perjantai 7. joulukuuta 2012

vapaalla 7.12.

Alkuviikkona treenivapaata, keskiviikkona tehisteenit, eilen agikisoissa treenailemassa ja tänään kävin aamusta hallilla vapaapäivän kunniaksi.

5.12. tehistreeneissä olin ihanasti pihalla kun en tiennyt mikä aihe meillä oli, tämmöiset sitten aina näkyy koko treenien ajan mussa, ja sitä kautta koirassa. Oli jotku huonoimmat treenit aikoihin, enkä osannut yhtään hyödyntää sitä että Hups ois saanut palkkaa siitä että mulla ei oo oikein langat käsissä. Omalla vuorolla kokeiltiin tunnaria hallissa, joo ei osannut. En oikeen mitenkään päin saanut Hupua rentoutumaan, ja mähän meen siitä enempi vielä semmoseen "eionnistubyyääh"-tilaan, ja sitten Hupu ny aineskaan ei rentoudu.. Vaikkei suunnitella treenejä ennen joulua niin tämmöisten varalle pitäs olla suunnitelma!

6.12. hauskaa kun agikisoissa oli valokuvaaja, tytöt pääs kaikki kuvattavaks :) Hupu istui hienosti jakkaralla, Sara yritti laitaa siihen etutassuja, takatassuja, seistä, hyppiä yli jne. Saran kanssa tehtiin vähän seuruuta ja lähinnä keskusteltiin että pidetäänkö se suu kii. Poisajamisesta se hiljenee, mutta kun en sitä uskalla ihan väentungoksessa tehdä. Ärsyttävää. Jos jotai positiivista, niin onhan sillä ainakin toi tokomotivaatio kunnossa, ylikunnossa.. Hupsin kanssa vähän jotai seuraamista ja kaukoja ja luoksetuloa. Kaipaisin ehkä tämmösiinki itelleni suunnitelman, niin voisin olla koiran silmissä varma. Kun meen ite reippaasti ja varmana enkä nää ihmisiä ja muita niin Hups on ihan ku oltas kahdelleen eikä välitä mistään ympärillä mitään, kun mä rupesin kattelee että "eihän nyt kävellä jotain päin" niin Hups menee kans semmoseks varovaisemmaks ja asenne ei oo enää niin hyvä. Voi näitä pikkupeilejä. Hups tuntuu tällä hetkellä reagoivaan kaikkeen mussa tosi herkästi, Saralla nykysin se sen oma halu tehdä ylittää melkein kaiken muun paitsi mun koejännityksen. No enivei, saatiin parit hyvät lyhyet setit tehtyä, ja sitten hengailtiin kentän laidalla. Hupulla on temppu jolla se tuntuu rentoutuvan missä vaan, kyljen kautta ympärikiepsahtaminen.

7.12. Peilikenttä just sopivasti vapautunut, olin eka miettinyt että varmaan halli täpötäynnä että jos meen vaikka kuudeks jo, mutta en sit jaksanut :) Treenattiin oikein ajan kanssa. Hups teki kaks settiä taas niin että Sara teki välissä. Hupu teki seuruun liikkeellelähtöjä, on kyllä ruvennut hiffaamaan nää. Piti tehdä juosten käännöksiä peilin eessä mutta unohdin. Ja kahden siivekkeen kiertoa ja siitä pari sivlletuloa ja stoppia yms. Mietin Hupun kaavaa tehdä asioita. Kiertämästä sivulle 1. kerran, tulee tosi hitaasti ja miettien, kehun palkaksi, ja lähetän uudestaan kiertämään ja taas sivulle 2. kerran -> tulee reippaasti ja hyvällä asenteella. Todennäköisesti se kaipaa tosi paljon varmuutta, ja nopeutuu aina vasta sitten kun ei joudu niin kovin miettimään. Mutta toi kaava tuntuu toistuvan miltei kaikessa Hupun kanssa, se on varmaan ihan hyvä tiedostaaa. Ei saatu kyllä yhtään hyviä stoppeja, pitäs päästä jonneki hiekkakuopalle tekemään, tai ehkä lumessa? Eka setissa ei tehty pal muuta kun tuli niin paljon juoksemista kiertämisessä. Tehtiin myöhemmin ruutua niin että merkin sijalla oli siiveke jota kierrettiin ja stoppasin ja siitä ruutuun. Teki hyvän stopin ku halus ruutuun, ja merkki ei kulunut, ja ei ennakoinut ruutua kun kiertämiset palkattas luokse. Tuntu aika kivalta treeniltä ja Hupu tykkäs. Tehtiin sitten niin että lelu jäi ruutuun ja mentiin tekemään avohyppy (sikanopee istuminen, jei!) vähän seuruuta ja maahanmenoja, hitto, on nyt oppinut että maahanmenossa on aina mun katseapua, aargh. ja vielä kaukoja ja sitten tehtiin ruutu palkalle. Tosi hyvä pätkä! Ja vaikka keksin tekemiset lennosta, ei tullut semmosta ööh.hetkeä, ja Hupu oli koko aika tosi hyvä ja reipas. Ohjatusta tehtiin ekana merkkiä, taas toistu se eka hidas, kun kehutaan siitä, toka tosi hyvä, eli tietää tekevänsä oikeaa asiaa. Molemmat suunnat niin että kävelin näyttämään kapulan kun odotti merkillä, vasen sivulle, ja oikee palkka lennosta, katto tuomaan lähtiessä keskikapulaa ja onnistuin palkkaamaan aika hyvin hetkellä jolla käänsi katseen pois keskikapulasta ja lähti kovempaa tuomaan. Lainasin vielä seuran kapuloita ja tehtiin parilla erilaisella nostot. Hupu teki lyhyet paikallaolot, istumisen katoin peilistä ja palkkasin lennosta jo jätön.

Saran kanssa päästiin ihan eka yrityksellä hiljaa halliin, tietty ku olin asennoitunut että nyt meillä on aikaa käyttää siihen. Seuruuta, edisti ihan törkeesti. Stoppeja kahden siivekkeen kierroilla, ei tehnyt yhtään hyvää, enkä mä tiennyt mistä palkata, ääh. Olin päättänyt tehdä ruutua alustalle, mutta unohdin sen ja tehtiin näyttönä. Joku metsku ja tunnari tehtiin, tunnarin teki superhyvin, oma siirty ku vähä törmäs kapuloihin ni kii toiseen kapulaan ja sai sen siististi siitä irti :) Loppuun paikallaolot, lyhyt istuminen, palkkasin yllärinä jätön, ja pidempi makuu. Teki hiljaa ja muutenki eri hyvin mitä näin. Hitto mun on varmaan pakko seuraavassa kokeessa tehdä sille joku iiiiso pitkä juoksutustreeni paikallaolojen alle, ihan oman mielenrauhan vuoksi, ois pal kivempaa kuvitella menevänsä sen kanssa kokeisiin jos vois asennoitua niin että paikallaolot ei oo ahdistus.

Oon kuvitellut että Hupu osaa hallissa istua hiljaa nätisti tolpassa kiinni mut eipä osannut kun Sara treenas, otti vähän kierroksia etenki ku kehuttiin ja noudettiin.

ainiin, kotona molemmat on puuhastellut kapulan pitoa, sarakin oppi pitämään vähän vastaan kun viitsin yrittää opettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti