tiistai 8. tammikuuta 2013

Viikonloppu hurahti jälleen agikisoja kattelemassa, lauantaina oltiin vähemmän aikaa ja omat koirat mukana. hallissa mahtui huonommin treenaamaan kuin meidän omissa kisoissa, tietty sunnuntaina kun koirat oli kotona niin tilaa ois ollut tosi hyvin, vaikkakin erilailla käytetty hallitila ei ihan niin hyvin jättänyt tilaa treenailulle. tehtiin jotain pientä kontaktia, seuruuta jääviä ja leikittiin. Hupu oli aika kivasti keskittynyt, mitä nyt ennen kuin oltiin vielä aloitettu niin piti sanoa mur kun flexissä syöksyi joku pikkukoira suoraan kohti.

Maanantai meni ihan treeneittä, mitä nyt lenkillä Hupu teki jonkun luoksetulon stopin kun tie oli niin houkuttelevan hyvässä kunnossa siihen. Kotona on vähän temputeltu. Tammikuu=temppukuu, helmikuu=hiomiskuu? Oisko? Oon yrittänyt että Hups tekee joka päivä jotain uutta tai unohtunutta temppua. On aineski pujoteltu jalkojen välistä (unohtunut, hyvin muisti) ja harjoiteltiin myös kiertämään tassut mun käden ympäri, siinä sivussa se oppi vahingossa antamaan tassua, tosin läppäsee sen tohon käsivarteen, kämmeneen ei pysty ku kämmentä kuuluu tökätä kuonolla.. Sarkki on tehnyt aina about samat temput läpi kans, tosin tassuilla tarttuminen jätettiin kyllä väliin. Vadilla pyörimisessä joku osa 15 ja harjoiteltiin eri suuntaan pyörimis käskyjen erottelua ilman käsiapuja. Eka kuunteli, kun ahnehdin lisää niin jouduin tietty palauttamaan ne käsiavut kun meinas mennä pelkästään vasempaan pyörimiseks. Sarkki on jatkanut odottelemisen harkkaamista. Se on nykyisin tosi kiltisti hiljaa, mutta karkaillee. Saran motto on varmaan "aina kannattaa yrittää".. niin hyvässä kuin pahassakin.. Jätän sen siis vapaamuotoisella käy siihen odottelu käskyllä, mitään paikallaoloa en oo vielä ottanut näissä olkkaritreeneissä toisen tehdessä, ei nyt tarttis mitään uutta ongelmaa että piippaamisen lisäksi se myös karkailis.. Siinä missä Hups on omaa vuoroa olkkaritreeneissä odottaessa niin kurinalainen, huomasin Saran tehdessä silmäkulmasta että Hupu nousi vahingossa ylös jostain ku sanoin Saralle jes, ihmetteli hetken ja palasi takaisin paikalleen makaamaan..

Eilen tiistaina käytiin hallilla ennen hallituksen kokousta, Hupsin Isak veli treenaili ja yritin parhaani mukaan jotain hyödyllisiä (?) neuvoja jakaa :) Sitten ehti vielä treenailemaan omatkin ennen kuin tulikin jo hoppu kokoukseen. Meni suunnitelmat sekaisin kun jouduttiin vaihtamaan kenttää, ruutu-treeni oli aika plääh, kun halusin tehdä suoraa merkkiä, ja Hupu halus tarjota ruutuun juoksemista (karkaili siis) mutta se meni tosi iloisena ja kovaa ja hyvään paikkaan ja halusin kertoa että se ois hyvin muuten, mutta kun nyt ei ollut vielä tarkoitus mennä. (eli ekana varmaan kehuin, sitten rupesin pysäyttämään että älä mene..voihan johdonmukaisuus -ens kerralla vastaavassa lupaan pitää mietintätauon enkä anna sen vaan juoksennella). Tehtiin kyllä lopulta myös suoria merkkejä ja pääsi suorasta merkistä sinne ruutuunkin. Yritin tehdä kapulan pitoa juostessa mutta läähätti ja puri (miten se läähättää hallissa noin helposti?) joten se siitä, vaihdettiin aihetta ja vähän seuraamista peilin kanssa. Aika päättömät treenit tais tulla. Sara ehti tehdä vielä ohjatun oikeeta puolta, kaarta ei oikeen tuu millään. Ja loppuun merkkiä. Hyvä täsmätreeni merkin ja suunnan osalta. Olin suunnitellut Saralle muutamia pentutreenejä kaikista liikkeistä jotka on mennyt takapakkia mutta ei ehditty tehdä. Koiralla ois kyllä intoo enempäänkin kun mitä ehdittiin..kehuista seuraavia kieppejä tuli vissiin viis putkeen.. Marko keksi joskus että se monta kieppiä Sara tekee kun kehun on sidoksissa sen fiilikseen, yks kieppi esim. kokeessa kertoo että "vähän jännää on", kaks=mennään aika optimaalisella tasolla, kolme=kohta tulee ääntä tai menee muuten yli, viis on sitten jotain lähden kohta lentoon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti