissiin sitten 2011 kesälomien kun pidin viime kesänä loman miljoonana pidennettynä viikonloppuna yms. treenivapaina (jestas se oli kivaa). Aion käyttää lomalla aikaani hyödyllisesti treenaten :) Ellei pentu taas hypnotisoi mua tuijottelemaan puuhiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti