keskiviikko 21. marraskuuta 2012

21.11. tehistreenit

Kyllä muitten suunnittelemat häiriöttreenit on nastat, tulee hyviä juttuja joita ei ois itte muistanut tai ees hoksannut treenata. Treenilistalle voipi laittaa aika monta asiaa lisää :) Kaikenkaikkiaan kun mietin Huputin häiriöherkkyyttä ja miten se ois ehkä vaikka kesällä selviytynyt vastaavasta niin oon kyllä varsin tyytyväinen.

Ensin tehtiin jääviä, liikkeestä maahanmenossa Huputti kiltisti totteli Linnean käskyä mennä maahan, ei kuitenkaan toistamiseen, zetan kävelyissä hiffas homman ja teki oikein pätevän näköisenä seuruuta välittämättä muiden käskyttelyistä. Pysymistreenissä taisi kerran lähteä lelun perään, muuten seisoi aika hyvin kaikilla neljällä tassulla, välillä ehkä etutassut liikkui ja vähän kallistui koko pupsi häiriöistä pois päin. Kerran pallo tuli vähän läheltä ja hipas kylkee ja kesti senki aika hyvin :) Muitten käskyjä oli aika kiltisti kuuntelematta. Toisaalta ilme sais olla vähän erilainen näissä treeneissä kun näytti vähän semmoiselta "oivoi nyt pitää olla tarkkana- ei saa liikkua", kun sais olla enempi "vitsi kun mä yritän niin kovasti". Tosin yrittihän se, sen yrittäminen vaan näyttää vähän erilaiselta kuin semmoistan eri tyyppisten koirien :)

Noutojutut oli niiiin vaikeita. Kapulan hakeminen tavaramerestä, epäilen että oman kapulan kanssa ois ehkä ollut helpompi, nyt en tiedä sekottiko välissä jotenkin tunnariin.. Joutui etsimään kapulaa tosi pitkiä aikoja, enkä ihan tiedä etsikö oikeesti, vai halusko vaan tutkia kaikki tavarat läpi. Toisaalta saattoi olla ettei hahmottanut kapulaa tavaroiden keskeltä, tai luuli tekevänsä tunnaria, vähän sen näköisenä välillä nuuski tavaroita läpi... tosin palautti sitten lelun kun löytyi tarpeeks kiva..sain taskuuni kissanleluhiiren ja pari palloa. Autettiin aika paljon Carita näytti kapulaa ja taisin itekin käydä kerran näyttämässä ja onnistui kyllä lopulta kaikessa. Sekaan ennen noutoa heitetyt pallot oli tosi vaikee, haki pallon. Muiden kutsumisesta palautuksessa selvis ihan ok, katto kyllä.

Paikallaoloissa tehtiin vaikka mitä, Caritan maahan-käskytyksestä Hups tipahteli maahan ihan loputtomasti, lopulta jopa jo ennakoi Caritan käskytystä.. Kun käskyttäjä vaihtui, niin Railan se sitten ignooras kokonaan ja ei totellut, hassu pentu. Näissä kyllä treeninpaikka! Jos nyt muussakin toki. Sivulle oli vähän hanakampi nousemaan, joskin teki taas muitten käskytyksestä muutaman kerran.

Muissa häiriöissä olin aika lähellä ja palkkailin, tuijotti aika hyvin ja jos vilkas jotain niin otti saman tien kontaktin muhun. Olin eka ite vähän epävarma miten teen lonkalle kääntymisen kanssa, kun oon päättänyt aina korjata ne, sitten aattelin eka että en tässä korjaa, mutta eihän se ois johdonmukaista, ja sitten korjasinkin, ja lopussa taas unohdin- voisko olla yhtään selkeempi koiralle.. No mutta häiriöistä selvittiin hyvin, Hurja ja Whimsy leikkivät lähellä ohjaajineen, tekivät luoksetuloa koirien edestä, tekivät luoksetuloja rivistä vierestä ja kaukoja. Erikseen vielä setti jos tekivät agihypyn ja agiputken. Muuten Hupu ei välittänyt mutta putken kahahduksen kääntyi aina kattomaan, se ois varmaan helppo tulvittaa pois, tarttis treeneihin jonkun koiran juoksemaan ympyrää putkesta putkeen :)

Hups pääs sitten Ronjan kanssa häiriköimään paikallaolevia Hurjaa ja Whimsyä, ekana leikittiin, saatiin mennä makaavien koirien välistä ja luoksetulot edestä, kaukot meni kyllä ihan plörinäks, tai siis aluks i-m-i toimi kyllä ok, muut vaihdot teki vähän mitä sattuu, ja mä kans. Hyppy-putki osuudessa näytin kai hypyn jotenki epäselvästi kun ajautu sivuun, haki sieltä kapulan ja teki sitten sen putken kapula suussa :) Söpis.

Loppuun vielä pika-ruudut niin että matkalla oli leluja ja merkkejä. Hups oli selkeesti jo tosi väsynyt ja sitä jännitti vähän ihmiset ruudun takana. Kävin viemässä lelun ruutuun, mutta pongas matkalta toisen lelun jonka halus, näytöllä teki sitten ok.

Kivat ja superhhyödylliset treenit!

Sarkki oli vain mukana Ojangossa, reissusta ansaitsi iltasuihkun, voi ällötys miten mutainen se pieni pätkä hallin pihasta ulkoilureiteille onkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti