lauantai 5. tammikuuta 2013

treenejä ja läksyjä

2.1. tehistreenit

aiheena kisamainen, muttei tehty juurikaan kisamaisesti muuta kuin että oli liikkuri, palkkasin about kaiken ja hups oli aika superkivana. Kehääntulo & palkka. Seuraamista, loikki aika tavalla, mutta oli siis hurjan innoissaan seuraamassa, kivaa! saa mun puolesta loikkia, ehkä joskus isona sit mietitään sitä jos tuntuu siltä että tuomarit ei tykkää loikista. nyt ei sentäs ilmestynyt juoksussa ihan mun nenänkorkeudelle :) Luoksetulossa takapalkkastopista, hyppynoudossa heitettiin kapula ja palkka liikkurin käskystä, evl-ruutu niin että lelu oli yllärinä ruudussa. Meni tosi jouhevasti, tuntui helpolta, Hupu oli iloinen ja reipas ja onnistui kaikessa (tais muuten varastaa ruutun-se osaa nyt ihan ite aika paljon..)

Paikallaoloissa olin lähempänä piiloa Hupun kanssa ja muut koirat jäi selän taa, meni maahan jonku muun käskyllä (menee maahan nykysin ihan kenen vaan käskystä, aina..) kävin kerran heti alussa muka suoristamassa, mutta ei se ollutkaan mennyt lonkalle vaan jotenkin keikauttanut selkäänsä vaan.

Jäi aikaa tehdä lyhyet kierrokset vielä ja tehtiin häirittyä kontaktia, Hupu tsemppaa siinä kyllä nykysin aika tosi hyvin, ruutu oli hauska, kun joku sanoi ruutu, niin siitä kääntyi katsomaan ruutua että "tuolla se on" muuten ei pahemmin mokaillut, oisko mennyt taas maahan jonkun maahan-käskystä. Näitä vois kyllä tehdä paljon enemmänkin. Vielä luoksetulo ihmisten läpi, jonkun kohdalla hidasti muuten aika hyvin, palkka lennosta.

Lopuksi jäi aikaa treenailla kaikki yhtä aikaa itsekseen. Tehtiin ainakin jäävissä pysymistä ja kapulan nostoja.

torstaina olikin sitten vapaapäivä, tai no tuli sisällä tehtyä vähän nettitokojen läksyjä. keittiöstä olkkariin oli ihan hyvä merkin matka. sarkilla onnistui tosi hyvin suoran merkin tarjoominen, hups yritti välillä että oisko tää "mene häkkiin"-temppu tai sitten "haen jonkun lattialla olevan tavaran ja vien sen merkille"-temppu. Se on kyllä kotona jo aika kivasti ruvennut tarjoomaan asioita :) Kapulan tiputtamista, jestas että on vaikeeta. Meinas mennä melkein hermo kun en osannut. Tiputtavat vaan jos heittää namin nenää, jopa Sara joka ei oikeastaan ees osaa pitää ei tiputa kapulaa... Niin ja tehtiin kaukoja kapula suussa, se on ihan fine, mutta se tiputtaminen..huoh.

Tilasin Silvia Trkmanin Tricks for balance, strength and coordination-dvd:n, yksi uuden vuoden tavoite (laihduttamisen, terveellisemmin syömisen jne jne. lisäksi) on treenata enemmän temppujuttuja koirien kanssa, Saran kanssa on joskus tehty paljonkin, nyt jäänyt tosi vähälle, ja Hupsin kanssa on tehty aina aivan liian vähän. Nuo Silvian dvd:t on varmasti hyvä motivaattori, eiköhän niitä joudu "kerää koko sarja"-tyylisesti hankkimaan.

4.1. vapaavuorolla

Perjantaina olikin aikamoiset lennosta treenit, 12 tuntia töissä ja kiireellä kotiin ja parkkikselta vaan marko ja koirat kyytiin. Vain vartin myöhässä treenivuorolta :) Hups aloitti, tehtiin ruutua häiriöllä (jota ei edes huomannut, ei keskeltä kenttää, ruudun vierestä eikä takaa!) Teki aika monta tosi suoraa merkkiäkin :) Ja varasteli ruutuun. Eka lelulle, toka tyhjään (stoppaa liian eteen) ja kolmas lelulle. Hups teki myös ohjattua yhdellä kapulalla ilman merkkiä, oikeeta suuntaa vaan, jos nyt kummiski rakentas ne suunnat ihan huolella. Jos yritän ottaa sivulle asti niin puree, pitää muistaa treenata myös kapulan kanssa sivulletuloja! Kahdella siivekkeellä treenattiin niin että lähti kiertämään käskettyyn suuntaan. Teki aika kivasti. Kaukojen seisomaan nousua takapalkalla suht läheltä teki hyvin, pidemmässä sarjassa rupes kääntymään lelulle.

Sara teki kans saman ruutuhäiriötreenin, ei myöskään huomannut häiriöitä :) Jouduttiin kyllä vähän vääntämään suoraa merkkiä, ja sitten sitä paikkaa ruudussa, oon kyllä tehnyt taas tyhmästi kun aina vaan tyhjää ruutua, pitäs välillä muistaa tehdä myös helpompia vaikka "osaa". Kävin näyttämässä oikeeta paikkaa ja jestas että pinkoi kovaa. Sara teki myös samaa siiveikkeiden kiertotreeniä. Ja seuruuta, edistää, poikittain, edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti