maanantai 21. tammikuuta 2013

16.1. tehistreeneissä opin aika paljon hupusta, ja siitä kuinka pitää muistaa mennä treeneissä eteenpäin sitä mukaa kun koira oppii. mä tunnun kovasti pelkäävän epäonnistumisia myös treeneissä, ja oli aika valaisevaa huomata että kun hups tekee vinon huonon merkin ja on jo menossa ruutuun omasta mielestään niin tavallisesti menisin heti yhden mokan jälkeen auttamaan ja näyttämään. no nyt sitten en saanutkaan tehdä sitä, vaan tehtiin se merkki joitakin kertoja uudestaan kunnes teki hyvin. olisin luullut että hups ahdistuu ja lakkaa yrittämästä, mutta mitä vielä, sen ilme muuttui, sen vauhti kasvoi, ja lopulta se teki ihan just niin hyvin kuin osaskin. Sitä sen olkkari/lenkki-asennetta vilahti ihan treeneissäkin, iso kiitos vaan Heidille :)

torstaina tais olla vapaapäivä

Perjantaina kouluttajien vuorolla, nyt oli kaks kenttää ja enempi porukkaa. Oltiin vaan puol tuntia kun kiire illanviettoon. Sara teki ekana, uskalsi hyvin lähteä merkiltä ruutuun yms. Toisaalta taian olla sadasti sanonut että mitä enempi häiröitä sen helpompaa sillä on, tyhjät hiljaset aukeet on vaikeita. Seuruussa otti kyllä aika paljon häiriötä markosta ja selmasta ja katteli muitakin tuttuja. Luoksetulon stopit on edelleen hukassa. Hups oli tosi kiva siellä koirien seassa, toki sen kanssa pitää katella mitä ympärillä tapahtuu. Merkillä oli nyt suora jo tokalla kerralla :) Ruudussa oli suorastaan hauska ku stoppas ruutuun ja sinkas sen jälkeen hakemaan ruudun takana olleen ohjatun kapulan.

Launtaina jälleen vapaa kun olin kaverin kanssa shoppailemassa :)

Sunnuntaina sitten ohjelmaa yllinkyllin. Aamulla harkkakoirakkona liikkureille. Sen jälkeen Hupsin kanssa näyttökoirakkona meidän koulutuspäivässä ja koulutuksen jälkeen vielä lyhyesti treenailemassa. Harkkailusta, Saran seuruu oli yllättävän ok, onhan siellä kauneusvirheitä, mutta kontakti pysyi tosi hyvin ja ei edistänyt ihanniinpaljon kuin nyt yleensä. Ohjattu ihan onneton, ei uskaltanut lähteä aukealle, vitsit kun nää talven rajoitetut treenimahdollisuudet rupee taas näkymään, aargh. Tunnarissa nosti reunimmaista, etsi sit oman, syynkin keksin, kun marko liikkuroi ja oli pitänyt vieraat kädessä, yleensä ei oo tehty näin. Toi silti oman, hyvä hyvä. Ruudulla huono merkki ja ruutuun ei uskaltanut ilman näyttöä, näytön jälkeen banaanilla. Seuraamaan tullessa jäi syömään namia maasta, suutuin, "säikähti" mua kun tömistelin luo. Haistelut on kyllä oikeesti vähentynyt tän linjan oton jälkeen, että taidan jatkossakin "säikytellä" koiraa.. Hups oli aika hervoton, ei osannut oikein mitään, zeta oli ihan siisti, autoin istumisen. Tunnari tuli kokeiltua kokonaisena, toi reunimmaisen, ei maltti kestä odotuksen kanssa alkaa haistelemaan. Olin vaan tyytyväinen ja en laittanut etsimään uusiks. Ohjattus pysäytys ja uus käsky, korjas, Hupukaan ei tainnut löytää ekalla ruutuun ja kun löys niin banaanilla. Ei pystytty tekee yhtään markon liikkuroinnilla, mun pää räjähtää kun ottaa markosta häiriöö, ja se ei ehkä auta siihen että ottais vähempi häiriöö. Kaukoissa ei noussut ylös kun mua hermostutti (-> ei noussut sitten näyttökoirakkonaan, johtuko siitä kun olin ollut hermostunut?) Seuruu oli sikahuonoa. Ainiin, Saran zeta, tekee kaikki asennot seisomisina, voi huoh. Siltä on kyl kadonnut ihan kaikki joskus ollut osaaminen.

Näyttökoirakkona oli just kivaa, sopivan jännää, muttei kuitenkaan ihan koe! Ihmiset tuijotti ja mua ahdisti :) Tehtiin siis avoin luokka läpi, tai yritettiin. Seuruu ja jäävät tuntu ihan kivoilta, ja myös kehut niiden jälkeen, niistä oli ehkä semmoinen olo "nää me osataan". Jonkulainen stoppi, parempi kuin silloin kokeessa sentäs. Noudossa sitten sivulletullessa pureskeli ja ei meinannut istua, aargh. Sen jälkeen kaukot niin ei sitten noussut ylös, mulla ei ollut mitään backupplania ja meinas tulla iso ahdistus, jätettiin sit tekemättä kun en oikein tiennyt mitä ois tehnyt. Pitää treenata kaukot ison aukion reunassa niin että koira on selkä kohti nurkkaa ja edessä tapahtumia ja ääniä. Jäi ehkä kii niihin? Tai sit ahdistui aiemmin? Hyppy ok.

Hups teki siten noudon palautuksia kiertämällä, joku 9 palkka lennosta ja 1 sivulle niin tuli tosi hyvin! Kun oli tehty kivoja juttuja niin sitte kaukojen ylösnousuja reunassa niin että näki kentällä olevat kaikki muut, olipahan vaikeeta, saatiin kuitenkin taas pelittämään. Näitä pitää treenata paljon. Niin ja sit ku rupes nousemaan niin väitti ettei osaa enää m-i kun on nyt tehty paljon m-s.. Sara teki stoppeja ja seuruuta ihan vähän ja sitten niitä jääviä, tai yritettiin, pakkasin paristi istumisen niin sitten teki kaikki istumisena, ja maahan ei mennyt niin millään. Noh, jääviä on kiva vahvistella, ihan hyvä muistutus että unohtunut se taas hetkeksi :)

Halliaamun jälkeen nouskin illalla kuume, olipas hurjaa kun oon tosi harvoin kipeenä niin palella niin ettei mitkään vilttivuoret auttaneet. Tänään kotona ja vointi nyt iltapäivällä sen verta parempi että temputeltu vatia ja kaukojumppaa.

edit. illalla oli ei ollut sitteen enää juurikaan kipeä ja käytiin lähiparkkiksilla treenimässä. Hupu teki seuruuta ja luoksetulon stoppeja ja luoksetuloja, kiva draivi ulkona tehdessä myös parkkiksella jolla se ei oo koskaan treenannut, eikä ehkä mennäkään jatkossa, muuten hyvä parkkis mutta lievästä alamäessä ja sinne tuli auto aika yllättäen kun alareunasta ei nää tielle josta sinne käännytään. Jatkettiin stoppitreenejä vielä kotipihassa ja samalla kapulan kanssa sivulletuloja, heitti vähän takapuolta jopa, eli ehkä sekin on mahdollista muuttaa joskus vaikka onkin takana jo puolentoistavuoden pitkä historia toisella tapaa tekemisestä :) Sara teki seuruuta ja jääviä ja stoppeja. Seuruu oli ihan kivaa, jäävissä ei eka mokaillut, tein jonkun neljä palkatta ja sitten tuli jo taas virheitä. Stopit parempia ku hallissa, ei silti nyt oikeen vaan toimi. Mutta meni maahan vaikka sitä ennen teki ok stopin jota ei palkattu, jei, näitä on saatu ees vähän treenatuks ja se näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti