torstai 1. elokuuta 2013

Uupun kaa näyttäytymässä

Hupsin kanssa tosiaan tehiksen näytössä, pidin reteesti monta päivää lomaa ennen näyttöä, ei ehkä tuntunut niin hyvältä kuin se edellinen yhden päivän vapaa ennen kisaharkkaa, toki ei muuten ollut ihan optimaaliset suoritusolosuhteet.

Olin arviointiporukassa mukana ja Hups sai olla viimeisenä suorittajana niin ei mennyt ihan eestaas juoksemiseks. Kun on kirjoitellut tarkkana pari tuntia kommentteja niin on muuten aivojen vaikea lopettaa niiden tuottamista kun pitäis vaan keskittyä omaan suoritukseen..

Ulpu tuli kentälle vasta just ennen paikallaoloja. Ympärillä oli aika paljon kaikkee, toisella kentällä häiriötreenit ja seinässä haukkuvaa koiraa ja viereisellä kentällä yksinäinen agintekijä, päädyssä sitten kovaääniset agitreenit. Onhan näitä toki treenattu useinkin Ojangossa. Pitäs kuiteski näköjään treenata lisää.

Paikallaoloissa tehtiin evl-koirien kanssa istuminen. Kehään ihan ok, piti kontaktin ok, videolta katottuna istui koko aika samoilla sijoilla tassut ei liikkuneet, mutta haisteli kahdesti maata ja pää pyöri. Ehkä oma moka, ei jätetty palloa piiloon kun aattelin että ois epäreilua joutua hakemaan se piilon takana seinässä yhteen menoon haukkuvan koiran edestä, tietty olihan se myös epäreilua tehdä toisin ku aina muullon. Palatessa ok, kattelin taivaisiin, sivulla odotteli kivasti, loikki kehuista ja yhdessä kehästä ulos.
Treenaa: paikallaistuminen ei ole maisemienkatselutouri.

Yksilöliikkeinä oli seuraaminen, ruutu, hyppynouto ja kaukot niin että kahden liikkeen jälkeen sai palkata. Sen lisäksi että arvioijat näki koirakoista enemmän niin olipas myös hyvä treeni kisamaisuudesta.

Kehään silleen paremmin kuin huonoimmillaan ei kuitenkaan vielä niiku haluttas.
Seuraamisessa superiso plussa, eka liikkeellelähtö oli periaatteessa melkein kontaktia pitäen (!!). Silloin kun se on hyvää niin tykkään tosi paljon ja on ihan tosi hyvää. Miinusta sitten ku ajoittain tippuu kontakti, jonkun kerran jäi ihan oudosti, muuten piti paikkansa myös kontaktia tiputellessa. Jotku käännökset levis, yks oikeelle käännös kävelin jotenki ihan kauheesti ja rupes naurattaa ku en vaan osaa ja Hupu levis varmaa viis metriä sivuun.. Pakkia ei vielä osata, askeleet oikeelle parantu inasen. Kols joutu kauheesti asettelee takapuoltaan, mutta kiva että suoristi pa:n. Jos nyt kokonaisuutena mietitään ni pitäs varmaan olla tyytyväinen, asenne oli aika reipas ja onhan se eteenpäin mennyt. Ainiin, jos on päättänyt jäädyttää vasemman kätensä ettei koira ny siitä ota painetta että se heiluu silmille niin voishan sitä oikeeta heilutella kans vähän hillitymmin ;) Kehuista yritti napsasta, se ny ei mikään ylläri, se oli että olin jossain kohti seuruuta tuntevinani että mua nappastiin reidestä :D
Treenaa: mitä nyt on treenattukin, on mennyt eteenpäin!, takapään käyttö vasureissa, oikeelle käännösten kävelyt, pakki, liikkurihäiriöitä? pitkiä suoria kohti yleisöä tempoa vaihdellen.

Seuruun jälkeen olin menossa tekemään hyppynoutoa, vähä jännitti vissii ku liikejärkkäki unohtu..

Ruutu, kauhee värkkäys merkille lähtöpaikkaan, kysyin että missä ruuruu ja ei osannut enää istua. Onneks arvioijat kirjotteli kommentteja pitkään ni kerettiin ottaa ihan rauhassa uus lähestyminen. Ruutuun aika kivasti, saishan se kovempaa mennä, mutta jos koira on järkevä niin ei kai sitä vaan saa juoksemaan reikäpäisenä? Stoppi ei näkynyt videolta, harmi, oisin halunnut nähä millainen oli, maahan ok, onhan se hidas mutta ei oo treenattukaan. Ei haistellut kohti kävelyssä!! Jei! Kattelin taas taivaisiin ja hymyilin.Sivulle tuntu lähtevän jotenki muka kovaa, en tiedä miten sain mielikuvan että on tulossa oikeelle puolelle ja taisin jotain nykiä, tuli aika kivasti sivulle videolta katottuna :)
Treenaa: aloitukset

Välissä vähän leikkiä, lelusta irrotus nami nenään. Viikon päästä on Vapun koulutus jonka jälkeen mulla on varmaan plän miten nää treenataan kuntoon ja sitten treenataan ahkerasti vihdoinkin sekin osio kuntoon.

Palkkasin vielä namilla kun oli väli niin aloituspaikkaan mennessä, olimpas älykäs, aloitus perusasenton palkkailu ku ois meillä joku priority1. Hyppynoutoon sanoin odota mutta Ulpu silti varasti liikkurin käskystä, Hupsis! Eipä ookkaan hetkeen tehnyt. Noh, se on ennenki treenattu kuntoon niin treenataan taas. Itte hyppy ja nouto oli ihan kivat, videolta katoin että taidan tykätä siitä miten menee kapulalle & nostaa sen. Ja ei välittänyt reunalla seisovista arvioijista, olin aatellut että välittää ja piti heittää superpitkälle että menis niitten ohi kovaa niin ettei huomais mutta unohdin. Hyvin klaaras häiriöihmiset siis. Sivulle vois olla inasen nopeempi ja jossain kohti siinä vähän pyöräytti kapulaa mutta kapula olikin aika ällö pureskeltu :)
Treenaa: pysyminen, pito myös ällöillä ja kokonaisuustreeneissä, sivulletulot aina ja ikuisesti

Kaukojen aloituksesta vapautin kerran kun odoteltiin ja sitten uusiks. Tais haistaa maata jätössä/poiskävelyn alussa. Vaihdot silleen semi ok, oli jotenki tosi jähmeä eikä tehnyt yhtään niin reippaasti kuin yleensä - saattoi johtua siitä että katsoi koko kaukojen ajan telkkaria kun nenän eessä meni agikentällä joku koirakko ja se oli ilmeisen mielenkiintoista! Nauratti vähän ku sanoin markolle että häiriötreeneistä on selkeesti ollut apua, osaa suorittaa vaihdot niin ettei kato mua ollenkaan.. Yhteen vaihtoon tartti jopa tuplakäskyn, ho! Tekniikkavirheet s-m ja s-i, mut ne nyt olikin odotettavissa kun ei vielä osata. Eka m-i ois myös saanut olla parempi.
Treenaa: nenän eessä olevat häiriöt, nyt loppuvuoden projektiks ne s-m ja s-i

Noinniiku kokonaisuutena, olenhan mä nyt ku on mietitty ni ihan tosi tyytyväinen edistykseen, jos vertaa vuoden takaiseen niin on me menty ihan oikeeseen suuntaan. Joku kaunis päivä Hupusta tulee vielä hyvä, tai ainakin meillä on kivaa sitä odotellessa<3

Kaikista huonointa oli: liikkeiden välit ja aloitukset, niihin pitää nyt panostaa. Ja tietty ohjaajan käytös, mä värkkäsin ja sähläsin etenki odotteluissa siihen tahtiin että hohhoijakkaa :)
Kaikista parasta oli: Hupu<3

Tässä vielä video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti