keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Toko SM 2015

Kun ulpun kanssa tuli keväällä ahnehdittua se TK4 kahden viikon koerupeamalla (-eikä koira mennyt siitä edes pilalle!) niin pitihän sitä tietenkin yrittää SM:n, olin melko varma että menee keskiarvojen laskentaan jolloin meidän keskiarvolla ei pääse, pisteet kun ei päätä huimannut, löysemmillä tuomareilla kun molemmilla kerroilla nollattiin yksi liike. Yritin saada vielä koepaikkaa jossa nostaa keskiarvoa mutta tiukassahan ne oli, ja piti agikisoissakin käydä, päätin sitten että mennään jos mahdutaan muttei stressata jos ei mahduttaskaan. Oli aika iloinen yllätys kun mukaan pääsikin ilman keskiarvojen laskentaa ja me mahduttiin mukaan.

Mun ainoa tavoite kisoille oli nauttia siitä että on päästy tuonne asti, ja se onnistuikin aika hyvin, jos ei seuruu-kehää lasketa mukaan.

Ennen koetta olin pääsääntöisesti jatkanut samaa fiilistellen treenitahtia kuin koko kevään, värkkäilty lähinnä kahdelleen jotain, leikitty, tehty pikkujuttuja lenkkien ohessa jne.

Sarkin kanssa paikallaoloja lenkin varrella

Kisojen lähestyessä tuli kuitenkin tehtyä vähän enemmän, ja tietenkin kun treenaa enemmän niin asiat sujuu vähän huonommin ;) ruutu levis ja kaukot levis. Kaukoissa olin talveen mittaan tehnyt lähinnä s-i ja s-m vaihtoihin uutta tekniikkaa läheltä, ja kas m-s olikin hävinnyt melkein kokonaan, sitä sitten piti työstää.. mutta keksin aivan loistavan hyviä ideoita miten sitä nyt jatketaan, ei vaan ihan ehtinyt näihin kisoihin. Ruudussa oon treenannut vauhtia asennetta ja rohkeutta ja sitä että Hupu juoksis suoraan läpi ja sen ruutu ois tosi makee. Noh, unohtunut siinä sivussa pitää stoppi-käskyyn reagoimista vahvana ja tästä seuras että treeneissä meni ihan joka kerta takanauhasta yli. (ja korjauksetkin oli vähän päässeet unohtumaan) No, onnistuin vaihtamaan sen kuitenkin etunauhalla pysähtymis-ongelmaan :) (joka valitettavasti ei oo kauheen makeen näköstä, takaa yli näyttäs pal hienommalta :D ) Kuitenkin, treenatessa meillä oli ihan todella kivaa yhdessä ja fiilis oli mukava. Ja se jos mikä on tärkeää, tärkeintä.

Mutta itse kisoihin, mentiin Tampereelle jo perjantaina iltasella, schapet jäi hoitoon, kyllä oli helppoa ja mukavaa hotellilomailla kahden rauhallisen koiran kera. Ei treenailtu mitään enää perjantaina Ulpun kanssa.

hotelli-Hupu

Mun kisajännitys on ihan vain varjo entisestään, mites ihmeessä tässä näin on päässyt käymään, aamupalakin maistui :) Aamulla koirien tarkastus ja sitten Ulpu odottelemaan omaa vuoroa joka oli vasta useamman tunnin kuluttua, lounastaukokin tuli väliin. Paristi käveltiin muttei tehty ihmeempiä. Mun piti lepäillä ennen omaa vuoroa, mutta tuli sitten kuitenkin seuratuksi tiiviisti kehiä koko aika. Tässä ois pakko itte parantaa jos joskus vastaavasti oma suoritusvuoro suht myöhään, pitäis olla skarpimpana omalla vuorolla eikä auringon jo nuuduttama.

Lopulta tuli meidän vuoro, otin ennen omaa vuoroa muutaman perusasentoon tulon, Ulpu ei ehkä ihan ollut maailman reippaimpana tai tajunnut ylipäätään että oltiin tekemässä tokoa, mutta kehäänkutsurutiinista oli ihan samanmoinen kuin muuallakin (jee!)

kuva: Sakari Linnavuori

Eka kehässä ruutu ja luoksari
ruutu 7 - oon ihan tosi tyytyväinen kuinka ylipäätään teki siellä avoimessa kehässä kaiken eikä ottanut häiriötä ulkopuolelta. on toki reilusti hitaampi ku treenatessa ja ruutuun himmas etunauhalle, näytti tosi rumalta. Maahanmeno vois olla nopeempi. Ruudussa tonki maasta jotain heinää syötäväks-ihan just niiku treeneissäkin :D Ja ei tosiaan noita muita ruudun palikoita treenattu ku keskittiin siihen että sais sen koiran osumaan ylipäätään sinne ruutuun. Ruudun loppuosa oli superhieno, just semmonen ku haluanki, toki sais vielä kovempaa juosta senkin. Kehutkin toimi ja tuli kivasti seuraavan liikkeen aloitukseen vaikka mä pyörinki vähän sinne ja tänne, vitsi että mä oon tyytyväinen kun nää on parantunut!
luoksari 8,5 - sivulta maahan oli ok, odotuskin just sillä tasolla mihin on se treeneissä saatu, mietti nuuskimista/maan tonkimista muttei tehnyt niin :) nykäs/nosti pyllyä vähän ennen kutsua-söpö! tuomari ei tainnut tätä nähdä. stoppi valu paljon, maahan vähemmän, vikapätkä hidas, kaiken kaikkiaan näytti aika samalta ku treeneissä. Paits vino loppupa ei ihan niin tavanomainen. Tuomari ei ehkä nähnyt sitäkään.

ruudn loppuosaa kuva: Marianne Forsell

tässä oli pitempi odotus ja ulpu oli teltassa häkissä

toka kehässä ohjattu ja kaukot
kehääntulo oli vähän laimea, tultiin muistaakseni suoraan perusasennosta ei kutsuttuna, vähä näky, näitä pitäs treenaa ja palkkaa.
ohjattu 9,5 - merkki oli ihan tolkuttoman hidas, mutta ilmeisesti se haittasi vain puolikkaan pisteen verran, muuten oli ihan kiva, toki mun mielestä vauhtia sais olla kaikissa pätkissä lisää. Piti kapulaa paremmin kuin treeneissä.
kaukot 6,5 - treenailtiin ennen kehää marko apparina m-s nousuja, hehheh. Ei auttanut. Tiesin ettei osata m-s aloitusta nyt. Aloitukseen tulossa katteli hieman kaukotaulua. Sivulta maahan hyvin, odotuksessa nuuskais maata. Ja ei tosiaan tehty sitä m-s aloitusta, tehtiin tosi huono m-i aloitus :D Muut vaihdot oli vähän laiskahkot, mutta ei liikkunut enempää kuin treeneissäkään, ja edelleen oon tyytyväinen siitä että ylipäätään tekee vaihdot eikä jää kiinni häiriöihin. Paluussa katteli jotain kiinnostavaa ja nousi mun makuun vähän vajaasti ylös.


kuva: Sakari Linnavuori

Kuva: Sakari Linnavuori

Kuva: Sakari Linnavuori


tässä välissä fiksumpi tyyppi olisi esim. kastellut koiran ajatellen sitä että kolme kehää vielä jäljellä ja ehtisi kuivua ennen paikkiksia ja kuitenkin aika lämmin päiväkin. No en tajunnut.

kolmannessa kehässä oli tunnari ja zeta
tuomari sanoi että tule kehään ja liikkuri sanoi että älä tule, Hups vähän reagoi kun mä hämmennyin ja hyppäs mua vasten.
tunnari 0 - En tiedä johtuiko kehääntulon epävarmuudesta vai muuten vaan mielenkiinnon puutteesta mutta ei sitten halunnut katella kun liikkuri vei kapuloita. Kapulat oli montussa jotenkin tuulen alla ja oli kai ollut vaikea useammallekin koiralle kuin vain meille. Juoksi kapuloiden yli kohti kehänauhaa ja stoppasin huikkasemalle jonkun "hups, seis, etsi" joka kai sitten liikkeen nollasi? (liikaa käskyjä? koiran nimen sanominen nollaa?oli päämäärätön kun juoksi yli?) Mun mielestä Ulpu kuitenkin teki tosi hienosti kun palasi heti kapuloille, etsi nätisti, aloitti vaan keskeltä riviä, palasi rivin päästä takaisin, otti oman heti kun osui kohdalle, palautti reippaana ja piti hyvin. Toki vauhtia sais tässäkin olla lisää ja loppuperuasento nopeampi. Olin kuitenkin itse tosi tyytyväinen tähän miten handlattiin. Ja siis oikeestihan mä siirryin paikaltaan kun annoin lisäkäskyt, eli jo sekin ois nollannut jollei muu.
zeta 6,5 - eka suoran alussa huono seuruu, istu ihan ok, vois olla nopeempi, mukaan hyvin ja parempi seuruu hetken, vasen kulma hyvin meiksi! seiso vähän löysä, katteli maisemia kun menin ohi, jostain kuului käsky ja lähti sitten mun mukaan, ei ehk vältsii siitä käskystä ku oli vähä epävarman näköinen kuitenkin. oikeelle käännöskin hyvä meiksi, ei loikittu ja törmätty kartioon ja en kompuroinut. maahan hidas, meni taaksepäin. 

Kuva: Sakari Linnavuori
Kuva: Sakari Linnavuori
Kuva: Sakari Linnavuori

neljännessä kehässä seuruu, hyppynouto ja hyytyminen
seuruu 7 - menin kehään ennen lupaa pyörimään mutta en edes muistanut mihin suuntaan liike lähtee :D Seuruu oli ihan kamala, vain pari parempaa lyhyttä pätkää. ulpu oli kuutamolla, mä kiirehdin liikkurin käskyjen mukana ja kävelin tosi huonosti kun alusta oli hieman epätasainen. Noh, rämmittiin läpi kuitenkin. Ei soinut biisit päässä. Treenattava väsyneinä tekemisen jälkeen seuruita!
metsku 0 - jostain syystä otin keskikokoisen kapulan kun Hupu on ehkä kerran elämässään tehnyt pientä isommalla, siitä jo pari vuotta aikaa. Se sitten sanoi ettei hän tässä helteessä tämmösiä tuo. Autoin lisäkäskyin ja saatiin megakapula mulle.
Kehän jälkeen huomas ettei ihan mennyt putkeen ei ollut leikkimässä mun kaa vaan karkas vähän eeltä terhin luokse että "sulla on ne nakit, valkkaan nyt ne" Leikittiin kuitenkin sivummalla.

Kuva: Sakari Linnavuori
Kuva: Sakari Linnavuori

vika kehässä makuu ja istuminen, oli taas pidempi odotus välissä, ulpu kivasti tuntu piristyvän, aurinkokin meni pilveen. Mentiin aika kivasti yhdessä kehään
makuu 9 - ok ylös ja alas, alussa nuuski ympäriltään ja söi jonkun heinänkin. Tuomari ei ehkä nähnyt tai laski noi sit kaikki yhdeks virheeks yhden pisteen arvoisesti. Piilosta palatessa oli koiralla heinä suupielessä..
istuminen 10 - oli ihan hyvä. oli kuolannut, varmaan ajatellut heinän syömistä. söpö elukka<3

kokonaispisteet 205, 3-tulos. Mutta kokonaisuutena jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis, on menty paljon eteenpäin, oltiin yhdessä ja voin luottaa Hupuun ja silläkin tuntuu useimpina hetkinä olevan ihan kivaa yhdessä mun kanssa.

Ihan paras yksittäinen asia on se kuinka kehut (siis oikeas, toki myös ne lelut ;) ) toimii, ihan oikeesti oon onnistunut rakentamaan kisapalkan niin että koira aidosti ilahtuu (tai vähintään näyttää aidosti ilahtuvan) kehuista, ja se kesti kehästä toiseen! Muistan kuinka joskus tää tuntui ihan mahdottomalta ajatukselta kun nuori-ulpu viis veisas mun kehumisistani.

Ja kisavideo, sisältää sensuroimattoman seuruunkin :D

Sunnuntai vierähti sitten finaalituristina, ehkä joku päivä sitten mekin siellä, tiedä häntä miten tuuri käy, treenit sujuu ja jaksaa tehdä duunia. Hienoahan se ois tietty, ja tänäkään vuonna ei ois tarvinnut kuin jättää liikevirheet tekemättä sinne päästäkseen :) -samahan pätee tietysti ihan jokaiseen kisajaan.

turistikoiria lenkillä hienoissa maisemissa

Nyt taas uutta treeni-intoa, uudet liikkeet ois työn alla, ja muuten jatketaan samaa vanhaa yhteistyön vahvistamista, asennetta, vauhtia ja voimaa koitetaan kaivaa pikkuhiljaa myös kisasuorituksiin päin, yhdessä tekemistä leikkimistä ja olemista, on ilo puuhailla kaikkea kun kaverina on mun maailman paras Hups<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti