sunnuntai 18. marraskuuta 2012

viikonlopun treenailut

Perjantai 16.18.

Perjantaina kouluttajien treenivuoro, vain Hups treenas, epäilen että Saralla vois olla jo juoksut alkanut, ja piti päästä ajoissa lähtemään.

Paikallaolot ja kehäänmenoja ja jonossa kävelyä kehäänmenoissa. Jonokävelyssä tarjos kivasti seuruuta, tuli mieleen joku keväinen jossa veti hihnassa kuin lenkillä konsanaan. Paikallaistuminen Alman vieressä reunassa, aika oli aika lyhyt, oli hyvin sen mitä näin, kerran nuuskais maata ja multa tuli joku yskä, koska ei se yleensä nuuski. Makuuseen tultiin uudelleen kehään, tais maata aika hyvin. Oon nyt mennyt ilman sen suurempaa tiedostamista suoraan piiloon aina-> tekee paljon paremmin. Makuussa oli pakko kehua paristi kun aidan takana agikentällä oli aika kova meteli. Makuussa oli lelu edessä ja käveltiin yhdessä lelulle, jestas tota malttia..

Treenailtiin itekseen, ilman suunnitelmia :) Samaan aikaan teki Alma ja Nappi, Nappi kävi välillä oikein lähelläkin kun hakivat häiriötä muista, ihan superhyvä päästä treenaamaan tällaisia, ja Hups oli lähinnä keskittynyt omiin juttuihin. Hyvähyvä.

Hyppyä, meinas vähän nykiä, palkkailin istumisia, istuu nyt aika hyvin lennosta, hyppynoutoa, ei osaa vinoja palautuksia, kappas, avuilla osas. Haluaa tuoda maahan tippuvat kapulat sivulle, on aika söpö.

Peilin eessä seuraamisen liikkeelle lähtöjä pää ylhäällä, näitä vois tehdä loputtomasti? Perusasentoja kans, ne on kyllä mennyt eteenpäin ja muuttunut nopeammiksi kun niitä on tehty.

Ruutua ja suoraa luoksetuloa vauhtipalkalla, yks ruutu merkin kautta ja toinen voi-malliin, merkki oli aika reipas. Keskiviikon tehistreeneissä sain ihan hyvän huomion muilta, Hups kyllä juoksee ruutuunkin kovaa, sillä on vaan pitkät jalat ja pitkä laukka, että se nyt vaan näyttää erilaiselta kuin joku erityyliin juokseva koira, vaikka pinkova karvainen schape.

Lauantaina harrasteltiin metsälenkkeilyä, tais tulla tehtyä parit parintunnin lenkkiä.

Sunnuntai 18.11.

Mullei oo kauheen montaa varsinaista treenikaveria, ehkä paras niistä väh..kahdesta on ehdottomasti äiti ;) En kyllä myöskään osaa treenata mitenkään hyvin muiden kanssa, mutta onhan se hyvä jos joku auttaa jos tarttee jotain apua, saati se hyöty että on häiriötä muista, ja hulluna jännittäjänä ehkä tärkeintä että joskus tottuis siihen ajatukseen että "muut kattoo". Tutuista ihmisistä koirat ottaa enempi häiriötä helpommin, joten hyvää treeniä, vaikkakaan mua ne ei sentäs jännitä :)

Vanhan ala-asteen urheilukentällä, käyty aiemmin joitakin kertoja, viimeksi ehkä keväällä. Muutama lenkkeilijä meni ohi. Sara teki "evl:n läpi" tai sinnepäin, ja hups saman kahdessa osassa ehkä vielä enemmän sinne päin.

Hups

Maassa oli hyviä viivoja, tehtiin kehäänmenoja, niin että ei tullut katkosta menon ja aloitus pa:n väliin, näitä vois tehdä ehkä usemmin (!)

Seuruuu oli lyhyt, parit käännökset ja kun oli hyvä ni ei tehty enempää, Hupu kyllä tuntuu välillä tykkäävään kovastikin seuraamisesta. Jäävien asennot, istumisessa apu ja ei taas mennyt suoraan maahan vaan teki seisomista, jumpattiin, pitäs ehkä videoida, liittyy varmaa jotenki jos en kato sitä? Luoksetulon stoppeja ja joku maahanmenokin kiertämällä jotain korkeushyppypatjaa, kierrettävä kohde oli iso ja ei nähnyt läpi, tuli hurja vauhti, ei nyt ihan parhaita mahdollisia stoppeja. Suoralla stoppeja ja koko liikettä takapalkalla. Tää toimii kivasti, paits et nyt aina ekalla kertaa tehtyän stopin jos kutsun luo kääntyy eka takapalkalle ja saman tien sitte muistaa että aiku sanoitki että sivulle. Ruutuun kävin viemässä lelun niin ettei nähnyt. Ruutu vinossa kentällä. Merkki oli aika kiva, eka yrityksellä ei heti pongannut ruutua, tehtiin alusta uusiks ja oottelin merkillä että itte kattos ruudun suuntaan, pongas nopee ja meni hyvin.

Sara treenas

Toka setissä oman piilotus, oli nähnyt ku Sara teki viereiseen metsään oman piilotuksen, karkas autosta etsimään.. Sain jotenkuten sivulle ja vietyä oman piiloon, nyki hulluna ja ku yritin tehdä kääntymisen ni heti ku avasin suuni niin pinkas täysiä etsimään, vahingossa multa karkas suusta "odota" mutta ei välittänyt siitä mitään, hurjaa kyytiä etsimään, löys tosi nopee, ja palautus kans yhtä vauhdilla. Tehtiin toinenki ja siinä malttoi kääntymisen, muuten tosi hyvin taas. Taisin ottaa sivulle ja ja pitikin ihan ok. Ohjatussa olin hurjan ahne kun tein eka oikeen ja teki hyvän merkin ja haki tosi varmasti kivan näköisenä oikeen niin tein vasemmanki perään ja meni ihan yhtä hyvin. Oli vielä keskikapulakin paikoillaan. Ei ollut yhtään epävarman näköinen mistään, ennemmin aika retee. Saiko siitä tunnarista jotain "vitsi ku osaan"-fiiliksiä. Metsku, eka yks nosto, sitten kokonainen, esteenä joku kentänlaita kivien välissä menevä paksu kettinki, oli aika matala siis. Teki aika korrektisti. Kaukoja vaan vähän temputeltiin niin että äiti käveli takana ja lauleskeli, ois halunnut kattoa mitä se tekee ja palkkailin kun katto mua. Loppuun vielä urheilukentän mittainen pupsiluoksetulo.

Saran treenit Hupun settien välissä.

Sara teki myös kehäänmenoja, sujuvampia ku Hupulla, mutta saishan näitä tehdä tolkuttomasti lisää. Seuruussa joku pätkä missä oli vähän kaikkee, käännökset on kyllä parantunut kun niitä on treenattu :) Jäävät suoralla, ei ihmeitä, istuminen on "vähän" lentävää namia odottavan näköinen. Stoppeja kans sitä jättipatjaa kiertämäl, Saralla vauhti nous ehkä luoksetulovauhtia kovemmaks ku ei nähnyt sieltä takaa ja stopit vähän kärsi. Suoralla oli sitte parempia, ja maahanmenee superkivasti kun syöksyy. Ruutu oli semmoinen etten keksi siitä mitään parannettavaa, palkkasin kun seisoi ruudussa ja tehtiin vielä toinen toisesta suunnasta ja se oli yhtä hyvä! Vähän merkki-ruutu-merkki humputtelua niin että seisoin lähetyspaikassa-en tiennyt että osaa.


"Taukona" paikkamakuu. Makas ihan skarppina (juossut just ennen?)

Yksin treenatessa Saran kanssa ei yleensä koskaan tule liikkeissä varsinaisia virheitä, jotain että löytää maasta namin, kaukoissa vähän siirtyy, seuruu vähän leviää, mutta ei "oikeita"(=nollaavia) virheitä liikkeissä. Nyt kuitenkin ohjatussa oli vissiin lukinnut kentälle jääneen Hupsin pinkin pallon, meni merkille hyvin ja käskystä (tai ennen..) sujahti hakemaan sitä palloa... Uusittiin ja taas lähti pallolle, saatiin tosi hyvä ei erikseen suunniteltu siirtely treeni tehtyä, stoppasin ja näytin että oikeelle, oli siis ihan vasemmalla, lähti menemään keskikapulalle, stoppasin uusiks ja sanoin ennakoivasti irti, jätti hyvin ajatuksen keskikapulasta ja uudesta ohjauksesta oikeelle, oli aika pätevä koira! Metsku kettingin yli, hyppäs aikamoisella ilmavaralla... Tunnari oman piilotuksena mettään, ei heti löytänyt, etti aika sitkeesti. Kaukot loppuun, äiti seläntakana autolla. Keskityin käskyihin ja teki kyllä taas yhdet elämänsä kaukot, mitä nyt i-s teki väärin, ku pitäs tehä etupää paikallaan niin teki takapää paikallaan. M-s pysyi kaikki jalat, s-m joku ihan pieni siirtymä, oli siirtynyt viivalta ehkä kaks senttiä, ja sieltä mistä katoin näytti tietty hyviltä.

Yleensä ei kyllä treenata ihan näin montaa eri asiaa kerralla :)

Temppuprojekti: Hups tekee kotona päätöntä mun selänpäälle hyppäämistemppua, joka näyttää frisbee yms. temppukoirien videoilla siistiltä, ja Marian pyrtsi Ronja hyppäs kans hirveen näppärästi. Ei olla ihan vielä siinä kohdassa siisti eikä näppärä. Ekalla treenikerralla sain etutassut selkäni päälle, siin ollaan aika jumissa. Sain rekryttyä Markon jeesaamaan ja sen avulla sain huojuvan Hupun kokonaan selkäni päälle, en ihan vannois että nyt hiffas kerrasta, siellä se kuitenkin seisoi :) Note to self: ei kandee olla ihan ohuin t-paita ja koiran kynnet vois leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti