torstai 29. marraskuuta 2012

29.11. myrskytreenit

Markolla oli aksatreenien veto niin lähdin ojankoon ulkokentälle treenimään. "vähän" tuuli puhals ja lumi pöllys. Eikä tullut ees kylmä. Koirut on aika säänkestäviä, kovemmilla pakkasilla Saralla jäätyy tassut mutta muuten niille on aika sama mikä keli :)

Hupu sai vielä hyvät häiriöt viereisen kentän flyball-treenaajista jotka kutsuivat koiria yhtenään, Hups ei kyllä ees huomannut niitä :) Merkkiä ja ruutua ja merkiltä ruutuun. Merkissä on nyt asenne parantunut huomattavasti, ei se kyllä hullunlailla sinne juokse, mutta reippaasti ja innokkaasti. Ruutuun pääty sivuun ja sieltä korjas ite sisään, näkyvyys oli ehkä aika heikko kyl. kävin näyttää ja meni suoraan. Tehtiin kans joku suoraan lelulle versio. On yllättävän vaikee treenata Hupun kaa suunnittelematta, mutta vaikeus kyllä kannattaa, on ollut ainoostaan hyviä ja parempia treenejä kun ollaan "vaan hömpätty". Oli just syönyt lunta, enkä halunnut että joudutaan siitä puhumaan, niin tehtiin ko-seuruuta nami kädessä, hyvä joskus näinkin. Palkkasin pää ylhäällä liikkeelle lähdön ja sitten tehtiin pitkää pätkää. Hupun seuruu on kyllä niin ihanaa, se tuntuu niin helpolta, eteski autettuna, ehkä joku päivä se tuntuu tolta aina, miljoonan tunnin työn jälkeen. Vähän se ylityöskentelee vasemmalle käännöksissä mutta ei tällä erää kyllä haittaa. Kuhan seuraa ja asenne on hyvä! Kierrettiin vielä tolppaa ja palkkailin kiertämisiä, ja siitä pari ruudun loppuosaa niin että juoksin karkuun, tuli kyllä hurjan kovaa ja valu ohi jo puoliksi istuen, mutta näytti kyllä kivalta :) Ihan jokunen stoppi, yritin nyt kääntyä ja stoppaa samaan aikaan, ekassa Hupu oli jo melkee mun kantapäillä ku käännyin, stoppi oli kyllä hieno, liiras mun ohi. Nyt tein hyvin kun treenasin sen näköistä luoksetuloa ja sen näköistä stoppia kuin mitä haluankin. Ainiin ja nosteli se kapulaakin. Kapula oli yhdessä merkkitreenissä jäänyt sinne sivuun, ja oisin palkannut merkin mun luo, niin ei tullut palkalle vaan piti eka hakea kapula ja sitten lähti tulemaan palkalle ja tiputti kapulan. Onkohan sille tulossa joku kapulafiksaatio.

Saran kanssa tehtiin ensin "haukkumalla ei pääse kentälle treeni", eli käännyn aina pois kun haukkuu ja kun hiljenee niin lähden kohti porttia. Kyllä se taas muisti kun jokunen minuutti siellä kentän ulkopuolella pyörittiin, ei sitten kentän puolella enää haukkunut. Oon nyt päätynyt tosi loogiseen linjaan, merkiltälähtöhaukku on ok, jos se on semmoinen "hau-lähden tästä tosi kovaa". Mun käskemishaukku "tehdään jo jotain" ei oo ok, missään tilanteessa, se keskeyttää aina kaiken tekemisen. Uskon tunnistavani noi kaks eri tilannetta aika hyvin, ja uskon että koirakin pystyy erottamaan ne. Tai jos ei, niin ei tässä nyt mitään loogisuuden huippuja oo ennenkään oltu..

Tehtiin ekana merkkiä ja ruutua, meni kans ekana sivun, olikohan se merkki jotenki tosi vinossa. Hyviä teki, tehtiin kuitenkin sitä paikkaa vähän siitä mistä Sara haluis mennä niin keskemmälle ja taaemmas. Siihen treeniin että käyn näyttämässä paikan ja sitten menee sinne se vastaa tosi hyvin, korjaa aina paikan ja tosi tarkasti, ja siitä toistolla menee sinne uuteen paikkaan. Ruututreenistä siirryttiin nätisti tekemään ohjattua, siinä saatiin hau, mutta se oli ehkä mun vika ku en ollut looginen. Sitten seuruuta, saatiin jopa hyviä juoksutäyskäännöksiä kun keskityin itte. Jossain kohti huomasin että en ollut vielä kertaakaan palkannut koiraa kun oli hanskat kädessä ja ne ois pitänyt ottaa pois namia kaivaakseen. En huomannut siinä juurikaan eroa kun jos ois palkattu tai ei palkattu, oli ehkä skarpimpana alkamassa uutta juttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti