sunnuntai 13. tammikuuta 2013

viikonlopun treenailut

12.1. Lauantaina innostuin etsimään ulkokentän jossa pääsi treenailemaan. Malmin apexin kenttä on jäädytetty joten päädyin pihlajiston koulun pihalle. Sarkki teki ekana. Ruutua niin että sinne mentiin tyhjän jalkapallomaalin ali. Maali ei tuottanut kummallekaan isompia ongelmia, vaikkakin Saran eka ruutuun meno oli aika varovaisen oloinen, en tiedä näkyykö tässä vielä juoksutauon aikainen isojen liikkeiden treenaamattomuus vai pitäskö ylipäätään tehdä jotain kivoja suorapalkka ruudussa ylläreitä vieraissa paikoissa. toistoilla parempia. merkit oli suoria. Toiseen suuntaan merkiltä ohjatun molemmat puolet, kapulat oli valmiina, löysi. Luoksetulon stoppeja kiertämällä, lähinnä pyrittiin vahvistamaan kunnon stoppia, se onnistuu nyt ehkä metrin päässä musta sellaisena jonka haluaisin, joten tehtiin niitä sitten. Kentän reunalla oli paremmin aurattu autojen kääntöpaikka ja siinä vielä seuraamista, lähinnä juoksussa käännöksiä ja palkkaa kun ei levähtänyt.

Hups Saran jälkeen, alkoi jo hämärtyä ja kentällä ei tietty valoja. Saran aikana ei mennyt ketään ohi, Hupun kanssa saatiin paremmat häiriöt kun kentän poikki meni parit koiranlenkittäjät ja treenien lopussa tuli vielä lapsia keinumaan ja keinujen ketjut tms. piti kovaa ääntä. Piti kans tehdä eka ruutua mutta oli ilmeisen liian vaikee kun ohjatun kapulat oli jo paikoillaan ja pongas ne. Pääsinki taas palkkailemaan stopeista. Sen hinku kapuloille tosin kasvaa sitä enempi mitä enempi ei pääse sinne? Näytin merkin ja menin vielä merkille viereen kyykkimään että missäköhän vois olla ruutu jossa oli hyvin näkyvä lelukin valmiina ja löytyihän se ruutukin lopulta. Kapulat jätettiin kentälle lojumaan ja ei tehtykään noutoja tällä kertaa. Hupu kans kiers ja stoppaili, se oli aika villi kyl :)

13.1. Sunnuntaina oli HSKH:lla Viitasen Sirken koulutuspäivä, en ole aiemmin ollut Sirken opissa ja oli mukava saada taas uusia ajatuksia, kivasti vinkkejä myös Saran treenaamiseen kun puhuttiin kuumenevista koirista.

Hups oli koko päivän kentän laidalla häkissään hengailemassa, oli oikein rauhassa, lähinnä makoili pää ylhäällä, välillä pongasin sen myös nukkumassa. Toki piti myös leikkiä pientä vahtikoiraa ja jos joku tuli yllättäen häkin eteen niin kertoi kyllä.. Hiljeni kyllä kun sanoin että ei tartte haukkua. Oma eka vuoro vasta iltapäivän puolella. Ekalla kierroksella katottiin jäävissä pysymistä kun joskus sanottu että Sirkellä on niihin hyviä ajatuksia :) Tuli hyviä treeni-ideoita millä saisi pysymistä enemmän hauskan leikin suuntaan, ja myös huomio siitä että taidan olla merkannut virheitä vähän turhan vahvasti vaikka olen kuvitellut olevani niihin reagoimatta, niin Hups on kuitenkin musta löytänyt luettavaa. Pitää vähän omasta päästä fiksata vielä lisää että ei se haittaa jos ei onnistu, nytkin kun huomasin ajattelevani oijjoi se liikkui, vaikka eihän se nyt oikeesti kauheen vakavaa oo. Jos ajattelen että on niin koirakin sen huomaa..

Toisella kierroksella Hurja oli just ennen meitä tehnyt tosi kivat kuuntelutreenit ja halusin myös hyödyntää jonkun toisen suunnittelemat ja että joku katsoo miten me niissä toimitaan. Ylläriksi Hupu ei mennytkään mitenkään ahdistuneeksi vaikkei heti tiennyt. Ei se silti juurikaan yritä ongelmia ratkoa, Sirkekin pongasi sen ratkaisumallin kaikkeen "juoksen vähän johonki suuntaan ja sitten palaan ohjaajan luo" Ruutu löytyi suhteellisen helposti kuten myös merkki, poikittain oleva hyppyeste oli hurjan vaikee pongata, ja tokassa treenissä jäi vähän kapuloihin kiinni ja karkaili hakemaan niitä. Kaukot juoksentelun keskellä oli jotain monen metrin loikkia joka suuntaan, mutta asenne oli kyllä ihan kiva :D Olin aika yllättynyt siitä miten Hupu teki, ja myös toki tyytyväinen, keväällä yritettiin vastaavaa ja silloin meni hipsijäksi, nyt se näkyi välillä jopa kiihdyttävän matkalla. Ainiin ja kun pysäyttelin ohjatakseni lisää niin stopit huononi ihan tolkuttomasti kerta kerralta. Oli kyllä hauskaa, ja Hupukin tykkäs. Ehdittiin vielä pohtia hitaita noudon palautuksia sivulle ja tuli hyviä ideoita mitä voisin testailla.

Koulutuksesta tuli taas kauhea treeni-into toki moneen muuhunkin mutta jotenkin päällimmäiseksi jäi kaukot, ja tehtiin vielä kotona illalla painonsiirtoja etenkin Saran vähän myös Hupun kanssa. Mua nyt hotsittaa hirveesti vaihtaa se Hupu takapää paikalleen kun ei tunnu menevään niissä yhtään jähmeeks, minkä takia en oo sitä tekniikkaa aiemmin halunnut kun oon kuvitellut että se on bordercollie, sille tulee hitaat vaihdot takapää paikallaan :) Sen sijaan sen onkin osoittanut tekevänsä aika makeita vaihtoja. Sara oli ihan varma että painonsiirrot tarkoittaa pyllypystyssäolemisasentoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti