tiistai 6. lokakuuta 2015

Uusia sääntöjä kokeilemassa

Lauantaina käytiin oman seuran kokeessa ekaa kertaa kisalemassa uusilla säännöillä. Vanha ystäväni kisajännitys oli palannut heti kun aksakisoja ei oo ollut useempia kuussa, pöh ja pah.

Tuomarina oli superkiltti-muttei kuitenkaan ihan kymppiautomaatti Ilkka Sten, nollasikin kyllä liikkeitä jne. EVL:ssä oli 7 koiraa ja Hups vuorossa tokana. Liikkeistä ensin paikkikset ja sitten yksilöliikkeet kahdessa osassa.

Kokonaisuutena oon ihan hurjan tyytyväinen, Ulpu oli reipas ja iloinen koko kokeen. Treenattavat asiat on lähinnä liikkeissä :) Ja toki aloitusperusasennot oli taas huonompia ku en oo niitä nyt niiiin paljon palkkaillut kun sillon ku olivat parempia. Plus ite vähän lähdin läpsyttelemään jalkaa kun Ulpu tuntui tulevan hitaasti sivulle. Kehuihin reagointi ja siirtymät puolestaan olivat oikein kivoja, myös kehästä poismenot olivat nyt parempia kuin aiemmin, tarjosi loikkivaa mukana kulkemista suurimmaks osaks, eli juuri sitä mitä on haettu.

Paikallaolot - 10 & 10 - istuessa katseli kaihoisasti hallin suuntaan agikisoihin ;) Kerran myös pitempään taakseen, joku varmaan tuli aksakentälle, tassut toki pysyi ja ihan levollinen kokonaisuus. Maahan saisi olla nopeampi kuten myös luoksari perusasentoineen. Seisominen koiran eessä minuutin oli jännää ku seisoin polvivammajalka kuopassa tosi huonosti ja mietin että jaksanko olla siinä asennossa minuuttia.

Kaukot - 8 - nenä meni maahan sivulta maahan, murh. m-i inasen vajaa ja ei tarpeeks ylös, i-s semiok, ei ny loikannut niinku pitäs mut tätä ei oo pal työstetty, s-m hieman eteen, ollut vähällä treenillä, kokeen hienoin hetki oli kyl m-s, ulpu hyppäytti etutassut ekaa kertaa kokeessa!! juuri niinkuin on harjoiteltu! oisin halunnut juosta luokse kehumaan. ulpukin ois varmaan halunnut palkan kun s-i oli vähän outo, tavallaa melkee peruutti niiku pitäs mut ei kuitenkaan ja käänty vähä vinoo ja etutassu jäi ilmaan. Ennakoi vielä loppupan sillee puolikkaaseen asentoon. höps

Luoksari - 8- stoppi valu niiku aina, sit läks kiertää merkkiä ulkopuolelta samoin ku talvella nollakoiraillessa, näitä pitää treenata! kiersi maahanmennessä merkin sivusta toiselta puolelta. loppupätkä aika hidas

zeta - 9 - pe treenatessa lähti zetan liikkeellelähdöstä merkille ja vähän samanlaiset aikeet tais olla nytkin. (mitä on treenailtu ja mitä ei!) s aika kiva ku tipahti pompusta, i hidas. pysymiset ok, m nuuski seläntakana. seuruu vähä epätasaista mutta kiva asenne kuiteski.

kiertonouto - 10 - teki aika kivasti

---

ruutu - 10 - hieman epävarmasti eteen mutta laukkaa kuiteski ja päätyi ympyrään :) ruutu aika jees, ei mennyt ees takaa yli. nenu pysyi ylhäällä kun hallissa just mielenkiintoset kuulutukset.

tunnari - 7 - odottelussa haisteli ilmasta jotain hajua ihan kenollaan. kivasti kapuloille, ei heti löytänyt omaa, lähti vähä kiireellä ja oma tippu, korjas kivasti mutta sivulla ei heti osannut istua ja pureskeli sitten siinä seistessään kapulaa.

seuraaminen - 7 - kaikennäköstä :D paranistkohan tää liike treenaamalla? toki mukana oli kivaakin pätkää. erityisen hauska kun peruutuksessa lähti ite vähän edes yrittämään korjata kun se vaan jatkui.

ohjattu - 10 - kivaa, merkillemeno vauhti on parantunut :)

Tässä vielä video kokeesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti