torstai 27. joulukuuta 2012

jouluviikon treenailut

21.12 perjantaina

Kouluttajien vuorolla, Sara oli vielä juoksujen varoajalla joten vain Hupu treenasi. Perusasentoja kehuja ja vapautusta, reagoi tosi hyvin kehuihin, mietin että sain joululahjaksi kehuista loikkivan pupsin. Jotian muutakin hömpättiin mutta ei oltu kauaa vaan lähdin ajelemaan Heinolaan.

Sitten menikin kolme päivää lähinnä syöden ja lenkeillen.

25.12. tiistaina

Riinan kanssa oltiin varattu Korkeavireeltä aika luksus 2,5h treeniaikaa (luulin ehdottaneeni ajaksi 1,5h :) ) Hups teki kolme lyhyempää settiä odotellen väliajat häkissä kun Zelda tai Tesla teki, Sara teki yhden pitemmän ja lopussa jäi vielä Riinalle ja Zeldalle aksa-aikaa.

Hupun kanssa ehdittiin tehdä kauheesti kaikkee, emmä enää mitään tietty muista, loikittiin kehuista ja mentiin ruutuun. Sara hömppäs. Ja yritettiin tehdä seuruuta mutta se oli ihan mahdotonta kun paikka on karannut poikittain mun eteen ja tää uus väärä paikka aiheuttaa käännöksen leviämisongelman paisumista jonnekin potenssiin tuhat.. Enkä jaksanut mitään vääntää sen kanssa kun ei oo päässyt pahemmin kunnolla treenaileen juoksutauon aikana muuta kuin jotain pihahömppää.

Hupun treenit on kans videolla mutta en ehtinyt vielä katsoa kaikkia, vilkaisin sen verran että muistan mitä tehtiin, ruutua, merkkiä piti vähän hinkata kun haluis jäädä kohti ruutua seisomaan ja mä haluisin sen suoraan. Ruudussa jäi kans tosi eteen, mutta toisaalta totteli seis-käskyä (no vähän ennakoiden) -> tänään treenattiinkiin paikan korjaamista ruudussa, sitä ei oo taidettu vielä koskaan tehdä.

Metsku, ekalla nosti laipasta ja sivulle tullessa tiputti kapulan ja korjasi otteen ja nätisti sivulle, uusinnalla hyvin. Tää kaava onki nyt tuntunut toistuvan jos ei oo tehty nostoja alle. Niin ja varasti hypylle. -> tänään palkattiin pysymisestä heiton jälkeen.

Seuraamista tehtiin nyt käskytetty pätkä vaikka ongelmat niiku se ajoittain eteenkatteleva pää ja joku outous mitä tapahtuu vasemmalle käännöksissä ois kyllä edelleen enempi treeniä vailla. Peruutuksessa varasti taskusta lelun (!) Kivaa, koska röyhkeyttähän tässä on vähän toivottukin.

Toisessa setissä joku pieni kuuntelutreenin tapainen missä ruutua merkkiä ja hyppyä ja maahanmenoa. Hups oli hurjan tyytyväisen oloinen kun palkkasin kohteesta toiseen juoksentelun jälkeen :)

Stoppeja vertailtavaks videolle takapalkal ja kierroil. Pitää vertailla.

Ohjattua liikkurin viedessä kapulat, ekaa kertaa teki niin että haki vasemman, otti sen ja juoksi keskimmäisen ohi ja tiputti kapulan oikean kohdalla, otti kuitenkin sen mikä olikin ja palautti sen. Hmm. Tehtiin vielä liikkurin vieden pelkällä haettavalla. Tehtiin vielä pelkkää merkkiä niin että kapulat oli aika lähellä, siitä tuli ehkä kuitenkin stopin kuuntelutreeni, palkkailin kun stoppas, Hupusta oli tosi kiva leikki :)

26.12

MM-tiimin treenit Turussa, luksuspaljon treeniaikaa. Jännitti tietty hulluna olla eri ihmisten kanssa treenaamassa kun yleensä. Oltiin vielä niin ajoissa että oltiin myöhässä, Hupun kanssa suoraan paikallaoloihin. Istui ihan kivasti, oltiin supervinossa suhteessa piiloon joten arvasinkin että kääntyy vähän vinoon kun ei oo noin vinoja piiloja harjoitellut. Oli tosi kivanoloinen pupsi. Makuun jäin eteen kattomaan ettei suotta käänny lonkalle vinon piilon takia, kääntyi silti kerran ja korjasin, muuten oli kiva ja skarppi, kattoi mua, toisin ku alo-treeneissä tai kokeissa.

Omia kierroksia kolme. Ekalla kehääntuloja ja siirtymiä ja seuruuta. Olin ku kokeessa konsanaan, ja Hups tuntu olevan vähän samaa sarjaa, kai mä sitä jostain järkevästi palkkasin :D Tehtiinköhän vielä ruutu lelulla ja pentuluoksetulo.

Tokassa halusin treenata maailman vaikeinta asiaa eli sitä kun muut kattoo, yritin tehdä Hupun kanssa kahdelleen mutta kuulin ja huomasin muut kyllä koko aika. Oli ihan tosi vaikeeta. Tehtiin jotain kiertoja huonoja stoppeja ja kaukotemppuja.

Vikalla kerralla aineski metsku, taas toistu eka laipasta toka oikein..

Tehtiin vielä lopussa häiriötreeniä monta koiraa yhtä aikaa. Onhan Hups kouluttajien vuorolla treenannut vastaavasti, mutta isommassa tilassa, toisten koirien mennessä ihan tosi läheltä ohi ainoastaan satunnaisesti. Tehtiin siis kaikkea pientä ja helppoa, joku hyppy ja luoksetulo siellä välissä. Hups oli kyllä varsin kiltisti, välillä vähän kattoi ihmeissään kun joku sujahti ohi.

Schapeilla oli työpäivän mitta yksin kotona, iltalenkillä treenailtiin lenkin lomassa, Saran seuruu on kyllä kadonnut. Puuh.

27.12

Hallille heti aamusta. Molemmat koirat teki kaks settiä. Hupun eka oli tosi hyvä, toisen alussa seinän takana menin just lumiaura joka oli sitten tosi pelottava, vaikkei niitä kyllä lenkeillä ookkaan pelätty... Tehtiin sitten taas jotain pientä naminenässä, temputella voi, mutta että juoksis yksin vaikka ruutuun, ei pysty. Aura siirty kauemmas ja tehtiin taas ihan normaalisti. Saran ekassa tehtiin melkein kaikki liikkeet läpi, tosin alussa jo jäätiin vääntämään sitä seuruuta. Multa meinas mennä oikeesti hermot, ja mulla ei ikinä mee treenatessa hermot, mutta kun se seuruun paikka, sitten ku pysähyn, ni Sara jatkaa vielä matkaa ja jää jonneki metrin päähän istumaan. Yritin hämmästellä että miten sä oot siellä ja mä täällä, ja koira näytti hämmästelevän että mihin mä olin jäänyt, korjas kyllä aina, mutta ei ollut yhtään skarpimpana, posotti vaan poikittain edessä. Meidän seuduu onnnistuu nyt vain 1-3 askelta kerrallaan.. Oli aika hiljaa vaikka väännettiin, outoa.

Zetassa muu ok, seuruu järkkyä
Luoksetulossa eka stoppi nyt suullisella vähän valuu, mutta stoppaa, sama vanha vika: ei mee onnistuneen stopin jälkeen maahan
Ruutu periaatteessa ok, ois voinut tarjoo paikkaa aktiivisemmin, huomas ettei hetkeen tehty.

Välissä tauolle ja sitte tekemään lisää seuruuta, oli parempi mutta edelleen aika karmeeta. Vielä paikallaolot ja kaukoja ja loppuun tunnari, kävi kapuloitten takana tsekkaamassa oisko namia, muuten oikein nätti.

Hupsin eka setissä perusasentoja ja ruudun paikan tarjoomista ja korjauksia ruutuun. Oli tosi innoissaan ja pätevänä. Merkkiä onnistuttiin taas vääntämään siitä ollaanko siellä suoria. En muista oliko ekaa vai tokaa, tehtiin myös stoppeja nyt lelun heitolla tosi läheltä, hyviä. Ja kapulan nostoja, yritin ahnehtia nostosta koko matkan sivulle, ei ihan vieläkään kestänyt.

Pitäisi laatia vähän treenisuunnitelmia.

Illalla vielä uudestaan Ojangossa kun Marko koulutti, meinasin vaan lenkittää koirat pitkästi mutta oli niin jäinen parkkis että mentiin osissa ja Hupun lenkillä oli sopivasti pallo taskussa ja juuri aurattu laukkasuora, ei yhtään liukas, snadisti loskaa, muuten maata/lunta niin piti ihan vähän treenailla. Kaukojen ylösnousuja takapalkalla. m-s onnistu noin 10 metristä. m-i teki ekana seisomista sitten kääntyili sivuittain ja tuli testattua että s-i pakki käskyllä pakittaa myös kaukaa tehdessään vaihdon, lopulta myös se m-s ihan ok. Pitäis tekniikka ja tarjooittejotainsinnepäin- kaukotreenien lisäks ottaa ohjelmistoon myös nää.

Takastulomatkalla samalla suoralla luoksetulon stoppeja ja suoria luoksetuloja takapalkalla. Matkaa joku 30-50m. Tuli ihan hurjan kovaa ja teki varmaan parhaat stoppinsa ikinä. Ainoo että jos ottaa sivulle niin vaikka tulee kovaa loppuun asti niin se istuminen on tosi kankee. Tuntui että palkkaantui siitä juoksemisesta kun sai viilettää hakemaan palloa suoran puolestavälistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti