maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ohops, kiirettä taas pitänyt kun jäänyt päivittelyt. viimiset pari viikkoa on töissäkin taas riittänyt hommaa ihan kiitettävästi...työkaveri jäi just opintovapaalle, voisko jäädä tokovapaalle?

Keskiviikkona oli tehiksessä Heidin valmennus. Luimuhupu oli kadonnut, tosin nyt se mm. säikähti kun kentälle käveli mies yllättäen sen selän takaa ja ei suinkaan luikkinut karkuun vaan yritti hurjana ajaa miehen pois.. Sara tai Selma ois reagoinut just noin jos joku yhtäkkiä siirtää aitaa selän takana ja kävelee sieltä kentälle, mutta en ihan osannut odottaa tommosta räkytystä ihmiselle Hupulta, mitkä lie hormonit heittelee. Hyvä että sattui valvovien silmien alla niin sain hyviä neuvoja miten toimia kun koiraa joutuu komentamaan.. Itseriittoinen Huputti teki sitten asenteeltaan tosi kivaa seuraamista.. Piti myös näyttää Heidille merkki kun se on nyt niin paljon parempi kun on noudatettu neuvoja, sitten vaan samaa kaikkeen muuhunkin. Koiria oli pois ja tehtiin kaks kierrosta, toisella sitten kaukoja. Saatiin, tai siis mä, ei tietty koira :) huutia kun treenataan epämääräsesti sähläten vähän mitä sattuu, (saatan olla kuullut tästä joskus ennenkin) ja nyt pitää laittaa kaukotreenit järkeenkäyviksi. Ollaan nyt sitten kiltisti toteutettu niitä tulevia "kisakaukoja" (ja välillä ihan vähän muitakin versioita). Kai ne sieltä tulee. Sähläyksen seasta Heidi kuulemma onnistui näkemään hyvät versiot kaikista vaihdoista takapää paikallaan, joten sillä nyt mennään niinkun olin vähän suunnittelutkin.

Perjantaina kouluttajien vaparilla Sara teki eka "evl:n läpi". Muistin vähän väärin mun palkkauskohdat ja vaan yks oli sitten sama kuin lapulla. Ja liikejärkkäkin eri. Ööh. Taas liian vähän tekemistä & juoksutusta alla, mutta mulle hyvää treeniä joutua tekemään näitä. Ekaks olin tehnyt tunnarin valmiiks kentälle, epäilin että vaikee päätyä ees kasalle, päätyi ja haisteli, en tiedä toiko minkä mutta kiittelin normaalisti :) Sitten loppujärkkää en muistakaan. Ruutuun oli vaikea lähteä kun kentällä muita, sain kuitenkin sinne. Seuruussa ääntä ja epätarkkuutta, zetasta en muista, oisko tehnyt ekan istumisen seisomisena. Luoksetulossa palkkasin jätön, teki sitten sen jälkeen ok stopit (siis suoritti ja pysähty!) Ohjattu oli haukulla mutta ihan ok kun lähti reippaasti kapulalle, tehtiin vielä vaikea toinenki puoli paikallaolevien koirien & ihmisten edestä. Kaukoissa tais haukahtaa, metskussa pysähdys esteen takana. Lopussa tehtiin vielä tunnaria, halusin kokeilla mitä tekee jos oma piilossa sivummassa, no ei uskonut että ei oo muiden joukossa, haisteli kaikki läpi ja toi jonkun, toisti samaa varmaan viisi kertaa kunnes lopulta etsi sitten oman.

Hups hömppäs ja oli lähinnä kiva, tuli jossain treenin keskellä taas joku yks äänireagointi kun toinen koira kiljas ja meni hämilleen siitä ja heti perään metallikapula kolahti maahan lähellä.. en saanut taas leikkimään, oli hetken parkissa ja siitä namitemputellen sitten taas selvittiin. Aloitettiin perusasennon tarjoomisilla ja ne sujui tosi kivasti. Hypyn hakemista vinosta, eka teki vissii vahingossa oikein, sitte ois vaan halunnut kiertää seisomaan hypyn taakse.

Merkkiä ja ruutua, ruudussa lelu, teki vissiin mielestään hyvän merkin ja karkas lelulle. Merkille lähetystä odoteltiin pitkään kun ihan vieressä oli koira. Toistolla tyhjään, ruudun takana koira tekemässä seuraamista, meni silti tosi reippaasti, Sara ois kyllä ehkä jäänyt puoliväliin.

Metskun nostoja ja kaukoja kans sekä niitä ikuisia seuruun liikkeellelähtöjä kans aineski.

Viikonloppuna Heinolassa, tuli törkee pakkanen yllärinä joten eipä juuri reenattu, Sarkilta aukes tassunpohjaki :( Hups teki lenkillä koulun pihassa vähän seuruuta, perusasentoja, kaukoja ja luoksetulon stoppeja.

Eilen meni taas duunissa aikaa mutta tehtiin lenkillä Hups Sempan kanssa vierekkäin kaukoja, ottipa häiriötä.. Saran kaukohäiriönä tassupotilaslenkillä oli seläntakaa ohi menevät ihmiset ja kiljuva Jay, Sarkkia ei häirinnyt :) Hups teki vielä pikkusetin pihassa. Takana skrabas joku setä auton lasia, Hups joskus aamusin lenkille lähtiessä luimistelee samaa ääntä, nyt ei välittänyt. Tehtiin yhdistettynä treeninä kiertämistä, stoppeja, peruuttamista, kaukoja ja noudon palautuksia. Kaiken teki superhyvällä asenteella ja ongelmat oli ihan tiessään. Kaukoissa nous reippaasti, ja kaukanakin teki oikein (tosin liiootteli peruuttamista), noudon palautuksessa ei purrut ja jopa vähän heitti takapuolta sivulle tullessa, stopit oli hyviä. Ja mä vasta hyvä olinkin, meinasin lopettaa heti ku meni superhyvin, mutta olin tosi rohkee ja tehtiin vielä lisää hyviä toistoja! Oli kyllä vaikeeta, uskallus palkittiin kun ei ne toistot mennyt yhtään huonommin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti